1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    мојата докторка ми кажа една година пробување не значи незаштитени односи така, повремено и темпирање на овулација. Напротив, постојани односи, преку еден ден во најмала рака и тоа секој ден почнувајќи од 11 ден од циклусот. Ова заради фактот што кај некои овулација е покасно, кај некои порано и тешко е да се предвиди кога ќе се случи.. Дури после вакви односи, се смета една година активно пробување.

Поздрав и убав викенд на сите. :)

2. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Дали моρа да имам оρгазам за да останам бρемена,може пρашањето е глупаво ама саκам да зм фала феминκи :)

3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Оргазмот не е пресуден за забременување, но е олеснителна околност за истото.
    Контракциите при оргазмот помагаат сперматозоидите полесно да се пренесат преку јајцеводите до матката.
    Затоа треба да бидеме опуштени за да доживееме полесно оргазам, особено при обидите за забременување.

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Колку и теоретски да се смета до две години редовни односи, не е убаво да се убедува некој дека е нормално и се е во ред 2 години со редовни односи во плодни денови да не забремени.... Теоретски не се забременува ни за време на менструација, но сепак ете возможно е. Може сум грешка ама мене ми е чудно за двајца млади и здрави партнери да имаат односи во плодни денови и со години да не можат да зачнат..... :?:

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Поентата ми беше дека докторите ретко се нафаќаат порано да почнат да превземаат нешто. Ама сега со приватните гинеколози се е можно.
    Ама 10 пати и не можам да забременам?
    Едната година ја даваат како период од различни причини. Пред се стресот го земаат како причина, од било какви околности.

6. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Κаκо најлесно да пρепознаам κога сум во овулација, зашто доκтоρот ми ρече ден пρед овулација бил најплоден.а циκлусот ми е на 26 ден?

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Од 10-ти до 15-ти ден, средината на циклусот,а за ден пред овулација или не си разбрала или погрешно ти кажал. Јајце клетките или фолекулите кога ќе прснат тогаш си спремна за оплодување.Сега не се сеќавам колкав беше нивниот период на живот од кога ќе прснат(сперматозоидите подолго живеат).Ова го знам затоа што при инсиминација или поблага форма на вештачко оплодување, ги пратат фолекулите до одредена големина пред прскање.
    Кога ќе ја вбризгаат семената течност (филтрирана) ставаат инекција за да пукнат фолекулите.

8. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Hm falaa,a kazimi pogeke sun vlazna koga mi e ovulacija ili kako sama da znam bez kalendari I doktori ? Znaes da mi pomognes ?

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Хм не разбрав ама ке ти одговорам од тоа што рразбрав.
    Влажна не влажна тоа ти е (ако така разбрав) значи имаш на 26 дена мензис подели на половина тка се плодните денови. Извини ама морам да прашам (немам влакна на јазикот) дали обострано сакате или тоа само твоја желба да го задржиш?

Штом лапам букви нешто не е во ред.

10. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Јас сум во бρаκ и имам супеρ бρаκ само ми фали бебе а маж ми не ми збоρи ништо се пρави деκа е оκ,ама дρугите од стρана ме неρвиρаат само ме пρашуваат на таа тема а во бρаκ сум сκоρо 7 месеци :)

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.738
    Допаѓања:
    323.861
    Ние се обидувавме 11месеци пред да фати :) стрпи се рано е да очајуваш

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    На кого бре му фали бебе ? Ало опрајте се ,се во свое време.......

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ах бе мила, вие уште медот го сркате, уживај си во бракот, бебето ќе дојде кога најмалку ќе очекуваш. :wasntme: Па има ли поубаво од тазе земени заљубени што си водат љубов без да се пазат, па од тоа поубаво нема. Зашто за џабе се оптеретувате и си го уништувате уживањето. Ем тоа, ем потешко ќе зачнеш така. Така да уживај си опуштено, од кај знаеш може баш за година брак ќе го изненадиш. :wasntme: Тоа треба да биде пријатно изненадување и за тебе, а не оптеретување. :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.086
    Допаѓања:
    101.758
    Далерон мислам дека пристапот кон девојката не ти е ОК, и мене ми фали бебе во животот, и не се срамам да кажам. Не е во ред да и кажеш да се оправи. Сто пари сум рекла и пак ќе речам, не наседнувам на финтите опушти се ќе биде, 10 месеци еве фати и ние како се обидуваме, ова е 10ти, и можам да речам дека се осеќам уште полошо од почетокот, но секако подобро согледувам на работите сега.
    Кукле мислам да си посетиш друг гинеколог, според ова што го кажуваш дека ти го кажува гинекологот ова не се добри совети. Општо познато е дека за созревање на сперматозоидите се потребни два дена, така да во плодни денови најмногу е потребно да се внимава на одностие, односно да се на 2 дена за да има време сперматозоидите да созреат. Јас искрено секогаш препрашувам или проверувам околу тоа што ми го кажал гинекологот, а за многу работи досега и самата предвреме сум била запознаена па само ми потврдил докторот.
    Инаку оргазмот дефинитивно ко што рече Абеја не е пресуден, бидејќи бинго е жена и маж во исто време да доживеат оргазам па тоа да се поклопи. Тоа е мое мислење ;)

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    И мене ми фалеше 5 години па конечно после сите перипетии се фати,
    Сакам да ви кажам дека ако бива бива ако не олабавете се, се во свое време.
    Не се финти ова е сурова реалност,

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    И уште нешто Angel of art и сите останати јас 5 години, брат ми и снаа ми 17 години , а најтагично мои пијатели после нз колку години,20 може и повеќе посвоија детенце и после целиот стрес конечно дете пријателката добива мозочен удар ене ја вегетира детето расте покрај цвет. Не сакам да се правдам не ми е тоа целта, сакам да ви кажам немојте да бидете под стрес , знам дека желбата е огромна, ама чувајте здравје нерви, за да можете и деца да чувате кога ќе дојдат.
    Сурова сум да ама реално сурова.
    Извинете за мислење едно под друго.

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738

18. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Јас кога останав бремена за време на плодните денови имавме секој ден (4-5 дена по ред) односи. Значи не мора преку еден ден. :) Барем така беше во мојот случај. ;)

19. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Има ли некоја пиено Циклопрогинова? После колку време откако ги завршивте добивте циклус? Јас последното апче го испив средата вечерта и еве уште немам добиено и малце сум загрижена :(

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Реална си Далерон, но малку грешиш. реална во однос на тоа дека треба да се биде смирен и опуштен, со стресовите ништо. НО :!: сепак кога постои медицински проблем, дијагнозна, колку сакаш биди смирен и опуштен нема да се фати. Прво треба да се одстрани проблемот, ама најпрво треба да се одкрие односно дијагностицира. Затоа да смиреност и трпение, но и сериозност. морално е да се оди на гинеколог за почеток на редовен преглед, па доколку тој мисли дека треба да се направет испитувања, да да се направат. Терапии и интервенции за ваква работа со причина постојат.
    Зар во тие 5 години ти не отиде на гинеколог?