1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Абе рано и е на bridetobebt ќе си добие малку покасно, ви реков, мене ми е јасно со нејзините датуми затоа и и реков дека ќе и закасни зашто покасно почнала да ги пие, од она како пишува во упатството.

А замисли на сред тегнење да заглавило негде, па со пола крвава газа идеш на гинеколог, па уште ако треба и во автобус или метро, со сукњичка - помагај доктореее вади го побрзо :rofl: како американски хорор филм :lol:

Јас вагиналета не можам сама да си ставам а не па газа да вадам од утроба. Еднаш земав вагиналета, демек за вагинална флора да ти било, и од чекање и премислување ми се истопи во рака (нели требаше да се натопи малку со вода па да се пикне полесно) :rofl: , за ХСГ ќе си приумрев дека без анестезија.
    30-40 см па тоа не е ич малку :^) , а тоа биле последни само

Дани па не се срамете толку, види не нас бесрамни уште кога се обидуваме и за се отворено пишуваме, ете и ти почна полека да разоткриваш детали, иако за некого застрашујучи :$
    Ај па да даде Господ уште во фаза на срам, да се префрлиме во друга поубава тема.

Ангел, за какво прскање мислеше, ти немаш уште правено такви зафати, па малку ме збуни (да не мислеше на сквиртање :rofl: , се позезав малце де)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    А што мислиш дека 17 години чекаа, не мила моја светот го превртеа. Во Бугарија им гарантираа со инвитро 10 % е сега после 15 години од кога се откажаа веќе беа по 37 години. Остана бремена по нормален пат , за жал плодот не оживеа. Огромно разочарување за да после 2 години остана пак бремена по природен пат.Второто дете го роди на 44 години и не се чувствуваат стари туку подмладени и со нерви, да,да.Како ГОСПОД никој не е.
    Проблемот и беше . нередовна менструација, атрофиран денес канал.јајникот со нормален јајовод не произведуваше фолекули, абе катастрофа.

3. Sanjorce

Sanjorce Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zдраво на сите феминки
    Jас сум нова на форумов :) Iмам 23 години, со мојот партнер се зедовме на 4мај оваа година и од тогаш наваму се обидуваме да имаме бебенце, но сеуште нема ништо :( загрижена сум затоа што имам полицистичен јајник и незнам што да правам :( мојата докторка пред 15 дана ми препиша да пијам Dабростон па ке видиме што ќе биде... со нетрпение го очекувам тој момент кога ке видам две цртички на тестот за бременост :$

4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Добредојде Sanjorce, само имај трпение, нерви и ако до нова година не се фати, направете ги основните испитувања, HSG, хормони и спермограм.

5. Sanjorce

Sanjorce Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    спремограм маж ми направи и се е во најдобар ред, хормоните ги испитав пред 2-3 недели... Nа третиот ден сите хормони се во ред, но на тринаесеттата вредноста на FSH е намалена, но докторката ми рече дека тоа не е никаков проблем бидејќи естрадиолот ми бил супер. Tаа ми го даде Dабростонот да го пијам и ми рече до крајот на септември те очекувам со најдобри вести т.е со бременост... Sе надевам дека се ќе биде во ред :(

6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Тогаш сте на добар пат, ти посакувам што побргу да си ги видиш II, па и да не повлечеш сите за нос :D

На Sanjorce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.806
    Е не си тачна жими све, :rofl: :rofl: :rofl: И тебе те љубам :*

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Многу ми е тешко ;(

Останав бремена пред 3 месеци и ми констатираше матичната моларна бременост. Бев во државна и докторката таму потврди моларна и ме прати по уште едно мислење исто во државна само кај друга докторка. Сите 3 рекоа моларна.

Направив киретажа.

Денеска ми стигнаа резултатите од ХПА дека не било моларна туку чиста бременост!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;( ;( ;(

9. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Навистина ми е жал
    Леле како така ... здрава бременост вака да заврши, да ти се :puke: од вакви доктори
    Биди силна душо пак ќе останиш бремена, само за друг пат не е лошо да си појдиш во друга установа или на приватно за второ па и трето мислење

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Гадииии од докториии :envy: Каде ке им оди душата само незнам, таму само Господ ке им суди!

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    4.585
    Па добро ако било нормална бременост на основа на што ти рекоа дека е моларна?

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    6 недела немаше срцева акција и плодот беше малку поголем т.е. изгледаше како за 7 недела и беше некако ниско. Можеби требаше да почекам уште барем една недела да видиме сигурно дали нема да се појави срцева акција, ама ми дадоа ИТЕН упат за чистење :( Бидејќи истото го кажаа 3ца доктори бев сигурна дека се во право.

13. bubu32

bubu32 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1

срамота е ова што се случува со нашето здравство...

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.806
    Срамота е ова во здравството, исто ко што никој не известува за смртта на родилката во Систина, исто и со твојот проблем, се повлекуваат :@

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Бас ми е зал Ветруска, но нисто не мозес, заврсена е работата, затоа биди силна, и верувам дека ќе успес брзо пак и дека Господ ќе ви дари овој пат близнаци!!! со тебе сме :*

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Девојки, утре треба да не добијам ;)
    Е сега што ми се случува, вчера какви грчеви имав во долниот дел од стомакот, уф уф, се извадив од памет, како за во вц, ама не ми се оди во вц, како за добиено, ама не добивав, еве ни денес ни вчера. Денес немам грчеви. И пред два-три дена ми се гадеше леле мајко, една чаша вода испив и си ја повратив ( а ја у принцип не повраќам, од страв, не ни можам).
    Ама не правам сега тест. Нема да поднесам разочарување повторно :x

Вие што мислите, има шанси за бременост или рано е, или пак ќе добијам???

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Ај со среќа :)

18. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    починала родилка? од што? :o те молам ако знаеш нешто повеке кажи ми, во последно време се нешто счлушам компликации од таму , многу се двоумам за порагајот таму иако имам доста време сакам со време да си одлучам, иако со години идам таму и операција правев и се ама некако страв ме фака , последно чув за некоја родилка која во критична состојба била донесена на гак па малце чудно ми падна викам сета опрема ја има во систина, најсложените операции на срце се прават таму како ова сега :?:

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.194
    Допаѓања:
    145.620

прочитав во една од фб.групите уште вчера.наводно починала од алергиска реакција на епидуралната анестезија.инаку мајката второродка и првото го родила со епидурал.
    се препукуваа и денес жените во групата-зошто не е обелоденето во медиуми,чија грешка е ,се спомнуваа и доктори,имаше една од персоналот што рече дека и во салата не биле свесни од што починала.
    жално што си отиде млад човек и оставидве ангелчинја-адното 4 год.рекоа а другото замислете на нејзиниот роденден го донесе на свет.
    бог да не има во рацете-што велат старите ,во друго нема верба нити сигурност.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.806
    Истото и јас го имам слушнато, изреволтирана сум од тоа што никој никаде не јави за ситуацијава, заташкаа ко да не се десило. Срамота во какво здравство се крстиме :@ :tmi: :x