Магрданосот ја разредува крвта - се користи како антикоагулатн. на пример при удар/повреда наместо лекови за да не се откачи некој тромб и да не предизвика засирување на крвта. Мене ова доктори од клиника ми го казаа.
Како е можно исти резултати, различни гинеколози да ги читаат различно? Едниот вели супер резулати, а другиот лоши резултати (поточно за читање на спермограм се работи) И ај сега, на кого да му верувам?
Вториот д-р треба да излезе попаметен од првиот. Нели второ мислење се бара Генералната дијагноза ја пишува најдоле (ХХСПЕРМИА). Тоа види го и прочитај си на интернет.
Пишува вака:"Ејакулат со комплетна ликвефакција, со присуство на мукозни нишки, не се забележува ологозооспермија, ниту астеноспермија.Ејакулатот е со нормоволемија и со нормален вискозитет.Не се забележува зголемено присуство на леукоцити." друго не пишува ништо
Според ова изгледа дека е во ред. Ако има некаков проблем, ќе пишува дијагноза олигоспермиа, азооспермиа, тератозооспермиа... Мене така ми одговори докторката кога и се јавив на телефон. Ми кажа, прочитај ми најдоле што пишува - некаква спермиа. Консултиравте гинеколог или уролог?
ДА! Одма после резултатите бевме кај мојот матичен и ни кажа супер се резултатите, а за второ мислење бевме кај друг да ги види резултатите од досегашните испитувања и рече во ред е се, само спермограмот ви е лош. А сите вредности се нормални , во границите на референтните вредности, барем и јас колку се разбирам ги видов ОК се а и така ни рекоа првично дека се супер. Сега кај виде проблем овој доктор стварно не знам
Тоа секогаш така бива, ќе излезеш од кај докторот и после те боли глава и дури тогаш ти текнува што си сакал да прашаш Може треба да се видите со уролог или со гинеколог со специјалност репродукција за да се смириш... Мене слично ми се случи со хормонската анализа - докторката моја добри се, второ мислење не се добри и тоа не се регулира и трето мислење ми даде најлогично објаснување. Се смирив. Не се грижи - колку и да се добри, докторите се суетни. Фактот што сте го консултирале како второ мислење може да влијаело на расудувањето..
Фала ти многу за брзите одговори! Ме смири малку право да ти кажам.Ке одам кај трет доктор сто се занимава со овие проблеми со забременувањето.Поздрав до сите што сте во исчекување за бебенце
Епа мора да ви се пофалам, сабајлево во 6 правев тест и си видов || Незнаете колку сум си среќна Ви посакаувам на сите да си се израдувате и совет луѓе само опуштено , ако се друго ви е во ред само опуштете се.
Znam dosta parovi sto se zadovolni od sovetite sto gi dobile online na stani.roditel@doctor.com a slusam deka se prefrlile na FB https://www.facebook.com/profile.php?id=100007537276526 Sovetite se odnesuvaat na nacin na na ishrana, caevi i dosta drugi aspekti.
Јас користев Maybe baby монитор, и точно ми покажуваше се.Еве и сабајлево правев тест за бременост и ми покажа две цртки. А и мониторот го пробав и тој ми покажа плодни денови т.е бременост. Ако стварно не знаеш кога ти се плодни денови ( јас си знаев ама ај) земи го. Чини 1.300 денари ама го користис неограничено. Не дај боже долго да ти треба
Ај па сите што побрзо да дојдете во труднички. Луѓе само опуштете се и ви посакума на сите што побрзо да се израдувате.
Prvo ti cestitam za bremenosta I lesna nekati e a kaj go imas kupeno I znae li nekoj kaj moze da si kupan ne mi se problem 1300 den a