1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Од твоја уста во бојжи уши!!! :*

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.238
    Душички јас знам дури три случаеви кога посвоиле дете се опуштиле и оп направиле нивно. Исто имав и пријателка која едвај после 6 години остана бремена на првото дете. Отпосле има уште две. Се е до психата барем кај оние кои немаат некои здравствени проблеми

На SpangeBob и SimonaTino им се допаѓа ова.
  3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.130
    Допаѓања:
    13.396
    Како да се опуштам кога мислиш на тоа дека правиш дете,дека треба да направиш дете :worried:

4. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Jas zemav maybe baby I utre se testiram inaku mi zavrsi I ciklusot na 3 pa ke vidam sto ke mi pokaze,inaku malku mi e nejasno kako ke vidam niz nego ama aj ke probam :)

5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Срцка и јас додека мислев така правиме бебе и не биваше и само барав кај кого е вината и се испитував и се беше во ред и кај мене и кај мм,и си бидна баш кога престанав да мислам на бебе туку се опуштив и си реков што сака нека биде ќе си уживам со мм,психички попуштав од што се беше во ред и не биваше на крај бидна кога најмалку се надевав и не очекував еве ме сега за една недела влегувам во 9-ти месец уживај и опуштено психата е многу лоша работа затоа не му ја мисли ;) ;) ;)

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Колку го зема мејби бејби и од каде?

Мене ми касни како и обично, ама овој пат па немам никакви симптоми за пред добивање, молам Бога да изостанува поради тоа што посакувам.

Не сакам да мерам веќе фоликули, да губам време, нерви и пари. Ај белким и кај мене ќе се појави некој добар зрел фоликул и дека нема да го утнам.

Да не се зарекувам, сакам да поминам некој ден до црквата св.Илија во Огњанци.
    Верувам во Божји чуда, тие што мислат дека досега не им се случило Божјо чудо, нека се потсетат секое утро кога се будат живи и здрави и нека му бидат благодарни на Господ за секој нов ден.

7. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Е и јас сум иста , значи овој месец се опуштивме со мм како тек да сме се запознале :rofl: јас за време на однсоите не мислам или ради реда да имам, туку вака преку ден си мислам на бебуш, имам уште една недела до мен. а вчера имав цел ден грчеви може е нешто аможе и ништо :?:

8. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Го земав у κосмо тинех таму има аптеκа и пρеκу нив иначе ми ρеκоа 1600 а вчеρа ми стигна по цена од 1300 утρово ме зезаа батеρиите ама сега е во ρед и ќе видам утρе што ќе ми поκаже едноставно било има слиκа κога се плодни κога не κаκо тρеба да изгледа а мене споρед κалендаρиве од утρе ми стаρтууваат плодните денови а споρед миκρосκопчево ќе дознаам утρе :)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    јас почнувам да се оптоварувам со тоа дали ќе има бебуш тек кога ќе приближи датумот за почнување на циклусот, па почнувам да си забележувам симптоми кои веројатно се само од психата ама верувајте навистина осеќам болки во пределот на стомак и никако неможам да се наспијам ете сега и покрај негативниот тест истото го осеќам не се континуирани периодични се најчесто пред спиење и наутро, ама сега ми останува да почекам до 8ми па ако не ми дојде ќе го повторам тестот, ах ќе ме убие ова надеж :tmi:

10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Добредојде во клубот! На секои 5 мин сум во тоалет! Да видам што ми протече! И пак од ништото... Секој момент очекувам разочарување! Ми се чини треба да земам нешто за смирување, уште сега, на овие години! |( А што ќе беше тоа 5 дена ме болат јајниците и грчеви како за доаѓање, а денес е терминот. Не ми било вака до сега! Од болка во градите ни Б! Ни подуеност како обично, ни болни брадавици.... :| Што ќе си правиме со овој ум? ;) :lol:

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Jas koga zabremeniv bev sigurna deka ne sum bremena, oti nemav nikakva bolka kako i sekogas, tuku gradite mi bea meki kako sunger i mali, i na 13den doznav deka sum bremena i veke sledniot den gradite pocnaa da mi se zgolemuvaat! taka da devojki ne ocajuvajte, koga najmalku ocekuvate togas i ke se izraduvate, bidete opusteni, srekata mozebi e na cekor od vas! daj boze pobrgu da se izraduvate so dve crtki:)) :inlove:

12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Секогаш оптимист! А ја читав твојата приказна, ти подолго од нас пробуваше да забремениш мислам! Ти се восхитувам!
    Сепак тоа е... не можеме против божјата волја и природата! Мора да чекаме, сакале или не.... :!:

13. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Девојки јас само да ви се пофалам дека добро ми иде месецов, ниту еднас не се оптоварив со темата бебе :) лекот бил премногу работа! Сега со одмориве, на работа едвај постигнувам да си ги заврсам обврските...после кога ке дојдам дома, гледам само да си поузивам со мм и на крај толку сум уморна, сто немозам да мислам на било сто :D мислам дека целосно сте во право кога казувате дека до психата е се и до опустањето...сепак на сите сто долго цекаат, ми се цини дека кога ке им се казе тоа, најмногу ги нервира.
    Многу пати мислам, кога бев помала, си викав дека останувањето трудна ке ми биде несто најлесно...колку само се пласев од се и сесто...а тоа да ти било теско, па еден куп математики да ти биле во игра :D се надевам дека ке имаме срека овој месец и многу II :)

14. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Епа ако дојде опуштањето, ајде на работа! Да не израдуваш ти, а богами и за нас две цртки би биле убави!!! Со среќа!!!

На cvetina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.130
    Допаѓања:
    13.396
  16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Јас 3 години чекав и дочекав, ако ви е за утеха! Успехот е неизбезен само треба да се чека!!! срекно на сите :inlove:

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Секогаш оптимист! А ја читав твојата приказна, ти подолго од нас пробуваше да забремениш мислам! Ти се восхитувам!
    Сепак тоа е... не можеме против божјата волја и природата! Мора да чекаме, сакале или не.... :!:[/quote]
    чудни суштества сме ние жените, премногу се оптоваруваме, ситничариме, паничиме и со се тоа само лошо си правиме и знаеме дека е така и пак продолжуваме со истото тоа виша сила е, секогаш кога ќе добијам јас се убивам од плачење од тупење со прашања во кого е проблемот до кога вака зошто не можеме да имаме бебе, а душичкана моја се смее луѓе и уште се зеза со мене и ми вика уф што убаво уште еден месец ќе си уживаме колку да сакаме и вика абе ајде не е крај на свет ќе биде нареден пат и мене тоа не ми е сватливо во тие моменти му велам ти несакаш да имаме бебуш затоа си толку среќен ама кога подобро ќе подразмислам што ќе биде ако уште и тој застане да цимоли со мене и да ја тупи главата со тоа дека којзнае што е проблемот и ако и тој почне да поставува прашања од типот што ако сме неплодни што ако никогаш не успееме да имаме деца или да ме обвинува мене како што јас правам кога ќе ми се прелие чашата.. Jас сега сум во исчекување да добијам бидејќи нели негативен тест а и јас имам грчеви и на секое си трчам во вц ама засега ништо ама ќе дојде знам нема да сум јас во оние 1% каде тестот не покажал точно :D

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Еј мацо... Уште тие ако цимолат и ќе не изеде волкот! :D Те сфаќам комплетно! Ама речи фала богу што е толку на земја човекот со кој си, инаку и двајцата ќе спобудалите! И јас ја имав истата приказна... ама не веќе.... Ти препорачувам и ти да цениш што е таков!
    И си велам да даде господ да забремениш овој месец! Па и јас исто! ;) Инаку вчера беше денот за доаѓање... ама ете нема уште (се надевам уште 9 месеци ќе нема)! А какви грчеви имаш? Зошто и јас имам некакви! Долу некаде како во јајници... што знам... дури ми се чини препоните ме болат и `срамната` коска! :D Жими објаснивањето!!! ;)

19. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    хехе супер си објасни, кај мене тапа болка како да ме гребе однатре во пределот на јајниците и на бубрезите слично како пред пмс или наеднаш од време на време како да ми се оди во вц ама не е тоа незнам јас имам уште два дена до денот д, а кај тебе штом доцни само за добро да е ти ја пуштам цела среќа, а како те држи срце да не направиш тест :)

20. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Уф, како ме држи срце! Гледам да не мислам, а пак потајно како да си се радувам веќе! :tmi: Не дека не сакам да направам, туку си велам да почекам зашто секогаш ми доаѓа на 28 дена само еднаш ми промаши (пред 2 месеци) ми дојде на 30 и многу се разочарав! Па си давам луфта самата! Ако не ми дојде и на 30тиот (утре), правам тест заутре.... Ајдеееее.... утре, заутре, 20, 30.... :D :?: