Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    А инаку, не ти кажав. И мене на моменти како за во тоалет ми е.... И на моменти како бубрег да ме фаќа.... Ајде дај боже од убавата болка да е кај двете!

2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Oд твоја уста во божји уши, инаку најубаво е од изостанување на циклусот поточно после 35тиот ден да се направи тестот бидејќи до таа граница и од други фактори може да доцни циклусот а јас ете на 25тиот и нема епа нема :lol: јас и по природа сум така брзоплета особа абе не можам да се стрпам затоа ти се восхитувам на трпението :) :*

3. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Верувај, не ќе да сум некоја со многу трпение... Само што се подсмирив малкуцка, и гледам да сум порелаксирана! За сечие добро :D ! Па многу е рано на 25 ден. Нормално дека нема да покаже! Почекај уште малку па... можеби ќе биде се ОК! 8)

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    девојки да прашам нешто..сабајлево ми се јави жолт исцедок, можи ли од кандида да е? Бидејки моментално ја лечам неа :^) бактерија не би требало бидејки пред месец дена правев операција и пиев антибиотици и пред и после тоа за превенција од инфекција :( Вчера имавме секс 3 пати па мм ме зеза дека од спермата е исцедокот :D шала на страна се загрижив малце од што можи да е :doh:

5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Aко свршил во тебе исцедокот најверојатно е сперма, многу често ми се случува наутро и мене да ми дотече :D

На bridetobebt и SpangeBob им се допаѓа ова.
  6. orchidea.orchidea

orchidea.orchidea Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    Здраво девојки,
    и ние од скоро се зафативме со работа :) па сакав да ве прашам дали е нормално по ејакулацијата, дел од спермата да истече надвор? Исто и јас после тоа лежам и се обидувам да не се движам.... сепак не може цела сперма да остане внатре , нели??? :?:

7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Нормално дека не може! А и не ти треба цела! :D Ти треба само еден сперматозоид кој не ни можеш да го видиш! Ако сака да фати, ќе фати! Ич не секирај се! А да лежиш е добро зошто сум прочитала дека побрзо забременуваат жените што лежат после однос, и тоа во голем процент! СРЕЌНО!!!

8. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    да да сите три пати :D ама тоа ме загрижува што е жолтеникав :tmi: и не само сабајлето и на пладне го имав :worried:

9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Е ако де... можеш да го имаш и повеќе пати! А тоа што е жолтеникаво, спермата е таква... Бојата зависи од многу фактори... од храната, можеби пуши итн, итн! Без гајле...

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    не е пушач :( и прво истече онака прозирна спермата вечерта тоа, а сабајлево жолт густ ко секрет од нос исцедок :sweat: да не сме на раат значи :tmi:

11. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Некако премногу се оптеретуваш! Немај гајле... ти велам (од искуство) и мене така ми се случува.... А ако е кандида тогаш ќе те чешка и пецка долу... А башка кандидата е најнеопасна во сите бактерии што можат да опстанат во тој дел! Затоа уживај си и само напред!

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    да знам дека не е опасна, ме пецкаше вчера ама се намачкав канестен и ми помина тоа од многу антибиотици ми се јави, ама негде читав дека жолт исцедок е знак за бактерија и затоа се испаничив, Фала ти многу мила :* :hug:

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Денеска е убав ден за мене :)

Имаме подобрување во спермограмот, претходниот ни беше со 1мл. ејакулат, вк.количина од 27мил/мл и 15% подвижни.
    Денес имавме 2,1 мл.ејакулат, 38,4 милиони во мл., вкупно 80мил./мл но прогресивно подвижни 25% и споро подвижни 10%, .
    Спермограмот го правевме во авицена, е сега во графата кај што им ги пишува референтните вредности во делот за подвижност им пишува дека за нормално се смета >32% вкупно брзи и бавно подвижни.
    Како што знам јас за нормално се смета >50%.

Исто така има и зголемено присустство на леукоцити 3,6 од нормално до 2

14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234

Libra 88,sto piese mm za podobruvanje na spermogramot,posto nie imame problem so podviznosta?

15. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    SpangeBob, ти посакувам срека! Камо да е така како сто викас и да се израдуваме сите месецов! Јас имам усте доста време до потенцијалниот ден, ама и како сто ви казав скроз сум релаксирана....на моменти си мислам дали е нормално и ова moevo не мислење и не замарање :lol: ајде на арно нека е! SpangeBob, ти усте колку имас до недобивање? Ајдееее едвај Чекам некој да пријави II :)

16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Eden kup raboti pie: Vit.c, selen, cink, vitamini od A-Z, Spimen, i BIOASTIN. Povremeno pie maski caj od Herba Stojanovi, maticen mlec kapsuli i ponekogas kasnuva od indiskite orevcinja i bademi.

Sega ke dodademe i Tribestan, a se mislam dali da kupam od edni medari, 1kg polukristaliziran med pomesan so 10 gr.mlec, i polen.. 45eur. :?: :?: :?:

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MaLeCkA-MaLeCkA

MaLeCkA-MaLeCkA Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Се надевам дека ова шо ќе ви го напишам ќе ви доеси на сите вас по едно малечко ( можеби и поќе). Ние се обидувавме неколку месеци немојте да сте напнати и да мислите на то дека мора баш таа вечер да фати , то шо ќе биди таа вечер другиот ден не мислете на то многу поубо ќе ви биди. Првите два месеци и јас бев опседната со то и само се нервирав оти неможам да останам бремена се опуштив и престанав да мислам. Откако ќе свршеше не станвав одма лежев на страна така и по малце истеква од спермата. Однеоси имавме два до три пати неделно.

18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    У душо, дај боже сите по две цртки во еден ден да пријавиме! ;) Туку од денот на посакуваното недобивање поминаа 2 дена! :$ Значи денес веќе 30ти ден од менс (ми доаѓа на 28 секогаш). Само нешто ми е чудно, утрово ме рабуди чудна болка во стомакот, во абдомен поточно! Како што опишував претходно: грчевие некои... што знам! И сега гледам да не мислам, иако веќе на некој начин ми доцни. Сепак ми е `фуфки` малку за да направам тест! :?: Ама да бидам искрена, многу сме биле вредни месецов! :$ :lol:

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ајде стискаме палци за две цртки :)

20. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Фала мацо!!! Денес малку и страв ме гони!!! Ама така, се правам дека не го забележувам - стравот ;) Тоа е. Како што сака Господ, така ќе биде! :!: