1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    А инаку, не ти кажав. И мене на моменти како за во тоалет ми е.... И на моменти како бубрег да ме фаќа.... Ајде дај боже од убавата болка да е кај двете!

2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Oд твоја уста во божји уши, инаку најубаво е од изостанување на циклусот поточно после 35тиот ден да се направи тестот бидејќи до таа граница и од други фактори може да доцни циклусот а јас ете на 25тиот и нема епа нема :lol: јас и по природа сум така брзоплета особа абе не можам да се стрпам затоа ти се восхитувам на трпението :) :*

3. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Верувај, не ќе да сум некоја со многу трпение... Само што се подсмирив малкуцка, и гледам да сум порелаксирана! За сечие добро :D ! Па многу е рано на 25 ден. Нормално дека нема да покаже! Почекај уште малку па... можеби ќе биде се ОК! 8)

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    девојки да прашам нешто..сабајлево ми се јави жолт исцедок, можи ли од кандида да е? Бидејки моментално ја лечам неа :^) бактерија не би требало бидејки пред месец дена правев операција и пиев антибиотици и пред и после тоа за превенција од инфекција :( Вчера имавме секс 3 пати па мм ме зеза дека од спермата е исцедокот :D шала на страна се загрижив малце од што можи да е :doh:

5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Aко свршил во тебе исцедокот најверојатно е сперма, многу често ми се случува наутро и мене да ми дотече :D

На bridetobebt и SpangeBob им се допаѓа ова.
  6. orchidea.orchidea

orchidea.orchidea Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    Здраво девојки,
    и ние од скоро се зафативме со работа :) па сакав да ве прашам дали е нормално по ејакулацијата, дел од спермата да истече надвор? Исто и јас после тоа лежам и се обидувам да не се движам.... сепак не може цела сперма да остане внатре , нели??? :?:

7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Нормално дека не може! А и не ти треба цела! :D Ти треба само еден сперматозоид кој не ни можеш да го видиш! Ако сака да фати, ќе фати! Ич не секирај се! А да лежиш е добро зошто сум прочитала дека побрзо забременуваат жените што лежат после однос, и тоа во голем процент! СРЕЌНО!!!

8. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    да да сите три пати :D ама тоа ме загрижува што е жолтеникав :tmi: и не само сабајлето и на пладне го имав :worried:

9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Е ако де... можеш да го имаш и повеќе пати! А тоа што е жолтеникаво, спермата е таква... Бојата зависи од многу фактори... од храната, можеби пуши итн, итн! Без гајле...

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    не е пушач :( и прво истече онака прозирна спермата вечерта тоа, а сабајлево жолт густ ко секрет од нос исцедок :sweat: да не сме на раат значи :tmi:

11. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Некако премногу се оптеретуваш! Немај гајле... ти велам (од искуство) и мене така ми се случува.... А ако е кандида тогаш ќе те чешка и пецка долу... А башка кандидата е најнеопасна во сите бактерии што можат да опстанат во тој дел! Затоа уживај си и само напред!

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    да знам дека не е опасна, ме пецкаше вчера ама се намачкав канестен и ми помина тоа од многу антибиотици ми се јави, ама негде читав дека жолт исцедок е знак за бактерија и затоа се испаничив, Фала ти многу мила :* :hug:

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Денеска е убав ден за мене :)

Имаме подобрување во спермограмот, претходниот ни беше со 1мл. ејакулат, вк.количина од 27мил/мл и 15% подвижни.
    Денес имавме 2,1 мл.ејакулат, 38,4 милиони во мл., вкупно 80мил./мл но прогресивно подвижни 25% и споро подвижни 10%, .
    Спермограмот го правевме во авицена, е сега во графата кај што им ги пишува референтните вредности во делот за подвижност им пишува дека за нормално се смета >32% вкупно брзи и бавно подвижни.
    Како што знам јас за нормално се смета >50%.

Исто така има и зголемено присустство на леукоцити 3,6 од нормално до 2

14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234

Libra 88,sto piese mm za podobruvanje na spermogramot,posto nie imame problem so podviznosta?

15. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    SpangeBob, ти посакувам срека! Камо да е така како сто викас и да се израдуваме сите месецов! Јас имам усте доста време до потенцијалниот ден, ама и како сто ви казав скроз сум релаксирана....на моменти си мислам дали е нормално и ова moevo не мислење и не замарање :lol: ајде на арно нека е! SpangeBob, ти усте колку имас до недобивање? Ајдееее едвај Чекам некој да пријави II :)

16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Eden kup raboti pie: Vit.c, selen, cink, vitamini od A-Z, Spimen, i BIOASTIN. Povremeno pie maski caj od Herba Stojanovi, maticen mlec kapsuli i ponekogas kasnuva od indiskite orevcinja i bademi.

Sega ke dodademe i Tribestan, a se mislam dali da kupam od edni medari, 1kg polukristaliziran med pomesan so 10 gr.mlec, i polen.. 45eur. :?: :?: :?:

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MaLeCkA-MaLeCkA

MaLeCkA-MaLeCkA Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Се надевам дека ова шо ќе ви го напишам ќе ви доеси на сите вас по едно малечко ( можеби и поќе). Ние се обидувавме неколку месеци немојте да сте напнати и да мислите на то дека мора баш таа вечер да фати , то шо ќе биди таа вечер другиот ден не мислете на то многу поубо ќе ви биди. Првите два месеци и јас бев опседната со то и само се нервирав оти неможам да останам бремена се опуштив и престанав да мислам. Откако ќе свршеше не станвав одма лежев на страна така и по малце истеква од спермата. Однеоси имавме два до три пати неделно.

18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    У душо, дај боже сите по две цртки во еден ден да пријавиме! ;) Туку од денот на посакуваното недобивање поминаа 2 дена! :$ Значи денес веќе 30ти ден од менс (ми доаѓа на 28 секогаш). Само нешто ми е чудно, утрово ме рабуди чудна болка во стомакот, во абдомен поточно! Како што опишував претходно: грчевие некои... што знам! И сега гледам да не мислам, иако веќе на некој начин ми доцни. Сепак ми е `фуфки` малку за да направам тест! :?: Ама да бидам искрена, многу сме биле вредни месецов! :$ :lol:

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ајде стискаме палци за две цртки :)

20. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Фала мацо!!! Денес малку и страв ме гони!!! Ама така, се правам дека не го забележувам - стравот ;) Тоа е. Како што сака Господ, така ќе биде! :!: