Мене десниот јајник ми е полицистичен, и кога ја осекам овулацијата цекогаш само на левиот осеќам бодежи. Го зедов maybe baby баш затоа, да ги погодиме плодните денови па ке видиме дали ке ми покаже нешто. Докторот ми вика сигурно е некое хормонало пореметување штом не ми иде редовно вештерката. Ми зедоа крв на 3 ден од циклус, наредната недела ке ги имам резултатите. Во меѓувреме пијам чај од ајдучка трева, со него добивав барем на 33-34 дена.
Jas nemam infekcii davav bris I mi bea ok rezultatite,pravev vaginalno eho I ne najdoa nisto sekoj mesec tocnomna 26 dena dobivam , znaci I toa e ok pijam folna I spirulina alga I toa e toa,,,, inaku za vreme na ciklus ostanuvaat bremeni oni koi nemaat redoven ciklus sekoj mesec I bratucetkami taka ostana jas probav ednas ama ne se fati a maz mi ne saka taka da probuvamo gadno e .....
I mene mi e gadno taka, ama ako ajde ke pocekam uste nekoj mesec pa moze i taka ke probame SE ZA BEBE
Грда, лоша, никаква вештерка!!! Пак ми дојде!!! Некако чудно розовко, не знам... Ама и стомак не ме боли како вообичаено. А имам многу болни менструации... Се ми е пореметено денес... Бре... Кога ли ќе престане да доаѓа... ?
Ќе биде многу скоро SpangeBob. Ќе биде. Јас некак осекам дека 2015 ќе биде многу добра година за многу членки на форумот.
А мене не ми се чека баш, да ви кажам искрено мачиња... Ама, што можам...? Јас велам дај боже сите наредниот месец! Кој е за?
Веке една година сум ЗА Ама требаше 10 месеци додека го натерам мм да направи спермограм, излезе лош, џабе сме потрошиле скоро една година. А за 3 месеци го поправивме, сега е супер, секако може и подобро. Останува уште јас да си ја средам овулацијата, мада и кломифен да пијам. Досега пиев само првите 2 месеци, потоа ги прекинав оти знаев дека не е во ред спемогамот, џабе ке го пиев.
Значи јас секој месец имам различни симптоми,претходниот ме болеа градите страшно многу,сега сум една недела пред добивање никакви симптоми освен што ми се лоши скоро секој ден, не сум повраќала ама ептен ми се лоши, дури си мислам дека е од фолната.Ќе видиме здравје за една недела. Дај боже
И кај мене ете пристигна со закаснување ама тоа колку надеж да се има , ајде ќе биде за брзо да се надеваме
Колку ви доцнеше месецов. Да не ни доцни од променливата клима? И јас еве влегувам во 13-ти ден доцнење
Spange Bob, не се секирај ајде и нас ќе ни се посреќи ќе видиш јас пред некое време, има месец дена најдов детелинка со 4 листа и сега чекам да проработи јас едвај чекам да ми дојде одморот и конечно да се изрелаксирам како што треба, до тогаш се надевам дека овој месец нешто позитивно ќе има...ако не, следниот месец се дружиме пак...мислам секако ќе се дружиме, да не ме сватите погрешно. јас имам нешто симптоми на пмс, ама има надеж! нели некои од симптомите знаат да бидат слични? ма јас до последен ден ќе си се надевам! ви посакувам убава вечер! и ајде некој конечно нека пријави II
Уште не сум, да бидам искрена-страв ми е од разочарување, па си чекам уште. А знае да ми доцни од 5 до 15 дена, лани знаеше и да прескокне месец, ма да оваа година секој месец добивав. Кога ми доцнеше веќе после 5-тиот ден доцнење почнував да добивам некои симптоми за доаѓање, чувствував подуеност во стомакот, болка во гради, а сега ништо од тоа. Ако не дај Боже ми дојде и сега, ќе почнам неколку месеци со циклопрогинова, да го средам циклусот за да имам овулација. А хистеро со лапароскопија ќе почекаат до октомври-ноември, ако не дај Боже имам потреба од нив (ако забременам во меѓувреме без потреба од такви интервенции)
Devojki eve me i mene.. se izvinuvam od mobilen pisuvam epa vaka zemav test za plodni denovi od najobicniot i ispadna dve crtki ednata pisvetla i sega dali pocnuvaat plodnite denovi neznam no ke gi pratam nekoj period pa ke vidime dali ova ke uspee .. samo uste ova mi ostana eve i ova go probuvam..
Devojki eve me i mene.. se izvinuvam od mobilen pisuvam epa vaka zemav test za plodni denovi od najobicniot i ispadna dve crtki ednata pisvetla i sega dali pocnuvaat plodnite denovi neznam no ke gi pratam nekoj period pa ke vidime dali ova ke uspee .. samo uste ova mi ostana eve i ova go probuvam..
Според она кое јас го имам читано е дека сите овие тестови работат на детекција на (мислам беше) ЛХ хормонот. Тој е највисок пред овулацијата. Тоа значи дека ќе настапи за 1-2 дена.
Мене денес ми е 9ти ден од циклус, на maybe baby микроскопот почнаа да ми се појавуваат мали листови од папрат (тоа е знак дека се наближува овулацијата) а ние вчера имавме односи со мм, незнам сега дали да ги фатиме сите денови или преку ден да одиме
Testot è mnogu eftin 102 den i se dva testa vo pakovanje vo apteka prasaj za plodni denovi test i ke ti go dadat