1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Мене десниот јајник ми е полицистичен, и кога ја осекам овулацијата цекогаш само на левиот осеќам бодежи. Го зедов maybe baby баш затоа, да ги погодиме плодните денови па ке видиме дали ке ми покаже нешто.
    Докторот ми вика сигурно е некое хормонало пореметување штом не ми иде редовно вештерката. Ми зедоа крв на 3 ден од циклус, наредната недела ке ги имам резултатите. Во меѓувреме пијам чај од ајдучка трева, со него добивав барем на 33-34 дена.

2. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Jas nemam infekcii davav bris I mi bea ok rezultatite,pravev vaginalno eho I ne najdoa nisto sekoj mesec tocnomna 26 dena dobivam , znaci I toa e ok pijam folna I spirulina alga I toa e toa,,,, inaku za vreme na ciklus ostanuvaat bremeni oni koi nemaat redoven ciklus sekoj mesec I bratucetkami taka ostana jas probav ednas ama ne se fati a maz mi ne saka taka da probuvamo gadno e .....

3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I mene mi e gadno taka, ama ako ajde ke pocekam uste nekoj mesec pa moze i taka ke probame :) SE ZA BEBE :)

На rakce89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Грда, лоша, никаква вештерка!!! Пак ми дојде!!! Некако чудно розовко, не знам... Ама и стомак не ме боли како вообичаено. А имам многу болни менструации... Се ми е пореметено денес... Бре... Кога ли ќе престане да доаѓа... ?

5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.026
    Допаѓања:
    6.511
    Ќе биде многу скоро SpangeBob. Ќе биде.
    Јас некак осекам дека 2015 ќе биде многу добра година за многу членки на форумот. 8)

6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    И јас го имам истото чувство :)

7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    А мене не ми се чека баш, да ви кажам искрено мачиња... Ама, што можам...? :^) Јас велам дај боже сите наредниот месец! Кој е за? :)

8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Веке една година сум ЗА :)
    Ама требаше 10 месеци додека го натерам мм да направи спермограм, излезе лош, џабе сме потрошиле скоро една година. А за 3 месеци го поправивме, сега е супер, секако може и подобро.
    Останува уште јас да си ја средам овулацијата, мада и кломифен да пијам. Досега пиев само првите 2 месеци, потоа ги прекинав оти знаев дека не е во ред спемогамот, џабе ке го пиев.

9. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    182
    Значи јас секој месец имам различни симптоми,претходниот ме болеа градите страшно многу,сега сум една недела пред добивање никакви симптоми освен што ми се лоши скоро секој ден, не сум повраќала ама ептен ми се лоши, дури си мислам дека е од фолната.Ќе видиме здравје за една недела. Дај боже

10. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    И кај мене ете пристигна со закаснување ама тоа колку надеж да се има :@ , ајде ќе биде за брзо да се надеваме :)

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Колку ви доцнеше месецов. Да не ни доцни од променливата клима? И јас еве влегувам во 13-ти ден доцнење :(

12. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Abeja napravi li test

13. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Spange Bob, не се секирај ;) ајде и нас ќе ни се посреќи ќе видиш :) јас пред некое време, има месец дена најдов детелинка со 4 листа и сега чекам да проработи :lol: јас едвај чекам да ми дојде одморот и конечно да се изрелаксирам како што треба, до тогаш се надевам дека овој месец нешто позитивно ќе има...ако не, следниот месец се дружиме пак...мислам секако ќе се дружиме, да не ме сватите погрешно. јас имам нешто симптоми на пмс, ама има надеж! нели некои од симптомите знаат да бидат слични? ма јас до последен ден ќе си се надевам!
    ви посакувам убава вечер! и ајде некој конечно нека пријави II :*

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Уште не сум, да бидам искрена-страв ми е од разочарување, па си чекам уште.
    А знае да ми доцни од 5 до 15 дена, лани знаеше и да прескокне месец, ма да оваа година секој месец добивав. Кога ми доцнеше веќе после 5-тиот ден доцнење почнував да добивам некои симптоми за доаѓање, чувствував подуеност во стомакот, болка во гради, а сега ништо од тоа.
    Ако не дај Боже ми дојде и сега, ќе почнам неколку месеци со циклопрогинова, да го средам циклусот за да имам овулација.
    А хистеро со лапароскопија ќе почекаат до октомври-ноември, ако не дај Боже имам потреба од нив (ако забременам во меѓувреме без потреба од такви интервенции)

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki eve me i mene.. se izvinuvam od mobilen pisuvam epa vaka zemav test za plodni denovi od najobicniot i ispadna dve crtki ednata pisvetla i sega dali pocnuvaat plodnite denovi neznam no ke gi pratam nekoj period pa ke vidime dali ova ke uspee .. samo uste ova mi ostana eve i ova go probuvam.. :*

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki eve me i mene.. se izvinuvam od mobilen pisuvam epa vaka zemav test za plodni denovi od najobicniot i ispadna dve crtki ednata pisvetla i sega dali pocnuvaat plodnite denovi neznam no ke gi pratam nekoj period pa ke vidime dali ova ke uspee .. samo uste ova mi ostana eve i ova go probuvam.. :*

17. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    како се вика тестот и која цена е? да купам и ја да пробам :)

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Според она кое јас го имам читано е дека сите овие тестови работат на детекција на (мислам беше) ЛХ хормонот. Тој е највисок пред овулацијата. Тоа значи дека ќе настапи за 1-2 дена.

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Мене денес ми е 9ти ден од циклус, на maybe baby микроскопот почнаа да ми се појавуваат мали листови од папрат (тоа е знак дека се наближува овулацијата) а ние вчера имавме односи со мм, незнам сега дали да ги фатиме сите денови или преку ден да одиме :?:

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Testot è mnogu eftin 102 den i se dva testa vo pakovanje vo apteka prasaj za plodni denovi test i ke ti go dadat :*