1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Da Na Lh rabotat i dvata testa sto gi pravev pokazaa vtora bleda crta pa ke vidime ke zemam denes uste pa ke proveram pak inace mi pokaza Na 18 den od posledna menstruacija :*

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Jas imam kupuvano Oview vo zegin. Slicna cena i 5 testa

3. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Denes I jas vidov mnogu ploden den mn isprepleteni linii ts paprat a I desniot jajnik me pecka imav odnosi vcera, denes ke imam I ke vidime sto ke bidne na kraj :) a inaku citam za testovi za Ovulacija mislam da si zemete maybe baby mikroskopce mn poeftino ke vi izleze I za poveke upotrebi e a pokazuva tocni rezultati ,,, vi posakuvam sreca na site vas I daj boze I mene da mi se posreki :*

4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Kako da go kupam toa .. i vo koja apteka go ima .. jas prvpat probav so ovie testovi i mene pocnaa jajnicite da me zaboluvaat pa ke vide sto ke ispadne ovoj mesec sum naj naj opustena pa so gospod napred

На rakce89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Vo Promedika go ima microskopot!

6. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Jas go zemav vo kosmo tinex preku niv go poracav a tie preku promedika :)

7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки незнам што да правам 3 ден ми покажува втора бледа црта тоа значи дека нема овулација инаку ми е 21 ден од вештерката како помина ај ке видам наредните денови а иначе ке си работите со. Мм :*

8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Bokace, vie bidete si vredni sekoj den, pa sto ke bide neka bide... a vtorata crta neli pokazuva ovulacija ???

rakce89, kazi mi kako izgleda papratot kaj tebe, golemi linii ili mali??? Mene denes mi e 10ti den i od vcera mi se pojavuvaat mali papratcinja. Se pojavuvaa li takvi mali kaj tebe??? Gledam na prospektot deka koga e najploden se pojavuvaat golemi linii na paprati.

На rakce89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Nezz vo upatstvoto pisuva deka ako ima dve ubavo oboeni crti ke nastane ovulacija vo narednite 24 Ili 48 casa a mene veke 3 ti den pokazuva bledo no ajde vremeto ke pokaze veke mi se smaci ... :doh:

10. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Mali se a se e isprepleteno on sitni paprati od deneska pocna da mi pokazuva a se testiram sekoj den nautro od 3 avgust pa navamu :) I deneska konecno vidov ploden den :)

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Јас пак да си прашам нешто.
    Дали тие што правеле проодност на канали, имале некој проблем со наредното добивање, во смисла на каснење или некоја инфекција?
    Јас по испитувањето пиев цитерал, една доза, ама еве сега ми касни 15 дена и овие неколку дена имам нешто како воспаление или инфекција на целиот вагинален надворешен дел, околу вагинален отвор се до клиторис. Имам густ исцедок кој нема изразена боја, можеби како бело прање но погусто а слузницата ме чеша, не за да се "драпам" ама она непријатно чувство како нешто да е иритирано и ти пречи а црвенило нема, ниту пак исцедокот мириса гадно, ништо од тоа. Значи нема проблем со печење при уринирање, немам проблем со непријатен мирис, туку само тоа чувство на иритација и непријатност, особено кога ќе седам така подолго време на топло а веќе кога ќе дојдам дома, веднаш се мијам само со ладна или млака вода и се премивам и со чај од камилица. Тогаш симптомите се намалуваат, но утрото пак ги осеќам.
    Па си мислев да не е некоја реакција од таа плавата течност што ја вбризгуваат при испитување проодност-иако тоа беше пред еден месец.
    Денес ќе направам тест за бременост, па ако нема бременост ќе почнам пак со цитерал.

12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.881
    Допаѓања:
    3.775
    абеја тоа ти е кандида 100 посто, не верувам дека е од хсг чим си пиела антибиотик, каква боја има исцедокот , бела е скрос или ? Земи мачкај се со крема канестен или нистатин надворешно, и стави вагиналети канестен 3. Одма ке ти помине ке видиш :)

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас мислам дека ти е кандида. Мене секогаш ми се јавува кога пијам антибиотик. Без исклучок.
    Затоа во последно време практикувам секогаш кога земам антибиотик задолзително да се мачкам со канестен. Ова превентивно, дури и пред да забележам некаква иритација или чешање. Се покажа ова добро, бидејќи последниот пат се отрув од антибиотици, а немав кандида кога отидов на преглед..

Мене ме прати Лазаревски на хсг следната недела... Сеуште не ме фатило паника од постапката, ама пак не ми се пијат антибиотици. Тоа задолжително е?!

14. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.881
    Допаѓања:
    3.775
    да мора да се пијат за превенција од инфекција :) каде ке го правиш хсгто?
    а, да и обавезно со антибиотик да пиете Б-комплекс 3 пати дневно за да не факате кандида :D

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас од што бев среќна дека ми се проодни каналите заборавив на рацептот што ми го напишал Ивановски, сум си ја ставила во џеб, дури после 4 месеци случајно ја најдов рецептата. А пошто усмено ништо не ми кажа за антибиотик, а и не ни знаев, поминав добро без пиење на антибиотици. Среќа :)

16. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.881
    Допаѓања:
    3.775
    А па мене баш Ивановски ми напиша на извештајот и плус два пати ми кажа, на искачање ми рече, немој да го заборавиш антибиотикот, бидејки сепак сме внесувале нешто од надвор во матката :) Ништо нема да е од 7 дена антибиотик, а може да спречи компликации ;)

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Vo Sistina ke pravam. Valjda se ke bide dobro :)

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Vo Sistina ke pravam. Valjda se ke bide dobro :)

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Od pocetokot na godinava se otruv piejki antibiotici :(
    Postapkata za 10min e gotova i odma gi znam rezultatite, taka?

20. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.881
    Допаѓања:
    3.775
    ма какви 10 мин , за 3-4 мин се беше готово и уште одма ти кажуваат што како гледаат на екран, и ке почекаш уште 5-10 мин за снимки и извештај и толку. А, кој доктор ке ти прави? Зашто Лазаревски е од утре на одмор :) Знам како е и јас се имам отруено со антибиотици пред да забременам, најјаките ги пиев ама не е страшно еве ме терам уште :D мала шала :) Тоа што мора, мора за наше добро е :)