1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Da, od utre e na odmor Lazarevski, jas vcera bev kaj nego.
    nekoj drug ke mi pravi, ne se sekavam kako se vikase doktorot.
    koga ke se vrati so rezultatite mi kaza da se vratam kaj nego (2,3 septwmvri)

2. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Штотуку направив тест БРЕМЕНА СУМ :party: :party: :party: незнам колку пати го погледнав тестот во страв да не исчезне втората црта а солзите не мозам да ги запрам ;( не мозам да ви описам сто се случува во мене после толку негативни тестови

На Momichka, Asja, ecapereca и 9 други им се допаѓа ова.
  3. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Cestitki imaj si lesna bremenost, posle kolku dena kasnenje napravi test pisi ako mozes koj simptomi gi imas

4. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Фала на честитките да ви се врати на сите што чекате :) ми касни 4 дена а за симптоми не обрнував многу внимание иако ги имав, :!: почнав киселини да имам уште пред да ми касни ама си велев дека е од желудникот, на градите ми се познаваат сите можни вени и ми се отечени како пред добиванје, а најмногу ме бунеше тоа што имам болки во стомакот баш како пред менструација. Јас сум љубител на нескафе 3 во 1, можам да испијам незнам колку на ден, денес си сварив и некако немав воља да го пијам го испив ама толку многу ми се згади :puke: и затоа појдов и купив тест инаку уште ќе си чекав да ми дојде :lol:

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    те прашав бидејчи и мене ми касни два дена ,утрово имав болки во стомакот како за добивање но не добив еве цел ден нема ништо , белким и јас ќе видам две цртки за некој ден

6. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    ^ Дајбоже и ти да се израдуваш деновиве ајде влечам нога за уште многу нови трудници :clap:

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Cestitki zazarsko, imaj si gi najubavite 9 meseci, pa zavleci ne' i za noga i za nos, vleci ne', kaj sakas nosi ne', samo i nie da gi vidime famoznite II :D :D :D

На Momichka и zazarsko им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    И овој тест негативен :@
    Купив нистатин крем да се мачкам, се надевам ќе се реши и тој проблем.
    Утре купувам и мејби бејби за да од наредно добивање следам овулација.
    И докторката ја менувам, тоа го решив веќе, ми треба некој кој ќе ми отстапи дел од неговото внимание за совет, а не некој незаинтересиран кој гледа само да ги заврши пациентите за денес.
    Само уште да го убрзам доаѓањево. Некој природен лек, чај да предложите за полесно добивање?
    И наредно добивање почнувам со циклопрогинова.

zazarsko честитки, имај лесна бременост. Прво ти е?

9. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    ВИ благодарам на сите :* , ова ми е второ, ама чекано е 7 години, инаку пред да останам бремена пиев секој ден во 12 и во 20 ч по 1 лажиче полен и 1 лажиче мака во прав измешано во какао, а потоа јадев по 5 смокви, ова го пиев еден месец, пробајте го можеби и вас ќе ви помогне :)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Abeja ako sakas probaj so caj od ajducka treva, a jadi i po nekolku zrna aronija.
    Druga alternativa, zemi Primolut Nor, pij gi 5 dena po 2 apcinja, otkako ke zavrsis za 2-3 dena treba da ti dojde.
    Ali mozebi podobro da pojdes prvo na gin. ke ti kaze do kaj ti e i za kolku vreme ke ti dojde.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Незнам само како е можно толкава разлика... Резултатите погоре ми се на 3 ден од циклус и ги направив во мај.

Ова ми се резултатите на 3 ден повторно ги направив пред една недела:
    TSH 2.6
    T4 11.3
    FSH 13.8
    LH 12.0
    Prolaction 34
    Estradiol 51.9

Единствено што пиев претходиот месец Примолут Нор за да испровоцирам менструација.. :(

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.124
    Моите патешествија со гинеколозиве |(

Оперативниот зафат за отстранување циста ми беше на 18, а на 21-22 ми дојде.
    Првот обид за бременост воопто ни беше на 29, но почуствував непријатна миризба.
    Другиот ден имав контрола кај докторот и еден тампон сеуште беше во мене :@
    Ова ако некој се секава кога кажував дека сама треба да влечам, вадам газа од 1.6 м. Е очигледно дека не било се кога сум ја извадила.
    Само не знам како они мислеле од внатрешноста да вадам и тампон ;( .
    Ептен непријатно чуство...докторот рече нема знак на инфекција(чудо бидејки останал внатре и за време на менструација и за време на еден однос кога партнерот сврши во мене). Ме намачка со јод и рече дека се е во ред.
    Последнава недела стомаков ми е огромен ;(
    И викам ај ке отидам пак.Докторот на одмор и беше оставен контакт од друга докторка.
    Во вторникот на 12 бев на термин кај нејзе. чекав 2 саати...за да профучи како молња низ ординацијата и после 1 мин преглед дами рече дека се е супер. Толку некоректен однос, толку непрофесионални изјави немам сретнато до сега.
    Ја замолив да направи ултрашал и крвна анализа за рана бременост, дека ке си платам. Ме изигнорира.
    Ми рече се е супер.
    Одкако чу дека сум имала оперативен зафат...наеднаш ми даде 2 врсти на антибиотици, вагинални таблети, крема :o
    Инфекција имало.

Да не навлегувам во детали..лом ја направив и ја напуштив ординацијата.
    За срека истиот ден бев во градот каде предходно живеев и го посетив стариот гинеколог. На жалост е на 2 саати, инаку никогаш не би го сменила.
    Иако без термин, за еден саат дојдов на ред.
    Го замолив за ултрашал. Ме прегледа...нема инфекција, се е во ред.
    И он реöе дека при инфекција првен јас сама ке почуствувам дали неüто ме боли, чеша, црвенило, пецкање, печење а потоа и он би приметил.

Да бев со полесен памет ке се изнаклукав со антибиотици од онаа будалана.
    Ми направи и крвна анализа за рана бременост поради симптомите кои ги имам, ама беше негативен.
    Ако било успешно зачнувањето од 3, 4, 5 обид, може е прерано да се детектира дури и преку крв а симптомите се од вгнездувањето кое се врши во матката.
    А може и после зафатот телото реагира на поинаков начин (а и оти една рака витамини пијам ) и јас си снимам филмови од пуста надеж :tmi: |(

Важно се е во ред со мене и се приклучувам на чекачите.
    Сепак сум 5 денови пред мензис.
    Ако не, како ќе додје, така ќе ја испратам тетката и набавувам апаратче за следење овулација.
    Треба да ми дојде на 19-20. Ке видиме.
    Стомаков ми е една недела подуен, öуствувам како влеöење на доле во стомаков, половина ме боли како кога треба да ми дојде, од спиење станувам уморна...волку рано никогаш не сум ги имала предменструалните болки.
    Само гледам да не ми дошло порано.

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Stvatno golema razlika.. ne sum zemala nikakva terapija do sega ama pak ima logika da ti e od apcinjata.
    Mislam da se sovetuvas so specijalnost reprodukcija. Edinstveniot koj saglam mi gi pregleda rezultatite bese Lazarevski.
    mi preporaca da isptam uste ednas LH, FSH, PRL i estradiol.
    Ne sakase ni terapija da mi dade dur uste ednas ne se potvrdat rezultatite - moze momentalno bilo.
    koga mu kazav maticnatq sto mi kaza mi rece kamo site da imaa vakov problem i toa da bese celoto lecenje.
    ako e se vo red so hsg odime na inseminacija uste sledniot mesec.

14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Знаци сакам да дадам еден совет на сите сто се обидуваат 5-6месеци ама мора да се опустите вистински. Јас се удирав од земја 6месеци и 6 останав трудна. Процтајте и статистка дека е нормално 6 мес да се обидувате. И ја корстев микроскоп ама се е џабе ако се нервирате. Ја бас тој месец наместо на два дена имав секс секој ден ама така ни бесе убаво. И ја се туфкав дека нема бас заради тоа да биде и ете. Мислам и дека последните два месеци имавме најнајубаво водење љубов. Опустете се узивајте пиете витамини нормално мисионерска поза и малку лезење нее на одмет. Ви посакувам на сите сто побрзо да се израдувате. П.С узивајте во водењето љубов зосто после ке сакате а нема да мозете

На Saraa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    473
    Еве ме мене повторно после некое време нередовност овде. Едноставно сакав да избришам од глава се што е поврзано со обидување за забременување.
    Некој знае, некој не, ама да се надоврзам. Имав нели еден спонтан во 9-та недела, после една година имав вонматерична. Ете си пробав како е и едното и другото, така требало да биде. Овде каде сум (не сум во Македонија) ми направија само проодност на канали каде се виде дека каналот каде беше вонматеричната ми е скроз запушен или оштетен. Снимки немам, ги испратија само на докторката која го предложи снимањево. Таа мртва-ладна ми вика да продолжиме пак со обидување за бебе, па ако не биде ништо, после неколку месеци ќе ме третираат на клиника за фертилизација. А како тоа да се обидуваме пак кога тоа е гооолем ризик, треба да си го ризикувам сопствениот живот или пак неуспешна бременост, зашто гледајќи реално каде имало вонматерична, големи се шансите за повторно да се случи истото. На ХСГ снимањето ме болеше, и тоа не баш малку, ама решив пак ќе правам ХСГ да видам каква е состојбата сега со каналот дека со самото продирање на течноста можно е да почне да се отпушува. Јас лично сакам да правам лапараскопија, ама овде ме оставаат да чекам уште, а да правам во Скопје во Систина немам 2-3000 евра.
    Го пишувам ова за да ми јави некој ако има искуство или ако слушнал од некој некаде, дали после една вонматерична бременост треба да се прави лапараскопија или ете само онака без тоа може да се продолжи со обидување.

16. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    мила не е 2000-3000 евра систина, јас правев хистероскопија 750 евра беше тука некаде е и лапароскопијата ама бидејки си имала вакви бремености ке ти предложат и двете да ги направиш и во пакет ке дојдат поевтино. Јас мислам тој канал да се извади да не ти прави проблеми другиот да се провери лапароскопски дали е прооден ( хсг не е 100 посто точно) и со хистероскоп да ти влезат во матката да видам дали има преграда и од тоа има често спонтани.

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Честитки... Со лесно... Уживај во бременоста! :*

18. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    здраво ми остана да направам уште проверка на канали, но дали може некој да ми каже кога е најдобар период за прверка на истите дали пред или по менструација и дали е болен тој зафат.

19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki bev na ginikolog .. brisevi i pap napraviv , nema nisto sto asocira na bremenost .. ubavo sum zazdravila od histeroskopijata no moram insulinot da go namalam pod 20 a mene mi e 41,6 :( I sega sum na stroga dieta i metformin 3*500 i bi trebalo rezultati naredna nedela pa ke ve izvestam :*

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Delvi: HSG се прави од 10-12 ден од менструација, знаци одкако ке ти заврши 3-4 дена убаво да се исчистиш.

Bokace: каде се проверува инсулин и колку чини?