Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Да, нормално е ;)

2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    се надевам дека ќе бииди овој месец нешто........ а уште нешто да прашам од пред некој ден имав одтаа растегливата течност како белка што е е сега веќе нема не сум приметила дали е нормално оти само два дена ја бев приметила а плоден ден според календаров овде и пресметките оддоктор ми се спагаше вчера а вчера не приметив да имам од таа течност дали сум во овулација

На lejdiii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    E до толку не сум стручно лице. Но не се оптеретувај со плодни денови. До душа, јас се раководев според овој на фемина што е и се фати :) Работете си на случајот, не се оптеретувај со плодни денови, со овулација и сл. Водете љубов, бебето ќе си дојде кога најмалку ќе очекувате.

4. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    Еве јас ке споделам со вас кога кај мене успеа а моЖе и на некој да му послуЖи за совет.После неколку месеци обидуванје поЧнав да се фрустрирам, да се нервирам и целиот свет ми се вртеШе околу тоа да се има бебе.Еден ден јас и мм реШивме да поЧнеме со испитуванја,си реков тоа е тоа напредна е медицината биднало кај многу ке бидне и кај мене отидовме на викенд и прв пат после многу време јас водев лјубов на место да правам бебе .....и денот кога отидов на лекар да поЧнам со испитуванје ми беШе потврдена бременост, ве молам драги мои опуШтете се колку и да изгледа теШко со позотивна мисла и ке биде :* :*

На maca22, tara83, missperfect и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас па никако не ја приметував овулацијата, немав таква течност некоја, или па ја не ја препознав :?: А за спермата и мене ми беше чудно, си викав леле никогаш нема да затруднам , па цела истекува од мене. Нормално е да истече, нема таа каде да се задржи, сосема мал дел е потребен да се забремени што влегува низ ептен тенкиот цервикс, другото си се враќа назад, без разлика дали ќе преспиеш па сабајле ке се тушираш. и да точно е тоа дека јас 3 месеци се замарав и кога водевме љубов ептен мислев дали се фатило или не, а тој месец кога останав дури и бев изненадена, бидејќи бев на зрачење за бубрезите па не очекував бременост. Мислам дека пресудно беше тоа што имавме веднаш 2 дена откако ми заврши, не гледав плодни , неплодни и золва ми остана така после 5 месеци обиди. Ние сме научени плоден ден после 14 ден, ама нема баш некоја врска. Имајте си секоја вечер, па дури и две вечери едно по друго како што правев јас, мислам дека така повеќе сперма ќе се задржи внатре и нормално поголеми ќе бидат шансите.

6. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Јас во среда закажав за маж ми спемограм и спермокултура а за мене преглед зошто се немам прегледано од декември па ке видиме едноставно сакаме да елеминираме и тоа со спремограм па ке видиме сега едвај чекам среда да завршиме со тоа да земеме резултати па да ни каже лекарот што да правиме инаце јас правеве анализи излезсе се ок па сега и маж ми.Напната сум скрос

7. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Не се грижи Кики,нека помине прегледот и ќе знаете на што сте.Штом маж ти се согласил на преглед супер,ќе биде се во ред.Ќе знаете дали има нешто или не.И не се стресувај, само позитивно и напред.И јас поминувам низ истото и можам да ти кажам дека не е ништо страшно кога се сака некого или нешто толку многу,само не се опседнувај.Убава мисла вечер кажа Џамбазов на Идол-немој да сакаш некого премногу зашто може да прегориш :) Така да опуштено водете љубов и мисли на сосема трето нешто.Не се грижи,се ќе биде добро.Биди позитивна и позитивни работи ќе привлекуваш :!:

На kiki3047 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Фала ти за се и јас тоа велам да се провери и тоа па да елеминирамо и тај фактор сумња,знаеш секој се одлучува за брак поради деца па да видиме и тоа да помине па здравје господ нека дава на секој па и на мене зошто во спротивно тешко таа заедница за одржување.

9. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    227
    spermata posle 20 minuti,ja menuva svojata konzistencija,od gusta neprozirna belo-zolta stanuva tecna,i za toa postoi zosto ,no me mrzi da objasnuvam,znaci normalno e toa sto ti isteklo povodenesto,,,,,,,

10. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    е значи вака да ви кажам што направивив сабалјево.. ]:) ]:) ....имавме односи со мажулево и откако завршивме јас не ги кренав нозете нагоре како свеќа и не си ставив перници под задникот како што правев порано само и само да видам дали ќе е исто и дали одма ќе ми истече спермата. и немаше некоја разлика откако мажулето го извади пенисот се избришав и нормално имаше малку како и секојпат и потоа легнав на грб така 5 мин и немаше ништо да потече и станав отидов во другата соба и во веце и кога седнав на шолјата прво се избришав за да проверам да не сум се навлажнила и немаше ништо и се измочкав и нормално пак се избришав и се вратив си облеков алиштата за по дома и си викам дај пак да легнам малку и полежав 10 минути и еве сеуште ме ми е истекло ништо :doh: :doh: ама бидејќи на 6 април треба да ми дојде денеска не ми е плоден ден и не верувам да фати тоа нешто се надевам од минатите односи ќе има фатено.....зборот ми беше дека џабе ги кревав нозете исто било :talk: :talk: едвај чекам да ви се приклучам во клубот на мамичките

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Е така само опуштено и ќе биде ќе видиш, ти посакувм среќа, па да ме дружиш :*

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  12. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Е па јас токму тој месец кога ги кревав нозете, останав бремена :) Можеби е случајност, но како и да е, ти посакувам среќа и што побрзо да ни се придружиш во клубот на идни мамички ;)

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас мислам кај сите тоа е различно, ете сестрами остана брамена без да ги крева нозете нагоре, значи најнормално, а јас кога бев на лекар докторката ми вели еден совет од мене најдобро да си ги креваш нозете после однос, и да ставаш перница под половината,па сега ке пробаме секако и ке видиме ;)

14. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    кога ќе реши господ тогаш ќе биде и јас првиот пат останав бремена без кревање нозе тогаш не ни знаев дека требало и да се креват нозе ама ете не испадна како што треба.....се надевам овој пат ќе успее и ви благодарам на подршката

15. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Ете денес бевме јас и маж ми од да направи спемограм а јас онака на преглед,не се надевава овој месец зошто не се трудевме али ете потајно секој си вели ај може ке биде,исто ко вообичаено бев на преглед ми рече нема знаци за бременост значи не сум,треба да ми дојде најкасно до 10април,маж ми ги зеде резултатите и со него се е ок,ми вели многу сте напнати и преоптеретени,и ми кажа нека помине овој месец и да одам на дување канали имало мало зрачење али ми вели дај едно по едно да завршиме па после да ми даде некоја терапија за стимулација али прво да одам за каналите,си дојдовме пред едно сат време и се осеќам разочарано се си велам ете до мене е ми вели една година до април не е многу некој период али ете решивме нека ми помине сега во април после крајот на месецот да одам и на тоа,нервозна сум многу незнам што е толку работата,јас знам ми имат кажувано тоа болело али заради мене и маж ми на се се нафакам само еден ден и јас да си дочекам тоа што најмногу сакам

16. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Kики немој да се разочаруваш, со самото хсг ти добиваш поголема проодност на јајниците а со тоа и шансите за забременување се многу поголеми, речиси сите после тој третман останале бремени, болката неможе да биде поголема од желбата за бебуш...така да главата горе и мислите некаде далеку на др места, знам и јас по мене дека не е баш сеедно, затоа што и мене би ме чекало истото во јуни или јули, се надевам дека ќе биде како кај мене така и кај сите што си сакаат...Господ е голем ...

17. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Е па душо моја значи се е во ред,не е до тебе,не е до него,до психата е :) Сега опуштено и се ќе си дојде,верувај ми. :*

18. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Меѓу другото, држете ми среќа и мене, да не добијам , ми следува недела дена неизвесност....нека биде, но како што треба да не поминувам низ истото....не би издржала..

19. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Кикичко :inlove: како рековме :!: само со позитивна мисла и без нервоза. Еее јас колку време веќе чекам а, понекогаш не велам дека не губам надеж но, верувам дека ќе биде.Нема разочарување, нема нервози, само љубов, насмевки, бакнежи, прегратки со саканиот, романтика и многу секс ;). За каналите ич да не се секираш и мене гиникологот ми рече дека после 3 месеци ако не останам ќе ми ги дува(буши) каналите. Ајде само позитивност на оваа тема сакам, ќе видиш Во мај ќе биди, а и мај е најубавиот месец, се што е зачнато во мај е најубаво, најрадосно. Сега те :* и :hug: и не сакам да си ми тажна.

20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Драга pandelka, ајде нека биде, сите сме тука со таа цел-конечно да се зачне и плодот на нашата љубов, сите сакам да се случи тоа најубаво нешто. Ајде оптимисти да бидеме, мора да бидеме, ќе биде мора да биде само треба исдржливост, и никако негативни мисли :* :*

п.с и јас сум за не околу 10