1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.124
    Изминатиов месец, периодот пред да ми дојде си се изгњавив за сите пари. Прв обид и прееуфорично :rofl:
    Претпоставувам дека поради возбудата, хистероскопијата а и едем хомепатски лек за цревата чуствував дека нешто е поинакво во моето тело. Направив и преку крв тест, и преку урина...негативни. Како за инает од што се ставив под стрес и ми дојде по 5 ден. каснење.
    Сите симптоми си ги имав најдено, поспана, подуена, често мокрење...за кога ми дојде и сватив дека стварно не сум :D сите да исчезнат магично.

Тогаш видов овој мојов колку стресно го доживувал сето тоа, и сватив дека он не би имал сили секој месец со мене да мине низ истото :^) :tmi:

Го набавив мониторот за следење на овулација, плус паковање со 20 стапчиња за следење овулација и 4 за предвремена бременост.
    Го зададов податоците и он ке ми кажува кога кое стапче да го користам.
    Мојата потреба да добијам некаков одговор деновите пред да ми дојде се надевам ке биде задоволена и он мир да си има.

Девојки ви стискам палци :inlove:
    Ајде да повлечете нога :$

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Ssweety denes mi pisa deka ima pojdeno na ginekolog I ima receno deka ima breme most megutoa e mn malo za nedela dena da ide e I kaj nea peni sodata akaj mene pocna poveke da peni , jas se izvinuvam sto pisav u nejzino ime megutoa sakav samo da gi ohrabram onie kaj koi peni penata deka ima bremenost izvini ssweety :)

На bridetobebt и danichap им се допаѓа ова.
  3. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    зашто тогаш ми се негативни тестовите ;(

На rakce89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Moze pokasno ste zabremenile. Trpenie i da se pofalite skoro. :)
    i samo da se dopolnam, zosto ne napravite test preku krv?!

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  5. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Bridetobebt можеби нивото ха хцг е сеуште ниско...на моја другарка два пати и излегуваше негативен и на крај после 5 дена позитивен, а сите тестови ги правеше откако веќе и доцнеше. Инаку, мене тој sure check мислам дека ми беше малер, со clear blue одма си се покажа...какво суеверие :^)

6. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Bese li na ginekolog,ajde utre idi preku krv proveri sabajle bez da pies I jades rano nautro se pravi I nee skapo kaj nas e 400 den

7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.124
    Преку крв тестот покажува околу 10 ден. после евентуалното зачнување а преку урина околу 14 после евентуалното зачнување.
    Води се по калкулација кога ти било овулација. Дали од тој ден до деновите кога си ги правела тестовите бил изминат неопходниот период.
    .Секое тело е случај за себе и му е потребно различен период за да се достигне потребото ниво на хормон.
    Обично кога веке има каснење, посебно од неколку денови резултатите се веродостојни. Работата е што сме пусто нетрпеливи за да дочекаме да ни касни 3-5 ден. за да добиеме поверодостоен одговор :(

Поздравче и се надеваме сите на добри вести

На bridetobebt и do-re-mi им се допаѓа ова.
  8. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Kaj mene ako ima bremenost e zacnato na 21 avgust zasto jas toj den cel den imav bolki ispod stomakot I vi pisav ke me pecnese desniot jajnik pa leviot I cel den mi bese takoj , za razlika od prethodnite meseci koga nisto ne se slucuvase e sega I mi docni I toa e toa a I ova so sodata pocna poveke da mi peni ama utre pravam test :)

9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.124
    Да не имаше овулација на 21, симптомите знаат да бидат тие. А кога требаше да ти дојде?
    Доколку зачнувањето било пред 5 ден. не знам колку денови каснење е потребно за да се достигне потребното ниво на хормон.
    Во нормален случај кога не касни, би покажал лажно негативен дури и преку крв. Но во случај на каснење можеби знае некоја девојка.

10. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Nee na mene mi bese ovulacia od 14 do 19 ti sekoj den pravev test za ovulacia :)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    оф гинекологот ми е во систина мин недела дена ке чекам за преглед мн гужва има а матичен во ск немам :( ми е страв да не нешто е пореметено со хистероскопијата па затоа не добивам 38 ден ми е денес немам баш редовен мензис ама требаше да дојди до сега :( утре ке проверам или преку крв или пак тест ке земам

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ke te primi bez da cekas. Probuvas da zakazes redoven termin. Ako nema, odis na lice mesto i cekas koga moze da te primi.
    Ova stalno se slucuva jas koga odam. Bez sram i gajle ti e.
    isto mozes na mob da se javis i da prasas dali moze da te vidi ;)

13. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Prvo da se izvinam za latinicata pisuvam od mob..g
    Vaka sega ispitav krv prolaktin skrien seker ostanati hormoni se e vored..pravev i site btisrvi i se pokazalo na toj za yreoplazma deka imam bakterija. Momentalno sum otsutna vo druga zemjs i nemozev da odam kaj ginekologot da gi vide rezultatite pa go prativ soprugot da gi odnese.Doktorkata mu rekla deka ne e strasna bakterijata i deka e najdobro dvajcata da odime na razgovor i da ni dade terapija za istata. Jas se vrakam vtornik i sega sum vo misli da ne e nesto strasno...dali imal nekoj iskustvo so vakva bakterija ..a trebase idniot mesec ako e se vo red da gi proverime i kanalite za da znaeme dali e do niv ili da gi izbrisame od listata da terame drugo resenie...

14. Sharma

Sharma Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво и поздрав на сите!
    Јас сум нов член го исчитав баш ова за БЕБЕ и се пронајдов :( Со сопругот сме две години во брак и никако да забременам. Секој месец чекаме чекаме броиме плодни денови овулации и за жал се уште не ;( Како поминува времето се повеќе се разочаруваме. Ајде па може следниот месец ќе биде надежта последна умира :angel:

15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    и кај нас е така 2години бездете и многу проблеми настанати и од чекање и од други нешта ама се испитавме и кај мене е покачен стресен хормон па пречи на овулацијата,значи испитајте се што е проблемот и се разбира откажување нема ;) .

16. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Јас уште н добив не се отκажувајте али пρед све виκаат опуштисе јас небев опуштена сеκој ден ама затоа имав сеκс сеκој ден умоρна неумоρна тоа пијљм само фолна и спиρулина и цедено соκче си пρавам плус нес со млеκо,и мислам деκа сум бρемена, мислев да ви пишам отκаκо ќе видам 2 цρтκи ама еве сега сеκсајтесе жени отфρлете тушиρање со топлегнете гла впда и по 30 мин у вода туρсκо κафе и повеќе одмаρајте легнете гледајте тв. Што се однесува до сиптоми сами ,ќе пρепознаете ми беше сρам да ви пишам ама неκолκу дена имав гасови си мислам од хρана е κиселина од хρана ама и сега не ми дојде и шислам деκа има емρионче во стомачето ,вени и темни κρугови по цицκи мој совет селсајте се сеκој ден за да фати се извинувам за ρефеρатот :)

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Имаш печатни грешки па не сфатив што е тоа со турското кафе?!

18. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    rakce89 па ајде прави тест :) а мене гинекологот ми рече секс преку еден ден за да спермата биди појака а и така имам читано и по интернотот :?:
    јас кога ке ми сврши мм дигам нозе и така лежам 40 минути, и после 2 саати дури се туширам, не те сфатив тебе воопшто не се миеш или? :?:

19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Kolku i da sakam ne mozam od forumov da se otkazam .. gi zemav rezultatite od brisevite i papot i se e vo red osven dosadnata kandida drugoto cisto me gledase doktorot od remedika i mi vika ke dobiesh ... Zborevme sto zborevme i maz mi zamislete mu vika Na doktorov zenami me napinja za spermogram da napravam e znaci poludev gotovo sum go napinjala za bebe .. ( od mobilen sum pustena )

20. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    а зашто докторот не му кажи дека треба да направи спермограм :?: давај му јаткасти плодови нека јади ја сите можни му ги давам ке му турам во танирче едно и пред спиење јади од нив и насабајле мед со мелени јаткаски плодови :D