1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    101.704
    А докторот што му рече? Седни го и кажи му, знаеш што јас трпам за еден преглед, спекулуми и брисеви и папови, знаеш колку се језиви, ко да ме силувал некој, направи му драма за да се свести. Јас така буквално му објаснив, и му пуштив на ЈТ да види како изгледа еден гинеколошки преглед за да сфати дека за разлика од неговото тресење во ВЦ во Авицена јас поминувам низ вистински мал кошмар додека ме гледа докторот што ќе ми рече и како ќе ми рече. Да видиш како отиде ко попче. Послушај ја невестулкава, нека пие витЕ, пиј ги и ти кажи му демек за да се заштитите од жолтицава, на Алкалоид се супер, давај му смокви, калинки и јатки да јаде, медче нека конзумира. Колку можеш ќе превенираш ;) Кандидата реши ја со јогурт, пиј многу јогурт и одмивај се со сода, немој многу вагиналетки да употребуваш. Прочитај некои чајчиња и избегавај лекови, јас еве 5ти пат закачувам бронхит, само со чаеви и храна се лечам, минатиот пат испив две дози Аугументин, и се покајав, не сакам повеќе. Ако кај тебе се е во ред нема друго освен да отиде да направи спермограм ;)

2. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    правев тетст и па мие негативен а неми ни доаѓа,е сега ке полудам цицките ме болат и ми се отечени,,а за кафе ми имаат кажано дека е добро да го пијат мажите пред секс ја активират повеќе спермата а за жени не се препорачува,за туширање се туширав ама сабајлето кога ке станам тој ден имаме што имаме секс и си легнувам зашто исто гинекологот ми го кажа ова може не точно ама така ми кажа...пуста сугестиа ,,,,јас ако не добиам на 1ви ќе закажам за преглед а инаку немам ни капка крв нити па у мукрака да има како крвче :)))

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    101.704
    И јас исто правам, одма легнувам да спијам, шубе не шубе, сабајлето се мијам. Дури некогаш се мислам како успева да истече се, да не нешто не праиме ко што треба :tmi: ама што да праам сеа. Ракче абе иди преку крв провери и на гинеколог, може да е некој не пукнат фолекул, и тоа прави слични проблеми, доцнење и слично. Јас додека не видам црно на бело на тоа ехо снимката, нема да верувам ми се чини :D Ама пуста желба за бебе и јас си измислувам често симптоми, т.е. не измислувам така ми иде, дури и ми се лоши :lol:

4. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    ahahha pa zarem jas ke sum taa srecnicka ,,,,aj aj ke bidne se vo red ovoj mesec jas mislam a moze utre da proveram preku krv stom mi vikate moze :))

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.124
    Маживе бетер од нас се :D

Мене кога ми дојде, прва реакција му беше дека не бил доволно добар :^) :rofl:

Инаку он сакаше да се испитува уште непочнати да работиме на случајот, ама ова може оти поим нема што треба да прави па засилен. Ама си пие витамини без дискусии.

Прееска по тел. му викам ми помина тетката, може да се фрлиме на работа.
    А он мене дека мониторот за овулација покажал low :rofl: Демек не си ја троши он кога немам овулација, штеди.

Кога му подвикнав :tmi:

На mal.ecka, green.eyes и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  6. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Хаххаах ме пресмеа danichap :) Јас еден месец само му зборував на маж ми го замарав со овие работи, ама кога видов дека повеќе се стресува од мене и понапнат е прекинав со тој муабет.
    Не знаеше кога ми се плодни денови, да се труди подеднаково секој пат :) :) Инаку во право си, ретко покажуваат ама мажите се многу почувствителни од нас, ние жените сме секогаш похрабри :)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Значи се иритирам кога ќе прочитам дека и во денешно време има мажи кои се против да проверат дали се е во ред со нив и да направат спермограм!
    Мажишта - кај нив не може да е проблемот :!:
    Среќа моја, мм без никаков проблем си закажа, појде и се провери.

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Si trgam maki so mojov maz ... Duri pred 6 meseci mu zemav od zegin speman za da mu se podobri spermata 3 dena gi pieshe i ne seka demek. Go cesalo bel mu bil a ja sto ja trpam dosadnava kandida i 2 pati vo mesecot Na lekar nisto ne e .. so karanje uspeav za vo petok vo avicena da zakaze pa ke vidime .. kaj mene definitivno se e vo red sega le vidime kaj nego

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    101.704
    А зашто му зема на своја рака Спеман ако нема направено спермограм и спермокултура. Глеј ако можеш да направиш наеднаш да направат и спермограм и спермокултура да не биде после ако има нешто да не сака да иде. Мада ако се покаже нешто ќе иде и оро ќе игра. А за кандидата глеј што е можно помалце да ја имаш, лечи ја природно, содата ти е добра опција, јогурт пиј и ќе ја мавнеш, досадна не досадна мора да се лечи. Ти па од што ја фаќаш толку многу, паднат да не ти е имунитетот? И јас се мачам ама еднаш на 3-6 месеци, не е дека секој месец ја имам, да не ти ја пренесува он на тебе цело време?

10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Хахаха.. и мене понекогаш "ми се лоши и ми се моча често" ама пусти илузии :$

11. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    ja idam na rabota pobiena teoria so soda,samo sto dobiv tolku sum razocarana sto nema do kade i siti siptiomi i se ee za dzabe samo ilizii najverojatno si imam zamisluvano a cickite uste me bolat sto e i kako e neznam ubav den i vi pustam sreca na vas ostanatite :)

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    101.704
    Ракче нејќев да те разочарувам и да ти објаснувам дека кога циклусот на исфрлање на фоликул започнува симптомите се исто ко со менструалниот циклус и дека симптомите знаат да бидат исти па дури и тест за бременост во многу ретки ама постојат случаеви кога е позитивен. Затоа реков, додека не ја видам црно белата фотка од ултразвук не верувам, што да праам 9 месеци препознавам симптоми и се удирам од земја, дојде време да се свестам ;) Ајде со лесно се ќе биде ;)

На Sharma му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    А јас пак си купив сода вчера за да ми се најде... :)
    Здравје, со нови сили овој месец.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    101.704
    Некоја овде или на некоја друга тема спомна дека содата и во плодни денови и реагирала, а според моја некоја логика би требало и ако недајбоже имаш некаква уринарна инфекција или па си јадел нешто посолено и покисело исто да реагира, затоа ми е неверно некако. А и содата не беше за откривање на полот?

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Kandidava ja imam skoro sekoj mesec obicno pred dobivanje ... Majka mi vika da ne te izneveruva maz ti pa prnjav da mu e a sekogas koga imame obavezno se tusirame .. nezz .. spemanot go zemav za da probame no Na moevo maze maka mu e da go izdrka ne mozel pa ke vidime so ke bide tolku mnogu se nerviram sto neznam sto da mislam a vesterkava veke ja nema 36 dena :x

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Содата е добра за миење овошје и зеленчук. Ќе ти се најде :lol:
    шала на страна, се надевам ќе биде друго :)

17. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.014
    И тоа како се бетер. Еве ептен пресна случка. Се враќа мојов од работа и кажува си пишал на whatsapp со другар, кој го нема видено веќе подолго време. Го прашувам има ли нешто ново кај пријателиве (и тие во повеќегодишна битка за бебе),a одговорот беше: не, ама ми кажа на сабајле најлесно фаќало... :o :rofl:

- Wait, say that again... :o

Муабетот ми е, пријатели што не се слушнале и виделе подолго време, а првото нешто за кое прават муабет се бебиња, како, каде, кога... Бетер од жени се, ама пак и нив не им е лесно. :)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    Здраво женски, еве ме и мене после мала пауза од форумот, ќе ве дружам на оваа тема. Имам некаде пишувано за мојот нередовен циклус кој до сега сите гинеколози кај што сум била ми го “регулирале“ со контрацептивни таблети, меѓутоа сега е друг случај бидејќи скоро 9 месеци се обидуваме да останам бремена. Во брак сме два месеца, но знаев дека нема да е лесно па почнавме некаде од јануари. Сега кај мојот нов матичен гинеколог прв пат дознав дека имам полицистични јајници (а сум била до сега кај 3 различни гинеколози и никој не ми кажа што е причината зА таков циклус), потоа пролактинот ми е многу висок и почнав со терапија достинекс и примулот нор за чистење на матката. Мм правеше спермограм и е одличен, нема никаков проблем. Се надевам дека сите за брзо ке се радуваме, јас по природа сум многу нервозна, плачам за се, песимист сум и мислам дека тоа ќе ми биди најголема пречка. Сакав да прашам и за чај од ајдучка трева дали некоја од вас има пиено, прочитав дека бил добар за многу женски проблеми и дека ги регулирал хормоните, дали е во ред да се пие заедно со терапијата и како се подготвува?

19. Sharma

Sharma Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Многу ама баш многу ти благодарам за подршката барем мене ми значи а и продолжуваме да работиме на “случајот“ :wasntme:

20. Sharma

Sharma Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    За регулирање на хормоните сум пиела чај од босилок, а за матка, јајници сум пиела и го препорачуваат чајот од жолтиот кантарјон. Вреди да пробаш може ќе ти помогне :hai: Приготвувањето е како и за секој чај и веднаш да го консумираш а не да оставаш да стои па по некое време да го пиеш, некои контраиндикации со лекарства и овие два чаја барем јас немам!

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.