1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    Ќе пробам сигурно, кантарионот го пијам понекогаш пред спиење заедно со мајчина душица, а босилек не сум пробала, ќе побарам. Фала ти за одговорот.

2. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    кантарион не смееш да пиеш заедно со примулот нор си пишува во упатстово дека го намалува дејството. Инаку јас би ри препорачала како паталец со полицистични јајници да си појдиш на ендокринолог, даваат метформин они а тој многу помага за ваквите јајници побарај на нет ке видиш :)
    Инаку чајот е од ајдучка треба коприва и невен имаше разни рецепти јас ставав кило вода да зоврие и од сите чаја по една лажица голема и стои поклопен 15 мин и пиеш цел ден незасладен ама мене не ми помогна пробај можи тебе ке ти помогни. И да си идиш на гинеколог да ти следи овулација дали имаш :hai:

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    Фала што ми пиша јас не го прочитав упатството немам навика, а треба, сега имам уште 5 дена за пиење од нив ќе го оставам кантарионот. Гинекологот после терапијата со достинекс ми рече дека ќе ми следи овулација и ќе видиме дали ќе има потреба од кломифен па ако не успееме со нив ќе одам и на ендокринолог.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Хормоналниот статус исто укажува на овулација или не.
    Ако се е во ред ФСХ и ЛХ ке бидат приближно исти. Кај оние со полицистични јајници ЛХ е поголемо од ФСХ. Меѓутоа да се констатираат полицистични јајници потребно е да се земат предвид неколку фактори. За оние со ПЦОС карактеристично е и ненадејна промена на тежина, влакна, акни. Дури и да не се гледа на ехо на јајниците, а се исполнети бар 2 од овие услови тогаш се смета дека постојат услови за ПЦОС. Мене вака ми објасни гинеколог, а и слично видов на интернет. Јас од ова имам само првото со хормоните. За да ме додијагностицира, сега ќе ги повторам хормониве уште еднаш и почнувам со терапија.

5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    * Јас ги имам полицистицни јајници , и левиот и десниот со многу фоликули од по 5 мм и никогаш не ми пораснале .. има еден хормон што укажува дали се полицистични или не, не ми текнува треба да го прочитам за да ви го кажам . Инаку треба пак на 3 ден да ги проверам хормоните па ако не добијам за 2 недели да пијам дабрестон да добијам па да чекам еден месец нормална вештерка :) па со кломифен да има стимулација па и така да се проба иначе мм се реши во петок во авицена да одиме за спермограм мислев дека ке мрмори но самиот ми го спомна .. каранјето од сабајле му го дотера паметот :clap: па ке видиме што ке биде ... :*

6. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Денес имам баκсус ден ем што ми дојде ем добив отκаз од ρабота цел ден плачев :(((

7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    здраво драги мои после спонтаниот си дадов одмор од се и од форуми и од мислата кога ќе биде. направив испитување нема ништо и од овој месец пак почнавме со обиди за бебе се надевам ќе успееме овој пат. незнам дали има нови рудници од овие што се обидува повеќе време се надевам успеале и ако има нека им е со среќа. и нека ни е денешниот празник за мн години и да ни помогне мајка богородичка

8. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    И јас имав спонтан и немав нисто на испитувањата,а фати од прв пат. После 6 месеци поцнавме пак да пробуваме ама со голем стрес и притисок и нормално нема да фати. Јас забременив после 5 месеци сто и не е мн. Знаци сто и да е ако фатило еднас ке биде од срце и искуство ти казувам само опустете се и водете љубов. Јас трудна сум ама усте рано е па не казуваме со м, а лугево околу цело време прасуваат да не има несто ново и ми иде од земја да ги удрам ко да немаат друга работа. Затоа релаксирај се сигурно ке биде и секој втор ден секс и лезење на грб и фолна се разбира. Срекноооо најсрекно

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.701
    Женички внимавајте на чаевите, не се толку благородни и безопасни колку што мислиме, си велиме чај, дар од природата, ама не е така. За пример, липа и мајчина душичка не смеат да пијат мажи, влијае на спермата и подвижноста на сперматозоидите, босилек не смеат да пијат ни мажите затоа што го има истото дејство како овие другиве но ни жените кои не родиле, го забавува растот на фоликулите, кантарион не треба да пијат жени за време на овулација... Има еден куп чаеви кои ги пиеме а ни прават повеќе штета од што ни помагаат, некаде ги имав зачувано како фајл ако ги најдам ќе ви го ископирам. И уште нешто, убаво читајте ги упатствата на лековите, на било кој лек, на пример општопознатото антибиотици да се пијат со многу јогурт не важи за Доксицилините, односно Вибрамицинот, всушност 2 часа пред и после пиење на лекот не смее да се конзумира ни кафе со млеко а камоли чисто млеко, храната е лек, но и може да биде лошо ако се помеша со некои лекови.... Ова читањево на интернет не е многу многу на арно, ама па после шубе да ми биде, подобро да си имам на ум :D

На do-re-mi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Точно за виврамицин. Никако млеко и млечни производи и никако да не се пие магнезиум и било какви минерали.

11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mm zboruval vo avicena i mu kazale pregled la urolog i nesto mu kazale za krv pa la kraj primerok od sperma
    Isto i vo remedika doktorot spomna za krv pa posle eden saat primerok od sperma .. pa me interesirase kakva e taa procedura so krv i spermogram :*

12. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    прв пат слушам за ова знам само дека на државно му бараја на мм хив тест друго ништо, ете и AngelOfArh маж и испитувал авицена ништо не му барале, да не не му се испитува на маж ти па сега измислува и забушава :?:

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    со крвта се проверува хив и хепатит. Тоа не го бараат во систина. Знам дека го бараат во ремедика 100%.

14. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    ако е така бокаче подобро да си иди на државно овдека ке го ошурат :tmi: 150 ден е спермограм на хистологија а хив тестот е бесплатен .

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.701
    Ништо вакво не му побараа на мм, само упатчето од мојот гинеколог, мада и не е потребно бидејќи ќе си каже таму што сака и готово. Иди си кај гинекологот замоли го да ти даде упат за Авицена ако има, тоа е нивен упат, со нивен меморандум е, ко рецепт такво е мало ливче, не е класичен упат, мада и на класичен упат може да напише. Земи си ти во свои раце се, јас буквално се превземав сама, се јавува да прашам за доктор дали има и го однесов таму, средив се на шалтер и само он да си заврши работа, ништо друго.

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    Исто и ние на приватно бевме за спермограмот (во плодност) и ништо друго не побараа, ни крв да се провери ни упат од матичен, и за два часа имавме резултат.

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене ме советуваа дека хепатит и ХИВ се задолжителни, ама излезе не е така
    Еве што пишува на страната на Ремедика.

1. Спермограм (направен исклучиво во Ре-Медика)

- Пред анализата потребни се 2 до 5 дена апстиненција. Спермограмот не се работи без инфективен скрининг за ХИВ, хепатитис ”B“ и ”C“. Доколку се прави инфективниот скрининг во РеМедика времето за чекање за спермограмот е до 2 часа. Ве молиме да се информирате ден-два пред анализата

Мене ништо од ова не ми бараа во Систина.

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    И ние правевме во авицена не му бараа.

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    A тебе да не те зеза мажето оти не му се прави :D авицена е лабораторија - оставаш примерок и они си прават анализа. Што им е гајле дали одиш или не на уролог?! јас пар пати имам и крвна слика правено приватно, па не ми рекле лекар ова-она..

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Со апстиненција ни се пага во понеделник да одиме .. од сабајле ке се јавам и за подетално да прашам .. а ако може некој да ми каже дали е 1200 ден или 1900 ден во авицена спермограм ? :*