Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    http://www.avicenalab.com.mk/article.as ... =5043&l=93
    еве ценовник види :)

2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    фала ти мила но веке видов .. како и да во понеделник ке видиме што ке ни кажат :*

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.114
    Допаѓања:
    124.388
    Mила исто и јас ти предлагам,ако веќе се сте направиле.Антиспермални анитела,на имунологија ќе се изначекаш за резултат-и дали и ќе добиеш,во авицена се 1200 а ремедика 800 или 1000.Само незнам каков материјал треба ,крв,сперма...?Консултирај ме мене ако ти треба уште нешто,пошто јас се што правев се прави и ако не можеш да забремениш,па ќе ти помогнам и упатам колку можам.Доста форуми изначитав така да повели. :hug:

4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    Mene i na soprugot mi gi prepisija ovie doksicilun i vibramicin zaradi toa sto ima bakterija ureaplazma..znaci ovie apcinja moze samo so voda da gi pieme....?

5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki jas uste nemam dobieno .. vcera mnogu me bolese leviot jajnik i gradite no eve denes nisto nema samo sum mnogu umorna i mi se spie ... Neznam dali da pravam test ili uste da cekam :*

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене аптекарката ми даде многу убав совет кога ги купував. Никако млеко и млечни производи. Никако магнезиум (а јас го пиев :) ) и никако било какви минерали. Јас престанав и витамини да пијам од страв. Ова посебно во првите часови од пиењето. И многу течности да се пијат додека се пие терапијата. Значи пијте многу вода! Колку треба да испиеш? Една доза е 5 апчиња.

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А кога треба(ше) да добиеш?

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ne ni znam veke i jas koga treba da mi dojde .. dobivam na 35,40,45 dena denes mi e 38 den racunajki od plodnite dena denes 15 den od poslednoto tesce sto go napraviv za plodni denovi :*

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927

Доксициклините не треба да се пијат на гладно, може да предизвикаат гадење и повраќање, бидејќи се многу јаки антибиотици.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тие се пијат еднаш дневно и не на гладно како што кажуваш. јас затоа ги пиев во 3 на пладне :)

11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

bokace jas bi si rekla "mecka strav, mene ne strav" i ke go napravam testot, i da e negativen, prvo si malku pod stres, a posle veke ti se osloboduvaat mislite dali si ili ne si bremena. Barem nema da mu ja mislis. Pozdrav i so srekja da zavlecis noga ako e pozitivno :*

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Mi dojde mi projde ali denes se custvuvam mn bezpomosno,kako sto vi kazav dobiv otkaz I vcera svekrvami mi vika pobaraj si na drugo mesto rabota I onaka ne se znae koga ke si bremena, I sega em ke izigravam kukna pomosnicka I ke trpam ponizuvanje. M ke sedam po cel den doma I na kraj ke sum bez pari,ako me prasate sto ki kaza na ova mazmi ke dodadam, ubavo ti rekla deka treba da rabotis :((( a u nasa drzava mn lesno se naoga rabota :(((

13. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Јас вибрамицин пиев два пати дневно ама нормално најадено :)

Девојки мене ми дојде вчера мензис ама доста оскуден е , едно време малце ке протечи после ке го снема. Сакам да испитам утре хормони имам упат за на Гак, мислите ок ке е пошто многу малце течи, како да ми е 5ти ден а не 2ри |( Овоа нешто од хистероскопијата се има пореметено :devil:

14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Dali ti se ima sluceno ova i predhodno da imas oskudna menstruacija ako si nemala moze da se raboti za rana bremenost ...
    Mene me bolat jajnicite i gradite kako topka da custvuvam i kako sekoj moment deka mi stignala vesterkata .. ako sum bremena veke neka bide pozitiven testov ili pak neka dobijam ova e izmacuvanje do nemaj kade

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    bokace navivame za tebeee, ajde pravi test i izvesi neeee !!!

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ајде бокаце прави тест и повлечи нога :)
    Ракче - што и се мислиш на свекрва ти?! Батали ја - со прост народ нема да се разбереш - само ќе се нервираш.
    Невестуле - не можеш да се консултираш со гинекологот како да постапиш? јас сепак мислам дека можеш да направиш

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  17. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    па што знам ми рекоа седум дена 2 по едно ..само треба да чекам за да ми дојде па да почнам да ги пијам нем случајно у мегувреме да сум останала бремена....

18. milickaa11

milickaa11 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    девојки работи ли за викенди лабораторијата на Гак? А дали имате сознанија дали работи Биохемија таа лабораторија негде прочитав дека работела цело време ама викам пак да си прашам :)

19. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Неможам во систина ми е кај михајло поповик идам кај да го барам сега за викенди :worried: инаку ова хормони да испитам ми побара ендокринологот ама и неа кај да ја најдам сега :D јас ке идам ке испитам па шо биди нека биди, и така на повекето хормони нема оноа фази, што значи можи било кога да се испитаат. :?:
    бокаче ајде прави тест чекамеее :angel:

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki negativen e .. mi se skina srceto .. ali toa e aj vo ponedelik ke vidime sto ponatamu :*