1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    http://www.avicenalab.com.mk/article.as ... =5043&l=93
    еве ценовник види :)

2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    фала ти мила но веке видов .. како и да во понеделник ке видиме што ке ни кажат :*

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.894
    Допаѓања:
    123.084
    Mила исто и јас ти предлагам,ако веќе се сте направиле.Антиспермални анитела,на имунологија ќе се изначекаш за резултат-и дали и ќе добиеш,во авицена се 1200 а ремедика 800 или 1000.Само незнам каков материјал треба ,крв,сперма...?Консултирај ме мене ако ти треба уште нешто,пошто јас се што правев се прави и ако не можеш да забремениш,па ќе ти помогнам и упатам колку можам.Доста форуми изначитав така да повели. :hug:

4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Mene i na soprugot mi gi prepisija ovie doksicilun i vibramicin zaradi toa sto ima bakterija ureaplazma..znaci ovie apcinja moze samo so voda da gi pieme....?

5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki jas uste nemam dobieno .. vcera mnogu me bolese leviot jajnik i gradite no eve denes nisto nema samo sum mnogu umorna i mi se spie ... Neznam dali da pravam test ili uste da cekam :*

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене аптекарката ми даде многу убав совет кога ги купував. Никако млеко и млечни производи. Никако магнезиум (а јас го пиев :) ) и никако било какви минерали. Јас престанав и витамини да пијам од страв. Ова посебно во првите часови од пиењето. И многу течности да се пијат додека се пие терапијата. Значи пијте многу вода! Колку треба да испиеш? Една доза е 5 апчиња.

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А кога треба(ше) да добиеш?

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ne ni znam veke i jas koga treba da mi dojde .. dobivam na 35,40,45 dena denes mi e 38 den racunajki od plodnite dena denes 15 den od poslednoto tesce sto go napraviv za plodni denovi :*

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.901

Доксициклините не треба да се пијат на гладно, може да предизвикаат гадење и повраќање, бидејќи се многу јаки антибиотици.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Тие се пијат еднаш дневно и не на гладно како што кажуваш. јас затоа ги пиев во 3 на пладне :)

11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

bokace jas bi si rekla "mecka strav, mene ne strav" i ke go napravam testot, i da e negativen, prvo si malku pod stres, a posle veke ti se osloboduvaat mislite dali si ili ne si bremena. Barem nema da mu ja mislis. Pozdrav i so srekja da zavlecis noga ako e pozitivno :*

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Mi dojde mi projde ali denes se custvuvam mn bezpomosno,kako sto vi kazav dobiv otkaz I vcera svekrvami mi vika pobaraj si na drugo mesto rabota I onaka ne se znae koga ke si bremena, I sega em ke izigravam kukna pomosnicka I ke trpam ponizuvanje. M ke sedam po cel den doma I na kraj ke sum bez pari,ako me prasate sto ki kaza na ova mazmi ke dodadam, ubavo ti rekla deka treba da rabotis :((( a u nasa drzava mn lesno se naoga rabota :(((

13. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Јас вибрамицин пиев два пати дневно ама нормално најадено :)

Девојки мене ми дојде вчера мензис ама доста оскуден е , едно време малце ке протечи после ке го снема. Сакам да испитам утре хормони имам упат за на Гак, мислите ок ке е пошто многу малце течи, како да ми е 5ти ден а не 2ри |( Овоа нешто од хистероскопијата се има пореметено :devil:

14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Dali ti se ima sluceno ova i predhodno da imas oskudna menstruacija ako si nemala moze da se raboti za rana bremenost ...
    Mene me bolat jajnicite i gradite kako topka da custvuvam i kako sekoj moment deka mi stignala vesterkata .. ako sum bremena veke neka bide pozitiven testov ili pak neka dobijam ova e izmacuvanje do nemaj kade

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    bokace navivame za tebeee, ajde pravi test i izvesi neeee !!!

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ајде бокаце прави тест и повлечи нога :)
    Ракче - што и се мислиш на свекрва ти?! Батали ја - со прост народ нема да се разбереш - само ќе се нервираш.
    Невестуле - не можеш да се консултираш со гинекологот како да постапиш? јас сепак мислам дека можеш да направиш

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  17. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    па што знам ми рекоа седум дена 2 по едно ..само треба да чекам за да ми дојде па да почнам да ги пијам нем случајно у мегувреме да сум останала бремена....

18. milickaa11

milickaa11 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    девојки работи ли за викенди лабораторијата на Гак? А дали имате сознанија дали работи Биохемија таа лабораторија негде прочитав дека работела цело време ама викам пак да си прашам :)

19. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Неможам во систина ми е кај михајло поповик идам кај да го барам сега за викенди :worried: инаку ова хормони да испитам ми побара ендокринологот ама и неа кај да ја најдам сега :D јас ке идам ке испитам па шо биди нека биди, и така на повекето хормони нема оноа фази, што значи можи било кога да се испитаат. :?:
    бокаче ајде прави тест чекамеее :angel:

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki negativen e .. mi se skina srceto .. ali toa e aj vo ponedelik ke vidime sto ponatamu :*