1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Не ја сакаме...сакаме две цртички.....:*

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    е млади жени и јас да се пријавам за не добивање на 6 ајде повторно да видам две цртички

3. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    точно така, хиихи ;)

4. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас се откажувам вчера многу се изнервирав и не верувам да се фати нешто..... оф јака нервоза беше

5. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Не мора да значи дека ако си се нервирала нема да се фати. ако решило овој месец ќе си биде. Јас кога затруднев во октомври имав многу стресови, па дека и бев на зрачење ми се чини дека секој ден си плачев, не спиев добро, па еве истуркав до 6 ти месец и тоа плус со уреаплазма. Како господ никој не е , само надежта да не исчезне :*

6. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    нова сум на форумов и се надевам дека на сите девојки кои се обидуваат да зацнат ке им успее и ке видат 2 цртицки на тестот а на другите нови мамици нека им е лесна бременоста и да си родат прекрасни и здрави бебчиња......и јас би сакала во брзо време да ви се преклучам во клубот на млади мајки но сепак сакам прво да почекам да помини свадбата а зелбата мие неверојатно голема да имаме и ние бебче......поздрав и ве гушкам сите

7. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    мале срц знаеш ли колку многу ме изнервира сношти тај мојов за тај покер и два сата си плачев незнам што ми стана мн се изнервирав и си кажав ништо ќе е и овој пат

8. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ти посакувам среќа не елошо уште сега да си почнете за бебе па кога ќе фати тогаш оти кога сакаш не бива право......јас кога сеуште не бев спремна останав бремена ама се израдував и бев среќна ама за кратко ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

9. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

леле сонце мило прочитав што ти се случило и искрено од се срце се надевам дека во најбрзо време ке се израдуваш и ти како и сите девојки кои оцекуваат да станат мамици воедно и јас со нив ;) инаку и мојот маз сака да пробаме т.е да почниме но јас му имав спомнато порано дека сакам прво свадбата да ни помини и сега ко праевме муабет дали сакаме почна да се зафркава со мене као нема да ти се фаќа фустанот ахахах нему до тоа муе дојдено до зафрканции :D :D :D вчера ме изненади најдобрата моја другарка дека останала бремена и ако ми веруваш во мене се роди уште поголема желба и сега со душа го чекам маш ми да си дојди од работа утре па да поработиме онака викендашки на бебче :D те бакнувам и немој да ми се секираш и јас и ти ке се израдуваме со господ напред :wasntme: :wasntme: ке видиме и ние две цртички

На Адрија, nana2112 и sweet.woman им се допаѓа ова.
  10. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Девојки ај некоја од вас ако има правено ХЦГ нека ми каже какво е дали боли како се чуствуваш
    бидејки јас ке треба во мај да правам и многу ми е страв.
    Изгледа ке правам во Скопје или кај Органџиски не се знае ако некоја од вас е била во Ск или кај органџиски да ми кажете како е бидејки многу ми е страв а и незнам како е а сакам барем одприлика некој да ми каже да бидам припремена плс чекам одговор...

11. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    фала ти душо и јас се надевам во скоро време и се молам на гопспод да не е како првиот пат овој пат стварно вистински да се радувам и среќата да не ми се ускрати... ти посакувам и тебе се најдобро почни си уште сега не му ја мисли стомакот нема право да ти порасне којзнае колку (само да не си како мене јас уште пред да останам бремена добив стомак и сите ме мислеа бремена дури и доторот ме праша кој месец сум кога отидов да проверам дали сум бремена а не сум дебела :D :D добро малку се поправиив од 53 качив 60 и сега стомакот сеуште ми стои сеуште ме мислат бремена и си викам е камо да бев ќе скокав од радост :rofl: :rofl: добро ми стои стомак ме личи :lol: :lol: :lol: )кога ќе ти е свадбата?

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    загриижена на мене ми имат кажувано некој жени кои што се биле дека болело и било тешко дури те загушувало .да те прашам а дали сигурно ќе одеш на таква работа оти јас имам братучедка која веќе неколку години не е останала бремена и имат кажано дека имала проблем со каналите ама докторот органџиски и дава некоја терапија ама сеуште не и ги прочистил каналите и рекол дека има време сеуште била млада дека можеби и така ќе бидело..........ти посакувам среќа да нема потреба од таква работа

13. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    sweet.woman

хахаха леле срцка си ме насмеа за стомацето дека ти стоело......а не се плашам јас за стомацето туку мојот маш си наога занимација да се заfrkava со мене...инаку свадбата мие на 25 септември и искрено се надевам значи од срцеееее дека ке се израдуваме во најбрзо време на тие две цртицки......пошто сум мажена во друга земја со душа чекам да помини времето да ми дојди свадбата а се надевам и дека измегу тоа ке се радувам и на нешто повеке :)

14. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    не се секирај не е далеко свадбата дури да трепнеш и ќе дојде...ајде работете си на случајот :* :*

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

ке почнеме ево го чекам утре да си ојде од работа па викендот за добродојде да се просветлиме.... :) :) :)

16. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Sweet.woman Ти благодарам е сега уште толку се исплашив :) Добро јас и така планирам да закажам кај органџиски моја братучетка работи таму па ке разговарам за тоа.Па да ти кажам и јас мислам дека сум многу млада уште за да го направам тоа бидејки не се знае нели...А некни си правев микробиолошки и имам некоја бактерија и може и тоа да смета а и изгледа имам пореметување на тероидната па може и тоа да е пречката не се знае,и сега во понеделник хормоните ке ги проверувам па ке видиме.
    А и мноогу сум млада имам само 21 година,мислам дека и уште нема потреба од Хсг.

На izaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    и докторот нема да ти дозволи уште сега знаеш и братучедками беше спремна на тој чекор ама докторот не и дава сеуште....мн жени го фалат др митко ивановски кој работел во свети лазар оти не одиш тама

18. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Вака јас треба да правам ХЦГ, многу велат боли некои па велат дека болката е издржлива но ке видам во среда ќе одам да земам упат за ренген па ако можам одма ок ако не ке треба да почекам па после циклусот таму на крај месец ке правам,имам учено за тоа а и во консултации со цимерката која заврши гинекологија и акушерство мозам само накратко да ти опишам како иде,значи нема ај снимање па полсе ако има запушување да се чисти него одиш таму се прави мал рез под папокот и се става сонда преку која се испушта контраст(боја ) за да се види преодноста на каналите.Ако е преодноста добра знаци таа течност после неколку минути се излива во стомачната шуплина а ако е запушен едниот или двата канали дирекно се прави одпушување али сепак ако е мал проблемот ако е запушувањето 100% ти велат да идеш на вештачко.Цела постапка трае некои 10-15 минути болело но болтата била издржлива и ако е до тоа проблемот се решава и сите жени што биле до сега а до тоа било во рок од 3месеци останувале бремени, а со оваа метода заботавив да казам се гледа и градбата на матката и јајниците значи цела конституција,јас ке одам се ке издржам што треба зошто крајниот исход кога ке си имаме бебчиња е нешто најпрекрасно, е сега ако има и тоа да кажам они кажуваат се е ако има некој проблем те сопветуваат за инсеминација процистена сперма се вбризгува во матката па на тој начин да се проба со бременот,него пред хцг мора седиментација се се мери да се провери да нема некоја инфекција и брисеви али јас брисеви правев па изгледа ке мора семиментација.Извини долг е постот но тоа што знам а може не реков нешто напишав

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    zdravo na site.Vo brak sum 3 ipol godini.Pred 2 ipol god za bremeniv,no vo 5 nedela imav spontan abortus.Edvaj se oporaviv,mi bese mnogu tesko.Eve se macime so soprugot dolgo vreme za druga bremenost no nikako da se sluci.Pravev HSG na kanalite,ok e.Vo ponedelnikot bev na laparaskopija,isto mi kazaa se e OK,ama jas sum ocajna,neznam uste sto posle laparaskopija,i so da pravam.pozz do siteee

20. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    па нормално мора да трпиме се за бебче тоа најслатко нешто на цел свет......ајде со среќа