1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Со господ напред! Ајде дај боже нека има фатено... Па да частиш и да повлечеш нога за сите нас... Смоквите можеш да ги изедеш цели, сигурно нема штета... Ти држам среќа!

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мора еден ден да биде - зошто не сега ;)

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Од ваша уста до Божји уши, па на сите рацете да ни бидат исполнети со мали ангелчиња :*

На kukla21 и SpangeBob им се допаѓа ова.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    6.511

и јас стасав до 10 смоква. ама наутро си јадеме по една со мм :emo:
    баш се мислев дали да правам наредна тура?

Абе тие вашите смокви се опиваа ли од зејтинот. Моите само надворешно се опиени. ем во цел литар маслинов зејтин ги ставив :/

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас правев се и сешто,и рен пиев, и што ли не, ( до душа смокви не јадев, не го знаев рецептот ) :) и се е во ред и со мене и со маж ми, ги правевме сите испитувања, ама ете 3 години не бидув :) а, и си одиме на инв :) итро, па сега се надеваме дека од таму ке има резултат... зборот ми е, кај оние феминки што веке подолго од една година не можат да забременат, почнете си со испитувања, на нас речиси 2 години ни требаа додека да добиеме ваучер од фондот за инвитро, има многу процедури, а времето си минува, не дека не верувам дека народната медицина не помага, во мегувреме јадете и смокви, па дајбоже да фати од нив... ама не го губете времето само на тоа, има милион работи што треба да се испитат... кој не го изодил тој пат незнае како е, дајбоже на никоја од вас да не и притреба, ние сме сега во постапка за инвитро, за една недела ке ми ги вадат фоликулите, па ке се врши нивно оплодување, и ке ми се вратат... ова ми е едиствена надеж

6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    6.511
    Знам, во право си. Ама народни, народни... jbg да сеправи нешто.
    Пола година од кога почнавме со обиди, почнав и со испитување.
    Понекогаш си мислам дека многу брзо си го донесов стресот на глава, одење по болници. И јас и мм се испитувавме. Сега сакам втора рудна на тестирања да направам.
    Докторите само велат пробувајте пробувајте |(

7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    и јас стасав до 10 смоква. ама наутро си јадеме по една со мм :emo:
    баш се мислев дали да правам наредна тура?

Абе тие вашите смокви се опиваа ли од зејтинот. Моите само надворешно се опиени. ем во цел литар маслинов зејтин ги ставив :/[/quote]
    јас веќе две тури изедов ама некако не ми ги сака организмот насабалје ми се гади од нив. и секако немат примено од зејтинот внатре иако ми стоеја 40 дена на јако сонце ама се јаде смоква и се пие и од маслото кое моето толку гадно ми мириса дали оти зедов маслинов ама во пластично шише можеби требаше да земам стаклено. ама кога почнав да ги јадам не ми беа лоши сега веќе не ми се јаде па ќе правам пауза и без тоа ми се уште 3

8. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    266
    Jas ke vi dadam eden sovet. Probajte da nemate podolgo vreme odnosi, da raceme ako od denes vi se plodni denovi nemajte dve-tri nedeli unazad odnosi. I sto e najbitno opustete se i ne mislete samo na toa. A mama imase zapisano nekoj recept pa ke vi go pisam i nego. Na site vi posakuvam sto poskoro da se izraduvate :)
    Izvinete za latinicata nemam simnato fontovi.

9. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Јас пак не се согласувам со тебе. Со немање односи една или две недели само се собираат резерви на сперма од која дел е сосема нефункционална. Со почести односи се обновува спермата. Јас кога останав бремена имав скоро секој ден. И да немојте да чекате што побрзо почнете со испитубање подобро за вас.

10. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    266
    Jas pak ostanav bremena tocno vaka. Odnosi nemavme od 8 maj do 23 i posle toa jas ostanav bremena. Posto bese planirana znam i tocno vo koj den imavme odnosi. Znaci pisuvam od moe iskustvo.

11. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Пак јас со моиве прашања ама што да правам не сум искусна околу тоа тазе почнавме за бебче :D
    Сабајлево имавме односи мм сврши во мене, си останав да спијам не станав воопшто и после кога станав ама не одма после 2 саати приметив растеглив исцедок како истекува, густ онака делуваше темно бел ама на хартијата светло жолтеникав :?:
    Па сега викам спермата ли е тоа ви се случува ли и вас вака?

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Да, спермата е.

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    фала леона83, мене ме зарижи тоа што е светло жолтеникаво викам како ова вака кога спермата е бела :tmi:

14. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Зависно од храната и др.фактори може да смени боја. Крени ги нозете после однос:)

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    45.993
    Јас се согласувам со тебе, кога останав бремена во месецот имавме само четири пати односи и тоа во неделите само, не беше ништо намерно случајно така се погоди ама се фати баш тогаш. А претходните месеци имавме многу почесто и не се фаќаше.

16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    најквалитетна е спермата од 2-3 дена,значи најпрепорачливо е да се има однос преку ден, или преку 2 дена, се поретко е лошо, и секој ден не е добро, кога се прави спермограм мажот треба да е од 2 до 5 дена без секс, ни повеке ни помалку, колку повеке е без секс се побавни сперматузоидите, а ако е секојдневно се намалува количината

17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    А колку месеци пред тоа се обидувавте да забремените?

18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Се преплашив... После однос ме болеше многу стомак... Од што може да е? Има некој вакво непријатно искуство??? Ве молам за помош!

19. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    да не бил малце погруб нешто? или пак да не си преладена... :?:

20. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на: