1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    266
    a jas prethodno imav spontan i posle toa ko resivme odma ostanav trudna. i dvata pati ostanav trudna kako sto kazav znaci nemavme odnosi po 2 nedeli pred cinot. jas zavrsiv medicina i slobodno mozam da kazam deka majka priroda da ja slusate a ne pisani pravila. nema pravila za nisto

2. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Не мацо. Погруб, не... Од преладеност ли така боли??? Не сум за читање по форуми одма си мислам болест имам. Бре бре.... Сепак ти благодарам!

3. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    И јас имав спонтан. Но, веќе 9 месеци поминаа... Велиш подобро е да помине време пред чинот? Што мислиш за селен и цинк? Ти благодарам од напред!

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Denovive treba da sum vo ovulacija. Neznam dali vi se slucilo ova ama mnogu ne boli polovinata, nisko dole.
    Obicno nisto ne cuvstvuvsm osven retko koga gradite ke me zabolat. Ima nekoj vakvo iskustvo? Neznam dali da krevam panika i da odam na lekar ili da si cekam.
    Nekako sum sigurna deka mi e od ovulacija, ne sum bila ni na promaja, nit na ladno so gola polovina..

5. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    266
    Jas taka ostanav trudna dvata pati a nemam pijano ni cink ni selen. Mislam deka nisto ne ti menuva ako probate i taka. Daj Boze da se izraduvate za brzo. :*

6. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Секој кажува од лично искуство... Јас пак останав бремена според пишаните правила и тоа одма кога одлучивме за бебе... Познавам и случај што останала бремена наредниот ден од кога и завршило така да се е индивидуално...

7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки како сте ? Утре мм е на контрола со спермограм во државна па со господ напред ... иначе јас добив веке ми 3 ден па утре ке идам ако стигнам да ги видам хормоните не би било проблем дека е 4 ден
    утре денот хаос ( братучед мој ке се оперира , сестра ми се разведува , мм со спермогрмот ) и потоа ке сакам се да биде во ред кога секој ден сум под стрес и ниеден ден не сум раат за да кажам ете добро помина денов .. Мили мои ке ве известам за утре од прва рака :)

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Najdobri rezultati ima na 3 den. Na gladno.

9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.126
    Допаѓања:
    13.394
    Здраво

Сакам дапрашам дали некоја од вас има правено киретажа?
    Прашвам бидејќи ме праќаат бидејќи не ми престанува многу обилна менстуација со огромни партали кои се застрашувачки, а немам родено сеуште. Дали ова потоа представува проблем за зачнување?

Благодарам

10. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    3.498

11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    3.774
    зашто киретажа кој доктор ти го предложил ова? Подобро направи хистероскопија ке се види што како има во матката и што е причината за таквото крварење него тука да ти ја гребат матката со киретажа :tmi:
    јас не би прифакала , размисли си убаво за ова :*

bokace може и на 4ти ден да испиташ не е страшно, оди рано сабајле само и гладна биди, ајде со лесно и чекаме убави вести :*

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Za proverka na hormoni se preporacuva 3 den sabajle na gladno. Jas minatiot pat na pregled kaj lazarevski bev na moj 3 den na pladne. Sakase da bide siguren vo dijagnozata i pobara uste ednas da gi napravam. Bev tret den od ciklus na pladne i ne sakase denta da pravam nitu utredenta, nitu na 5 den! Rece ke cekame drugiot ciklus zatoa sto saka da ima tocni rezultat. Ne sakam da te razocaruvam bokace ama ima zosto site preporacuvaat na 3 den. E sega mislam bridetibebt pisa ednas moze i drug den, ama ona pravese samo nekoi od hormonite, a ne site i sekako ne bea fsh, lh i estradiol koi se edni od glavnite za ovulacija t.e bremenost.

13. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    да да јас правев од оние што немаат реф. вредности по фази, најубо е на 3ти ден ама на еден друг форум прочитав девојките и на 4ти правеле како не било страшно па сега што знам :?: бокаче а зашто не си отишла денес за хормони: Нема веза што е празник гак секогаш работи :)

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Можно е да правеле, јас имам читано дека наводно се правеле од 3-5 ден. Сепак мене ми кажа докторот 3 ден е најточно. Немам причина да се сомневам бидејќи он и петановски се врвот во македонија за асистирана репродукција.

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Epa mili moi jas poludev sega mm ne saka nov spermogram zatoa sto bil loso raspolozen pa i rezultatot ke bil los abe bogda cuva.. jas mu vikam kako i da bidesh rezultatot tie toj .. off off neznam veke
    A i mi vika ke odam prvin na urolog ( a veke bese ) pa toj ke mi dade uput ( kolku majkamu da ne dade pari ) pa ke pravam spermogram .. a kolku sto znam prvin spermogram pa potoa urolog .. se izvinuvam za dolgiot post i od mobilen sum pustena :*

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Pa ako go pravi na drzavno mislam mu treba upat od maticen za urolog, pa od urolog za spermogram. Taka mi kazuva logikata. Za da odis na bilo koj specijalist mora upat.

17. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    не му треба упат од специјалист туку од општ матичен доколку испитува на хистологиа се закажва само таму и 150 ден чини не фрлајте пари само приватно а мт е дефинитивно за котек си игра играчки :/

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Uste polesno. :) mora da se proveri pak ako saka care da se najde!

19. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Јас мислам дека влегувам во онаа критична фаза каде што почнувам да очајувам.

До сега немав никаков проблем но последите неколку недели ме прави депресивна. Пред некој ден мм ми кажа дека една блиска пријателка е трудна и во истиот момент се расплакав. Наместо да се израдувам јас плачев. Станувам идиот значи... не дека не се радував но ете веројатно емоциите се нешто друго...

Се презирам сама што дојдов до такво дереџе да се однесувам така.

20. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    мила не си сама верувај исто се осеќаме и јас, еден период е ок, друг период за нигде сум. И нормално дека ќе е тешко ко некој од прва си останува труден а некој ќе се мачи. на жалост нема привремено решение за ова, решението е само да забремениме :tmi:

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.