1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Нема очајување.. мора сила за одење напред. Знам не е лесно, ама само позитивна мисла и се ќе биде. кај некои порано, кај некои покасно. Што е наше ке си дојде.

2. ivka10

ivka10 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    joelle баш иста бев и јас вчера, кога ми кажаа дека комшивката ми е бремена и на никој не му правев муабет до сабајлево. и јас си велев кој идиот сум, ама ајде се ке биди, само трпение..

3. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    3.774
    ко што рече невестулево само кога ќе се забремени се поминува таа фаза, еве тврдам иста бев, плачев, депресивна, посакував да ме нема, ама не може да е сеедно . Јас кога се спремав за операција тогаш дознав дека жената на другарот на мм е бремена, се обидувале само 2 месеца, и како да ми е сеедно? Тешко ми беше и си рикав ко магарица по дома ;( не е сеедно, не е фер, нема правда едноставно.
    Некој ко од шала ќе забремени со 2-3 деца некој ќе се мачи и тоа сакале нејкеле иритира.
    Не сум била јас злобна , никој тука не е ама луѓе сме , очајот и маката не водат кон такви мисли.
    И, да ќе излажам ако не кажам дека свесно или потсвесно сум љубоморела на останатите, тоа е, не се срамам да го кажам, нормално чувство е. Помина кога забременив ама до тогаш јас си знаев.
    Мене ми помагаше многу да не се дружам со парови кои чекаат бебе или имаат мало бебе , туку со парови кои веќе имаа поголемки деца или парови кои не беа ни во брак, ни помислуваа на дете. Се останато само болка ми создаваше и решив да се лишам од таа болка и избегнував одредени особи и арно ми беше, што тие мислеа за мене гајле ми беше/е. :emo:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.126
    Допаѓања:
    13.394
    Јас отидов до тој степен што и вчера на вестите кога кажаа дека принцезата Кејт е втор пат бремена - си легнав уште во 09часот и плачејки си заспав.

5. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Нормална е таа реакција, не правите ништо лошо, на такви вести сте осетливи. Надежта не се губи, секако ќе се радувате и вие наскоро.

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.894
    Допаѓања:
    123.083
    Потпис.Мислев дека само јас сум бесчувствителна и злобна. Сакала нејќела само од себе ми извира.Не можам да го контролирам.Ко за беља сите најдобри другарки се трудни или само што родија.Т.е. сите околу мене се бремени само јас не и се осеќам како најголем дебил :(
    И нова беља-треба да крштевам едно такво.
    И ај избегавај ги-ќе речат љубоморна е!

И на крај,мислам дека не ми е толку криво за мене,како за маж ми.Кога ќе ги видам со внукот,кога некој од страна ќе ми рече-види му како му личи! Знам,знам, знам дека му личи,ама кога и тој ќе си игра со нашето ;( Многу е тешко да глумиш пред други,дека демек ти е сеедно што немаш деца,или кога ќе ти речат -Па ајде кога,ајде и кај вас едно да кажеш-Има време ќе биде,уствари незнам ни шо да кажам.
    :doh:

На butterflysk и joelle им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ajde devojcinja ima li nekoja koja ocekuva da (ne) dobie denovive, nekoj za test...
    Malku povedra diskusija da pocneme :)

8. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Ви благодарам на сите за пишаното, навистина тешко е човек да разговара за ова со некој друг, како би можела таквите чуства да ги споделиш или пак да ги изустиш...

Нејсе, ајде јас очекувам да не добијам на 12ти /13ти.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.700
    Уф пред мене е нов месец, рано е, ама тоа е. Пред неколку месеци едвај чекав да помине таа една година да ме пратат на испитувања, сега ама ич не ми се иде по болнички ходници, не ми се праи ништо такво. Од идниот месец остануваме сами со мм дома, домашните ќе ни се селат и свекрва ми вика ај ќе се опуштите, ама што да и кажам, ме јаде од внатре ова. Јас изгледа пак со бактеријава си мачам мака, утре ќе идам да проверам урина, т.е. ќе однесам уринокултура да ми направат пошто имав симптоми, она одвратно пецкање и плус почнува бубрегот и јајникот, оној оштетениот од десно, да ме болат ужасно, ама овој пат ќе лечам хомеопатски, успат ќе ги решам и сите досадни други симптоми кои ме мачат, а и мм ќе го однесам за да ја подобриме спермата, не е на одмет.
    Што се однесува на муабетот со трудници и мали деца, уф у срце ме гаѓаат, ама па јас не реагирам така, искрено се радувам на секоја трудница ама во мене нешто се цепи, ме боли фактот, не дека не, ама мило ми е. Конечно и во друштво имаме две бебиња, едното нема да можам да го гледам во Австралија е, ама другово ептен тука ми е, и ќе бидам сигурно најдобра тетка на свет, впрочем како и со сите бебиња. Мене ме ужаснуваат мајки кои од нигде никаде си ги маваат децата, затоа што не им е денот, кои имаат едно дете и се крстат да не забременат пак или кои викаат ау скраја да е, не смеам да забременам пак или пак абортираат, имам случај кај мајка која останала инвитро бремена, раѓа, некаде после 2 години останува бремена природно и абортира, шта речи коју поруку послати, ама тоа е.
    Ајде жени, идам ја на ренген, додека сеуште не сме се пуштиле во погон да се снимам, се одложувам :*

10. Matilde

Matilde Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    здраво феминки,знам дека ке ви збучи глупо сто ке прашам ама не сум трпелива,,,сопругата на мојот брат имасе спонтан пред 4 месеци па сега веке два месеци си цекаме за едно чудо да забремени повторно...треба да му дојдат во 23.09 ама веке ги помина плоднбите денови па сакав да ве прашам дали мозам да му направам тест во петок пошто не ми се чекаа до 23 :( ,,,,дали е можно да кажува некој резултат и од сега ? поз

11. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.014
    Matilde, мислам дека е не е твоја работа да водиш евиденција на снаата за плодни денови, датуми за добивање итн. Може знаеш и кога пробувале да зачнат?!!! :^)

Разбирам дека желбата за внуче е голема, ама верувам дека тие се доволно способни сами да си водат евиденција за проширување на семејството. Спомена дека снаата скоро имала спонтан. Зарем не е рано повторно да пробуваат за бебе?
    И не ја притискај да прави тестови само заради сопствената љубопитност. Не можела да чека до 23-ти, бреее.Си ја прашала како се чувствува после спнтаниот или она е таму само за внучиња да ви раѓа?

Најди си друга занимација :)

На SimonaTino, artemidis, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    јас се извинувам но вие не сте нормални.

На SpangeBob и bokace им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.700
    Ти да и направиш тест? Дали си нормална? Боже господе! :tmi: :x

На SimonaTino и SpangeBob им се допаѓа ова.
  14. Matilde

Matilde Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    a jas se izvinuvam ama izgelda ova za vas vazi,,sto e tuka tolku ne normalno...od kade znaete vie kakov e problemot sto tokmu jas prasuvam za mojata snaa !!! ne gi znete site problemi vo edna familija i site grizi zatoa i ne davajte mnogu pameti ovde,,,jas ne sednam ove da prasuvam za zanimacija imam mnogu drugi raboti osven ova da si pravam,,,ama si go znam problemot znam JAS zosto go napravam ova i ZOSTO jas da se interesiram za mojata snaa,,,satoa ako ne znaete da mi dadete nekoj odgovor za toa sto sum praela ne mi dajvajte ovde pamet ve molam!!!

15. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    јас не ти давам памет само ти кажувам дека за мене ова не е нормално натаму ти си знаеш. Ние претходно разговараме колку е болно и тешко сите да очекуваат од тебе нешто и се појавуваш ти со твоите глупи прашања и како тоа ти ќе и правиш тест на бременост на снаата. Ако бараш обзири од нас имај и ти спрема нас.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.700
    Значи да кажеш сакам да и направам на снаа ми тест за да дознаеме дали е бремена е болно и точка, а ако има некој проблем, не знам не е подвижна, не знае сама како, било што такво, ама пак, ние не гледаме на стаклена кугла за да знаеме, затоа прв впечаток е тој, болно е и точка.

На leona83 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Аууууу... таман ќе помислиш се си чул и видел ќе те изненади вакво нешто. Божеее
    снаата дете прави (ако го прави после спонтаниот), золвата тестови ќе и прави, чунки нестрплива била?! ццццццц

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.700
    Баталете ја девојкава со глупостиве, очигледно си нема попаметна работа, после снаите во другана тема ги праат вештерки, е од вакви золви и свекрви си патат сите :x

Туку кажете ми кој правел спермокултура во Авицена, маж ми беше сабајле, му кажале резултати за 2 дена, нормална процедура е тоа? И дали има некоја чиј маж правел спермограм во Авицена а да нема леукоцити покачени, слушнав некој муабет демек намерно даваат позитивни резултати за да идеш пак, ме извадија од такт сабајле со муабетов.

19. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    маж ми беше во авицена и правеше во исто време и спермограм и спермокултура. исто 2 дена му рекоа но покасно му ги дадоа бидејќи се погоди некој празник. Исто така имаше покачени леукоцити а спермокултурата беше ок без проблеми. За таков муабет за леукоцити првпат слушам...

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.700
    Епа тоа е работата, ако има покачени леукоцити значи има некој инфект, како тоа после спермокултурата е ОК, од што се покачени леукоцитите ако е ОК. Мене ми ја всадија бубачката у глава и толку ми требаше. Исто викаат и со брисевите и со обично испитување на урина, да напраиш дополнително испитување после. Мене не ми се верува, сепак се работи за бренд не за зафрканции :?: