1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.124
    Секој ден правам овулационен тест и никако да дојде максимум :(

Не е ниту минимум. Секој ден е високи шанси, што значи детектира хормон...само никако да настане овулацијава

20 ден од мензис сум. Знам дека не мора на 14-15, дека може и покасно, но и дека може да се случи да се нема редовна овулација секој месец.

У мисла сум. Може ли со лекови да се регулира доколку стварно ме прескока :tmi:

2. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    маж ми беше кај уролог со резултатите и докторот рече дека се е во ред, ниту му препиша терапија ниту го испрати на дополнителни испитувања што значи дека покачените леукоцити не секогаш се од инфекција.

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ние во систина правевме и исто, чекавме 2 дена. Нели се садат како се вика, да се види дали ќе се множат. Мислам нормално е.
    а тоа за леукоцитите, малку чудно, ама сепак, авицена е реномирана институција, не верувам дека би се зезале. Јас се правам таму и не сум имала проблем.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.700
    И јас бев во голема недоумица, се додека не го прашав гинекологот, вели не секој месец има овулација и покрај тоа што имаш циклус.
    Е ај де, од што покачени леукоцити тогаш, кај здрав прав човек кој у животот најтешко апче му е активен јаглен, не знам како стварно. Ама кога лекарите кажуваат, сигурно има нешто. А леукоцитите не требаше да ги намалувате joelle? Или воопшто не ги третиравте?
    И јас мислам дека ова за Авицена сега е пуштен муабет од конкуренција некоја.

5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    докторот апсолутно ништо не му препиша освен трпение :D

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.700
    Ах со тоа трпение, на глава се качуваат. Ајде се надевам ке се среди се.

7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki dali treba apstinencija i za spermokultura ... Bevme vo vojna bolnica na urolog i nisto posebno ne objasni mu gi davam site rezultati da gi pogledne megu koi bea i mojte rezultati od hormonite i mi se vrti i mi vika bogda cuva zasto mi gi davas :x go prasuvam doktorot dali treba uste eden spermogram mi vika ne nema potreba samo urinokultura i spermokultura ... Mu se javiv na ginikologot , a toj mi vika mora uste eden spermogram i sega neznam na sto sum .. :?:

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Нема потреба од апситенција за спермокултура. Ова посебно ни го потенцираа кога закажувавме. Одете си уште утре и без гајле.
    нема потреба да се лутиш на урологот за твоите резултати - што да ти каже тој - не му е тоа специјалност.
    обично, се што е до 6 месеци резултат го сметаат за веродостојно, може затоа не ви кажал да правите уште еден спермограм. ама пак, вашиот резултат беше ептен во крајност негативен. Така што повторете си го во некоја друга установа, не каде што правевте минатиот пат. Добро е да се потврди или негира.

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Kaj mozesh da otidesh so mm moj ne mu se pogoduvale smenite pa bil treta snena pa da ne mu vrsam pritisok on se ke si napravel .. taka da se mi preku takvo ... Imam nagon za ubistvo koga razgovaram so nego :lol:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Nema povazno od semejstvoto. Nie nisto ne planirame, patuvanja, odmori, ako ne e vo soglasnost so ciklusot i dogovoreni pregledi.. neznam. Nas ni e premnogu vazno ova!
    Pa i da e vo smeni se se moze. Treta smena zavrsuva vo 6 sabajle. Taman moze da odi na pregled poale.
    da ne solam pamet, ama ako se saka se se moze. Ako ne se saka, ima milion izgovori.

На SimonaTino и duffi им се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Уште еден негативен тест ;( ;( ;( ;(
    Пред да дојдам на работа го направив, денес не ми се живее, неможам да функционирам. Само сакам да си одам дома да си легнам и да заспијам и да спијам што подолго.
    Кооој само ке го шета скопје, болниците... па ослободување од работааа :@

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Znam kako e, ama mora da najdes nacin da ne se nerviras. Toa ne ti pomaga. Toa za rabota znam kako e, non stop da te gledaat deka izleguvas. Neznam pretpostaveniot kakov ti e i kakov odnos imas so nego, ama da probas da mu objasnis deka imas zdravstveni problemi i moze ke treba da otsustvuvas po nekolku h sledniot period zaradi ispituvanja. Jas sum mnogu fleksibilna za vakvi raboti. Rabota e rabota, ama zdravje ne se kupuva! Bez zbor sekoj moze da otsustvuva koga treba na lekar da odi, pa i na ginekolog.

13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ке немам друг избор, ке морам да и кажам дека имам здравствени проблеми, ама сигурно ке ме праша што ми е, а не сакам сите да ме разберат што ми е и да ме сожалуваат. А што е најтрагично нема да бидат часови, бидејки ако одам за скопје на клиника ке морам по цел ден да отсуствувам. Ама ке морам да и кажам во секој случај ;( ;( ;(

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738

Немаш обврска на никој да му поднесуваш сметки што ти е. Тоа е приватна работа и не секогаш се прашува. Ако сака да каже, во ред, ама мене ми е многу селско да прашувам што им е проблемот на вработените кога се болни. Треба да бидеш спремен и за одговорот, а не секогаш одоговорот ќе биде лесна болест.
    Значи можеш да кажеш дека правиш испитувања и дека и докторите незнаат што ти е.

15. ivka10

ivka10 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    Девојки сум слушнала за чаевите очајница (мацина трева) и валеријана дека помагале при зачнување. Дали некој има искуство со нив? Сакам да ги купам ама да не треба по препорака од доктор :worried:

16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Девојки, на ендокринологија треба да одам (прв пат). Од вие пто веќе сте биле, дали може да одиш било кој ден од циклус, или треба да чекам да добијам? Бидејки имам правено претходниот месец хормонски статус во мојот град, па дали ке ми ги признаат овие резултати или треба таму точно на 3 ден од циклус да одам?

17. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    3.774
    на ендокринологија знае да се чека доста, и по месец за термин, затоа земи си приоритетен упат, оди прво на разговор па после ќе ти кажат кои хормони што како даиспиташ и ќе одиш накнадно кога ќе добиеш. Да чекаш да добиеш и да одиш 3 ден ( ма да невозможно е да истемпираш) може да имаш пример термин во 12 саат и тогаш не е ок да испитуваш хормони , треба наутро и на гладно. ти дава докторката лабораториски упат и тој нема рок на траење.

Ивка10 сум чула и јас за чајов има една бабичка на бит пазар го продава 50 ден ќесичка,(ќесичката е за 1 ден) 20 дена мислам се пиеше после циклус се почнува јас порано кога прашував велеше дека на многу им помогнал па сега што знам :^)

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Зборот ми беше дали ги прифаќаат резултатите од други лаборатории и врз нивна основа дали може да ти даваат терапија? Бидејки сите знаеме кои хормони се испитуваат на 3 ден од циклус.

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    не гледам причина да го сметаат невалиден резултатот. Да пробаш телефонски да ги добиеш па да прашаш?

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    На една моја повозрасна колешка која имала проблеми со тироидната, д-р Бранкица Крстевска и кажала дека ги признава само резултатите од клиника. И ден денес кога оди на контроли, оди во две недели, првата недела само за крв, втората оди кај докторката за да и ги види резултатите.