1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    И минатиот месец ми задоцни требасе на 9ти а ми дојде нa 12ти, а зa доцнење си доцни ама се мmi се чини ќе добијам на секој пола сат сум во тоалет и проверувам

2. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    И минатиот месец ми задоцни требасе на 9ти а ми дојде нa 12ти, а зa доцнење си доцни ама се мmi се чини ќе добијам на секој пола сат сум во тоалет и проверувам :)

3. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ама тоа не мора да значи ништо срцка. Јас мислев секој момент ќе добијам. Бидејќи имав баш такви грчеви како за добивање. Дури набавив селен и цинк за маж ми. Си реков имам маслиново уште смокви ќе купам, втора тура ќе правам... :lol: И гледам ми доцни. Ме боли стомак не ми иде. 32 ден тест - ПОЗИТИВЕН! :D Сега се мислам кога да одам кај генеколог. Некако ми е.... Гледаат вагинално.... Не знам...

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас треба да (не) добијам во среда. Овој месец имам чудни симптоми - ништо од болни гради, ама затоа имам некоја тапа болка во долниот дел од стомакот и повремена болка во половината. Може од хсг што правев.

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Епа почекај некој ден за да може да се види плодот и уживај си сега во најпрекрасните 9 месеци :inlove: а ако ми дојде ќе ми го кажеш рецептот за бебе :rofl: мислам на тој смоквите и од витамини што да доземам ;) а тебе кукло ти посакувам две цртки како и на сите тука :*

На kukla21, delvi и SpangeBob им се допаѓа ова.
  6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    И Јас требаше на 9ти да добијам но го нема уште...само јајницте што ги чувсвтвам ко подуени и тврди и некоја блага болка во грбот половините ..други знаци немам..вчера преку ден праве тест и негативен беше... ;(

7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Почекај, можеби е рано. Мене само подуен стомак и болка како за добивање ми беа симптомите!!!

8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    дај боже..од твоја уста во божји уште..

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Слично со мене, ама мене уште не ми касни. Овој месец чудно ги осеќам јајниците и половината, може прв пат воопшто. Најубаво ми е ако лежам. Докторот вика нормално било после хсг, секако се шират каналите.
    Ќе видиме што ќе излезе :^) ако даде господ може и да не добијам. Докторот вика многу пати се случило после хсг, спремаат инсеминација кога тоа опа бременост :lol: ако нема до петок, треба тест да правам :)

10. bigi24

bigi24 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    141
    Здраво феминки.... Ве следам подолго време и еве ме и мене ... вака сега последна мен. имав 11.08 и сега овој месец немав никакви симптоми за наредно доаѓање ми каснеше два дена (а инаку ден нема промашено... обично на 28 ден имам)... бев на гин. и ми рече (не кажувам ништо сега дојди по една недела) и по два дена ОП кафенооооо се разбудив со јаки менструални болки (што и вообичаено си ги имам) и потоа си продолжи да си течииии нормално :devil: .... а со мм се обидуваме веќе 2 год ве молам кажете ми што да правам дали е спонтан или?????

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    по мене станува збор за редовен циклус :( ако веќе 2 години се обидувате мислам дека веќе треба да се консултираш со некој доктор кој се занимава со стерилитет. Незнам дали си правела некои испитувања ама основните се хормони, спермограм, хсг. Убаво би било докторот да почне да ти следи како ти се развиваат фолекулите и дали прскаат т.е дали имаш овулација.

На bigi24 и Bufi им се допаѓа ова.
  12. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    647
    Ако е спонтан ке имас само кафеаво и ке пагаат ко партали!!!! јас кога имав спонтан прво добив три дена порано циклус, ми помина и после два три дена пак почна ама само кафеаво и имав болки во кичмата и јајниците , ама не знаев дека е спонтан.....кога помина тогас дознав! за среќа се бесе во ред и мозевме веднас да продолзиме да работиме на случај!дај бозе кај тебе да не е спонтан.... Јас сега сум бремена:)
    Ви посакувам на сите тука да ја почувствувате побргу оваа радост :*

На bigi24 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Мене сеуште ми доцни 35 ден ми е од последниот циклус ама цело време имам симптоми како да ќе ми дојде секој момент, незнам што да мислам многу сум напната со сите се искарав од утринава, сега си купив тест но ќе го направам утре од сабајле бидејќи правењево тестови попладне ми се покажа малерозно :@

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ајде ќе биде овој месец :) Чим долго ти касни има нешто.
    стискам палци за едно мало бебуле :)

15. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ах душо од твоја уста во божји уши па сите да се израдуваме и претходниот месец ми доцнеше па на 34тиот ден добив премногу се надевав и се разочарав, сега несакам да се разочарам повторно и затоа и не сакам да го направам тестот си одложувам секој ден, ама ако не ми дојде до утре сабајле го правам и тоа е тоа нема бегање, кај тебе како е :)

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    јас бев на ехо минатата недела, а треба да (не) добијам во среда. Лазаревски ми кажа ако не добијам, во петок да правам тест :^) се случувало често после хсг, да има бременост :) А јас и чудно се осеќам овој месец. некако јајниците си ги осеќам повеќе и ме боли половината. Обично ме болат градите, а сега ништо. Е сега ако добијам, од 3 ден почнувам со кломифен, фоликулиметрија и здравје боже инсеминација. Ајде да се радуваме овој месец, заедно :)

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    И јас се спремам за инсеминација, во петокот бев и се договоривме, ми е препишана следнава терапија , кломифен, декортин, естрофем, метформин и спиронолактон(овие веке си ги пијам), инекции гонал , почнувам од 3ти ден, на 9ти ехо па ќе видиме што понатаму.
    Кукла21 ти само со кломифен ке идиш? Поповик се мислеше прво дали да идиме со природни односи ама вика вака шансите се поголеми да не се тормозиме само напразно. Па сега со господ напред утре ќе идам брисеви и урина да правам да не има случајно нешто да се излечи додека да добијам :)

18. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Лелее дај боже да се израдуваме и јас имам слушано често дека после хсг се останувало трудна па сега останува да чекаме :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Господ да те чуе мила! Дај боже! :* Ќе ми биде мнооогу мило! Ти чувам среќа и се молам за тебе! :inlove:

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да, ми даде само кломифен (кој веќе си го купив :) )
    Треба да ја барам сестрата кога ќе добијам (ако добијам ;) ). Минатиот пат не ме виде на ехо, па ми кажа да правам хормони пак и некако ми се виде поскептичен. Е сега ме виде на ехо, и беше многу попозитивен и ми даде поголема надеж. си имав и доста фолекули на двата јајника. :)
    јас ништо не пијам друго, ниту некогаш ми дале да пијам. Твоиве апчиња за што се?