1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Nazdravje,kukla21 :rofl: ....Jas deneska se iznaplakav...mi olekna....ajde so novi sili se borime ovoj mesec...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    794
    Ние со мм еве трет месец работиме на случајот... само што ми заврши менз. почнавме, а сега деновиве ми се баш плодни денови. :)

Првиот месец кога почнавме да работиме на случајот како што кажав во други постови на др. тема имав хемиска бременост која заврши многу брзо .

Вториот месец баш околу плодните денови ми се актиира кандидата и страшно воспаление имав (да напомнам дека не зедов вагиналетки туку користев лук протнат на конец како тампон и многу сум задоволна за само три дена кандидата ми исчезна)

А сега трет месец пробуваме се надевам нема пак кандидата да ме зафркне :^)

ај трета среќа ако даде господ ќе биде

3. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    794
    ами да тркнам јас до аптека сега да си земам фолна... САМО ДА НЕ ЗНАЕ НЕКОЈ КОЛКУ ПАРИ Е ???

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.084
    Допаѓања:
    101.739
    Околу 100 денари се тие јас што ги зимам, Алкавит.

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    не ме држи за збор ама мислам до кај 100 мкд беше.

6. ivka10

ivka10 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    kukla21 матоцина трева или очајница така се викла чајот, сигурно погоре имаш прочитано го коментиравме. На српскиот форум што го читав беше мн пофален а и од девојкиве мислам некоја го имаше пиено.

Angel не почнав да го пијам, утре ке одам на гинеколог да видиме дали има зрели јајце клетки, па ке прашам да видам што ке ми речи

7. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Јас го имам пиено чајот, малку е гадлив ама ништо страшно. Пред да почнам да го пијам се интересирав доста за него и неможе да направи ништо страшно ако се пие како што е препорачано на кутивчето. Ја подобрува циркулацијата и многу луѓе го земат за смирување. Ако ви е страв да не ви наштети ако сте бремени, тогаш се што земате, било чаеви или други додатоци земајте до овулација, после тоа направете пауза до менструација или бременост ;)
    Кај нас незнам што е проблемот, еве веќе 3та година, сите резултати се супер све е ок, па сега започнуваме со инсеминации, здравје боже!

8. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    абе кандидата не смета за забременување ја ко што знам, само што знае да биди ептен непријатна и кога ке лечите од кандида треба и партнерот да се лечи, мене гинекологот ми дава по 1 флуканзол капсула да испиеме и јас и мм, јас плус вагиналетки и како нови сме после :D
    lilika 9 од кај го зимаше чајот мене ми кажаа за трајанка од битпазар дека многу женои останале трудни од чајот ама мене ми е шубе да го пијам оти и хормони пијам па да не мешам..

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Фала Ивка.

И јас демек сум спремна за инсеминација, само уште да ми дојдеше - касни веќе една недела. Утре ќе правам пак тест ако не дојде, а во понеделник планирам пак на преглед да одам. Иако глупаво е да одам, знам дека нема цисти, мисти, бидејќи бев на преглед пред 14 дена.
    Ако уште еднаш некој ми каже да пијам антибиотик, еве на :@
    Стварно почнав да се нервирам и знам дека со тоа уште полошо си правам, ама ај како да идам против себе?!

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki , biopsija e zakazana za nareden petok .
    Se nadevam deka ke imame uspeh , no me interesira dokolku ima spermatozoid sto ponataka kako ke bide potoa toa ne mi e jasno dali od fondot ke mi odobrat invitro .. :*

11. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8

Кадидата лесна е за лечење ама можи да влијае на забременувањето бидејќи ја менува пх вредноста во каналите.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.084
    Допаѓања:
    101.739
    Вчера земав резултати од уринокултура, имам 1 000 000 бактиерии Е.Коли во урина, ми препишаа тон антибиотици, лек за желудник, лек за кандида, имуностимуланси, сваштарии... Ништо не земав, до Понеделник ќе бидам на чаеви од Понеделник здравје ќе идам кај Голубинка и она ќе ме среди. Антибиотик не пијам, кога можев да издржам со бронхит без антибиотик само на суплементи и чаеви, можам и вака.

13. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    кукла 21, само смирено, размислувај дека со секој нареден чекор си поблиску до две цртички! Нервозата не помага, надежта помага :)

14. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    prv pat slusam za ova so kandidava :^) a ne mi kaza cajot od kaj si go zimala? :)

15. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    794
    Нема шанси да имам однос кога имам кандида. Страшно ме боли, имам отек , исцедок... ужас. Инаку ние секогаш заедно се лечиме. Последно мм пиеше флажил и се мачкаше со крема нанастин, а јас ставав лук и се мачкав со кремата.... се надевам месецов на раат ке можеме да си правиме бебенце . И да , кандидата е менува PH вредноста, ја зголемува киселоста , КОЈА ШТО ЛОШО ВЛИЈАЕ НА СПЕРМАТОЗОИДИТЕ

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.084
    Допаѓања:
    101.739
    И јас не можам да имам секс кога имам кандида, пробав ама ужасно беше, ужасно :o

17. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    ova go najdov od edna doktorka napisano na forum eden

znaci nema mesto za nikakva griza.Candidata e del od normalnata flora na vaginata.dokolku mn. se razmnozi dava simptomi.povece e dosadna otkolku opasna.slobodno planirajte bremenost,no ne e loso koga vece se planira,prethodno da gi zemete site 4 brisa za mikrobioloska analiza.PAP kako razbrav e skoro zemen

Jas sekako ja lecam odma zaso mi se javuva pecenje i cesanje od nea, ama ne e opasna ako e nema da odobruvaat vaucer za invitro a na pap imaat kandida :)) Popovik mi rece deka se sto smeta treba da se leci , ama nikogas ne mi spomnal deka vlijaela ama ete mozi izumil
    Ps. nema potreba od upotreba na golemi bukvi- toa na forum e kako da se deris na nekoj ;)

18. ivka10

ivka10 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    lilika9 јас го купив чајот од пазар и нема упатство како во кутиите од аптека. Знам дека се пие после циклус па се до овулација. А ти како го пиеше, и односи нормално ли имаше? Мене кога ми заврши циклусот сакав да го пијам ама имав односи 2, 3 пати, а велат дека ако го пијаш чајот треба да имаш заштитен однос, оти чајот чистел се па да не се искомплицира нешто ако останам бремена
    Kukla ако си во можност и ако имаш време до инсеминација пробај, многу жени останале бремени од чајот си велам вреди да се проба, само што јас се зафркнав со односите, ама здравје не ми се посреќи месецов, наредниот обавезно ке го испијам

19. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    чајот уште пред година и повеќе го земав од билната аптека кај рампа во скопје. Знам дека некои го купуваат од пазар, или само го берат.

20. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Ако го земаш чајот од пазар или го береш, тогаш е доволно да ставиш два три цвета во повеќе од пола литар. Јас се изненадив кога видов кај другарками како родителите си го пијат онака како чајче, а јас се изначитав и изнапрашував пред да почнам да го пијам, каков е што е, да не е штетен, а они си кулираат со него секоја вечер :) Затоа и реков ако ти е мисла само до овулација пивнувај си. Наздравје да ти е и да има успех! Инаку да јас дури го пиев нормално си имав односи незаштитено бидејќи сакаме бебе :P