1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ivka10

ivka10 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    Значи не било ништо страшно за џабе се исплашив... Ајде месецов сите да се израдувамеее :)

2. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Некој луѓе со триста проблеми одма остануваат трудни, кај некој мала глупост ги завлечкува години.. Добро рече мојот гиниколог, во забременувањето математиката е неуспешна - тука единствено 1+1 не се два. значи нема правила, има исклучоци...

3. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    дај боже :inlove:
    се што е природно немој да се плашиш...само во нормални количини. да не претеруваме па да го оптовариме телото. Полека :)

На ivka10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    лилика9 сигурна си дека си ја зимала очајницата од билна аптека? Зашто јас многу пати ја имав барано и секогаш ми викаа да ја барам по пазарите, инаку има две жени на бит пазар што ја продаваат едната е помлада другата постара, јас се распрашував кај постарата и знам ми кажа дека дома си ја одгледува сама и дале коренче од босна и така почнала со неа, дека помага за инфекции, за забременување . Е сега имало како разлика мацина трева е всушност еден чај, кој има повеќе подвидови, за забременување треба очајницата ( наречена е така по жените очајни за бебе) се пие после мензис 20 дена по една кесичка дневно, мене вака ми кажа тогаш жената, ама јас не го купив после забременив и толку :)

5. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    794
    Господ да чува од тебе .... кога големите букви претставуваат дерење... има една поговорка кај нас (ТИ ГО КРСТИШ ТОЈ ТИ ПРДИ) Девојко само сакав да потенцира дека високата PH вредност негативно влијае врз сперматозоидите, односно ја намалува нивната подвижност и голем дел од нив умираат.

6. jasminka-mikus

jasminka-mikus Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    samo napred so ocajnicata pomaga mnogu jas ja piev od 5 ot den od pocetokot na ciklusot do ovulacija jas ja mesav so virak i crven zdravec i veke vtoriot mesec zabremeniv eve sedma nedela sum bremena....samo pazete so ocajnicata znaci se pie do ovulacija a virakot moze i posle toa...poz i vi posakuvam na site sto pobrzo ||

7. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    А Јасминка-микус колку време се трудеше предходно?

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Паметно да ти кажам. Значи втор пат годинава антибиотик пијам, втор пат ми касни. Ужас!!
    Јас не можев да издржам без антибиотик, дури и инфузија примав од што стана лошо кај мене. Вториот пат, од страв морав да пијам.

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Лејдимици, нема потеба од таква комуникација.
    Се согласувам со брајдтобебт - во пишана коресподенција големи букви се еднакво на повишен тон, тоа е непишано правило

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    Точно и со мали букви ќе прочитаме, не сме слепи фала му на бога, припази малце, одма дојде на темава и почна со расправии :^)

Да се навратам на очајницава, мене жената ми кажа дека и за тие што немаат овулација може да ја пијат, конкретно кога јас ја барав ради тоа што немав овулација и затоа ми кажа 20 дена дека се пие, за останатите не знам најубаво да се праша :)

11. jasminka-mikus

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    lilika ne mnogu dva meseci veke tretiot mesec zabremeniv,isto i so prvata bremenost posle vtoriot mesec piejki ja ocajnicata zabremeniv togas samo ocajnica piev,spored mene mislam deka deluva...poz

12. ivka10

ivka10 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    јасминκа јас го κупив чајот ама деκа пишуваше да имаш заштите однос додеκа ја пиеш а јас неκолκу пати имав незаштитен затоа не почнав да ја пијам. А ти додеκа ја пиеше се пазевте или не? Аκо не овој наρедниот κе почнам да ја пијам после циκлус ама и таа пуста овулација незнам κога κе настапи за да пρестанам да го пијам. Џабе κе пρесметувам овде κога на пρ заρади настинκа можи да се одложи. Што мислиш ти што да напρавам?

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.802
    Абе каков заштитен однос кога сакате да останете бремени, па не е ова да знаете точно до датата кога ќе имате овулација. Не ве разбирам што ќе ви е заштита ако се обидувате да забремените, стварно не ве разбирам. Јас што мислев дека имам наједноставен циклус, најредовен, и си мислев дури и ете денес имав овулација, па ете после 9 месеци не успеав да ја погодам, не можете да знаете едноставно. Опуштете се бар додека водите љубов, јас цел месец не помислувам на бебе, дојде ли една недела пред добивање, како сега од земја се трескам, ама барем во текот на месецот мм не го замарам со тоа. Опасен играч е психата, да си знаете, не си играјте со тоа. А после 2 месеци бременост не се рачуна како резултат на некој чај или лек, успех е после година дена пробување да почнете со чајот па да забремените, бар според мене.

На bridetobebt и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Кај сте девојчиња! денес нешто неактивни сме :)

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.802
    Еве ме мене, почнувам да ги добивам симптомите за добивање, напнат стомак, нозе отечени, нервоза, нетрпеливост.... И најмалата скриена надеж за овој месец исчезнува :|

16. jasminka-mikus

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    i jas isto se prasuvav sto ako ostanam bremena dodeka ja pijam...no toj mesec koga zabremeniv otkako mi zavrsi imavme ednas odnosi pa cela nedela ne (taka ispadna ne deka pazev..)pa vikendot petok nedela i ponedelnik imavme odnosi i togas sum ostanala bremena a ovulacijata se sluci sabotata i se oseka koga go pies cajot jajnici bolat i mi tecese mnogu sluz i bas toj den ja prekinav ocajnicata prodolziv so virakot a denta bas ne spievme so mm znaci sum zabremenila ili petokot ili nedelata...a za prvoto ne se dumav ja piev od 5 ot den do 14 ot i prekinuvav ne se sluci nisto sepak vnimavajte ubo e ako mozete da ja osetite ovulacijata citav eden primer edna devojka go piela celo vreme cajot prestanala koga i kasnela menstruacijata zabremenila i imala spontan...poz

17. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    794
    На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ivka10

ivka10 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    jasminka значи пак имало некоја вистина во тоа.. тешки месецов да останам бремена одма ке ја фрлам не ја пијам :) ама ако добијам нареден месец ке ја почнам па ке видиме што ке биди

19. jasminka-mikus

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Ivka ne panici pa ti tolku kako ke zabremenis ako imas odnosi samo tie 2-3 dena kaj sekoja zena si e razlicno kaj mene taka ispadna taa nedela da nemame odnosi mm bese nesto nastinat ete so prvoto voopsto ne se pazev togas pak od ko mi pomina menstruacijata skoro sekoja den spievme mislam nema vrska ako togas zabremenis mozebi e seuste rano da mu nasteti na plodot a i mali se sansite da zabremenis pred ovulacija taka da ne se dumaj...a kolku vreme pomina od poslednata bremenost i mene prvata mi bese molarna bremenost abortirav vo 8 ma nedela ne se razvivase plodot mene mi rekoa 6 meseci da cekam jas zabremeniv po 9 i so vtorata se bese vo red i so ovaa za sega e vo red i se nadevam ke bide seuste se plasam da ne se sluci nesto ne mozam da docekam da odam na sledna kontrola ne sum raat....poz

20. ivka10

ivka10 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    Κе биде се во ρед не се сеκиρај.. 3 месеци поминаа од спонтаниот, κај мене не беше молаρна туκу едноставно плодовите не се ρазвивале повеκе после 8 недела, а κога дознав деκа биле мρтви во мене бев 12 недели што значи цел месец сум ги носела таκа а ни болκи имав ни ништо.. ми ρеκоа пρвин 3 месеци да чеκам ама немало потρеба и после пρв циκлус можело да пρобуваме. Ама ете и 3 поминаа и ниκаκо да се фати. Од денес почнав да пијам фолна алκавит а можеби и поρано тρебаше