1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    овде па пишува да пиеш кога сакаш да забремениш еве ви копирав. Macinom travom - Ocajnica - Marrubium vulgare , lekovitom biljkom kojom se zene tradicionalno lece od neplodnosti. Od ove trave spravlja se caj, koji kako "narodni recept" savetuje, treba piti tri puta dnevno po vinsku casu u vreme kad zena zeli da zatrudni.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    сакав сабајлево пак да правам тест ама толку ми се одеше во wc што изумив. Знам тестовиве викаат дека може да се прават во било кое време. Дури и аптекарката ми кажа ако е позитивен ќе покаже било кога.
    Некој да имал искуство тестот да му покажал грешен резултат бидејќи не била прва мокрача? Да знам дали да правам сега.

3. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Не мора да е првата урина но важно е да е концентрирана. Пробај да издржиш барем 3-4 часа да не одиш во вц не пиј многу течности па направи го тестот. Среќно :)

4. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Не се секирај, 3 месеци не се ништо, ќе биде, само трпеливо. Фолната не го помага забременувањето, нека не ти биде грижа што не си почнала побрзо. Фолната е добро да ја примаш пред забременување за од кога ќе се фати да си имаш доволно количина во тебе за развивање на рбетот на бебушот - така ми објасни гиникологот. Среќно

На ivka10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234

kukla21 ne mora da bide so prva utrinska mokraca,kaj tebe ima pominato dosta vreme,taka da i sega da go naprvis testot ke ti pokaze tocen rezultat...
    Ajde kukla21 stiskam palci za tebe,da ne dojde vesterkata devet meseci :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki dali znaete kolku vreme se ceka vo drzavna rezultatot od biopsija?
    I sto e sledno posle biopsijata dali ke ne spremaat za invitro ... Bev vcera na ginikolog i go prasuvav ama nisto posebno ne mi kaza za da me nasoci .. no maka macam so leviot jajnik potekol i mi sozdava golema bolka :doh:
    Pa ako ne vi e tesko nekoj da me posoci sto e sledno bi vi bila blagodarna :wasntme:

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Оди на вештачκо опллдување ги пишува доκументите што се потρебни за ваучеρ пρеκу фондот, за ρезултАтот незнам κолκу се чеκа, тρебало доκтоρот да ти κаже, и ρазговаρај κонκρетно со доκтоρот κој κе го одбеρеш за инвитρо, тој детално ќе ти објасни за се

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Незнам за каде да се одлучам .. Се надевам дека ке испадне нешто добро од целава ситуација.
    Ништо не ми останува ке си почекам до петок па докторот ке каже за резултатот кога ке биде :sweat:
    Незнам каде згрешив па вака да ми се враќа , многу тешка ситуација колку и да бидеме јаки не можам веќе сакам се ова да заврши и сите да си бидеме со бебиња во рацете и да помине веќе оваа борба .. но не мора да се мачиме и се прашувам зашто е тоа така, зашто ова ми се случува , зашто мораше да го изгубев бебто ( сега ке си имав прекрасно синче што ке ми се смееше ) и сега да не можамдруго да си имам :envy:
    Јас длабоко се извинувам ви здосадив , и сама на себи си здосадив но мора некаде да кажам да напишам нема ни толку место за пишување за да опишам колку ми е мака и тешко .... |-) |-)

9. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    имам повеќе пати пишувано во ова тема ама можеби има и некој нови што не го прочитале тоа па пак ќе прашам и напишам. за оние кои докторот им вели дека се е во ред со нив а се обидуват веќе подолго време да забременат дали сте слушнале и дали некој е бил на некоја баба што подврзува на стомакот т.е матката и некој од прва некој вториот месец остануват бремени. околу мене имаше такви жени кои со помош на баба остана бремени. сега скоро се породи една женичка со второ дете која ми кажа дека со помош на баба останала бремена а со првото немала никкаков проблем. а имам и комшивка која 7 или 8 год неможела да остане бремена докторот и рекол запушени канали и имала машки хормони ама по 3 подврзувања остана бремена и сега веќе има 5 год син.

10. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.558
    ние се обидуваме за бебе 5 години со мм е се во ред исто и со мене,пред 2 год имав покацен пролактин ама со достинекс го нормализирав,и матката ми е малку завртена накај грбот ама докторите ми велат дека тоа не е никаков проблем,канали, хормони се е во ред и јас сум слушнала за такво нешто ама не сум била слуснав дека имало баби и матките сто ги местеле ама не сум пробала

11. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    бокаче не губи надеж ти веќе еднаш си останала а и тогаш сигурно спермограмот на мт не бил сјаен јас мислам за година ипол да се влоши толку не е возможно ако грешам нека ме поправи некој...сте требале да го прашате докторот што можи да доведи до таква лоша дијагноза...не се секирај со инвитро ќе си имаре бебче сигурно :)
    во врска со бабиве јас не би идела да ми буричкаат таму до душа кај мене нема што ја средив јас матката со хсц ама сепак не би идела и како би го извеле тоа бабите ке бутнат раце вагинално ? ау ако е така можи само инфекција да се фати друго ништо :tmi:

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Јас бев κај една од тие баби, двапати, ми ρече да одам уште еднаш, ама тρетиот пат не отидов, се исплашив ρеално, знам деκа матκата ми е на едната стρана, дρуг пρоблем не ми најдоа ниκаκов, имав 4 неуспешни инсеминации, и сепаκ си се одлучив за инвитρо, и сега чеκам ρезултат, излезе точно тоа што го ρече бабата деκа спеρмата воопшто неможела да стигне до матκата, ама ете таа не ми помогна, мој совет одете сеκаде κаде што мислите деκа ќе имате κоρист, ама во мегувρеме одете и на испитувања, па од κаде κе е леκот и не е важно, важно е да биде

13. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    хмм која е таа баба кај се наога и како ја мести матката вагинално? а твојот проблем нели можише да се реши со хистероскопија? абе и јас идам по жени ама вака да ми фаќа некој нешто ми е страв :(

14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Ги има повеκе, во ρечиси сеκој гρад, ρаспρашај се, не мести вагинално туκу те "тρесе", и вρзува со маρама под стомахот, κај неκои успева од пρва, јас бев двапати, ми ρече до 3 пати тρебали, тρетиот не отидов, а мене хистеρосκопија не ми пρавеа, ниκој не ми ни κажа да напρавам, се надевам сега ќе успееме со инвитρото

15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    kukla21 sto bidna?pravese li test?Ajde zavleci noga...

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Нема ништо кај мене. Веќе ги имам и првите знаци за добивање т.е. кафеав исдедок. Сабајле теба да е тука :devil:

Ајде барем ќенпочнам со инсеминација па со господ напред.

17. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    не бркале раце внатре само те подврзувале на стомак. треба и да веруваш за да успее.
    требало да отидеш уште еднаш ако е мн на страна неможе баш лесно да е намести на место од прва. зошто да се малтретираш по болници кога можело полесно да си останеш бремена. за жената што имам пишано погоре на која и докторите ја исплашиле кога и кажале што и да правиш неможеш да имаш деца била на една баба 2 пати и не останала и пак се разочарала после некој месец отишла на друга и од еднаш кај втората баба останала трудна ама сепак трети пат и било што и ја подврзуват. а колку пари зимат тама бабите кај вас

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ако бабите помагаат незнам зошто би оделе по лекари?!
    Јас сум многу скептична за вакви работи. Дури и мајка ми, почна да ми кажува за некоја жена што одзатнувала канали со гасена вар.. мене тоа некако ми изгледа невозможно. Јас се држам до наука и верувам дека луѓето не секогаш се искрени во врска со работите кои ги превземаат за да решат некој проблем.

19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Фала богу деκа нема да дозволам ниκој да ми буρичκа внатρе, и незнам, донеκаде и помагаат тие жени, затоа што леκаρите не ти ја местат матκата, во неκои случаеви е извρтена и тие ја местат, сега ноρмално деκа нема да се потпρеш само на нив... незнам, јас сепаκ не отидов 3 пат затоа што бев почнала пρоцедуρа за инвитρо, и не саκав да мешам две ρаботи, инаκу тие обично земаат κој κолκу им даде, зависи κолκу е пρочуена, сеκаκо излегува поефтино од пρиватните κлиниκи, незнам, и јас сум слушнала деκа многу девојκи нашле чаρе таму, ама сепаκ тρеба да си се оди и на испитување, затоа што самите жени пρашуваат дали е се во ρед со тебе и сопρугот, аκо не е ти вели оди на леκаρ

20. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, нова сум на форумот, и читајќи ги вашите постови, сакам да ве прашам нешто во врска со полицистичните јајници. Имам 23год. проверив хормони, во ред се, микробиолошките испитувања и тие беа во ред. Д-рот ми препиша Дабростон и ми кажа да ги пијам по потреба, коа ги пијам добивам менструација, а ако ги прекинам се случува да не добијам со месеци. Кажете ми некое ваше искуство во врска со тоа, зошто стварно станува очајнички, не се знаат ни плодни денови, ни оволација, ни ништо.. Ве молам за совет !?