1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Јас имам полицстични јајници и последните три месеци пред да останам бремена пиев Дабростон, и тогаш добивав на 28 дена точно. А пред тоа на 32-35 дена, и еден два месеци во годината може и да не добијам. Со Дабростонот мислам дека ми се среди и овулацијата и затоа останав бремена. Незнам како ги пиеш ти, јас ги пиев од 11ти ден од како добијам (30 апчиња се, два пати на ден ги пиев, значи до 26ти ден ги испијам, и за два дена добијам).

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.802
    Јас добив, значи месецов пак ништо, месецов конечно ќе ја пробаме и таа варијанта со односи во време на циклус :tmi:

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    А колку време ги пиеше Дабростон за да ти се среди се? Мене д-рот ми рече по потреба. Имав и циста, ама ми кажа дека не е ништо страшно, и последниве 2 дена имам бледо розевкаст исцедок, ама само на хартија :$ не ѕнам што да правам, бидејќи моментално не сум МК, и не можам да идам кај матичниот, а тука странство не знам дали ги има Дабростон-от.

4. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Ги пиев три месеци по ред, и последниот останав бремена. Би требало да ги има Дабростонот и во странство, прашај во некоја аптека, само можеби ќе ти треба рецепта.

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    феминки ми треба и ваше мислење...нели требаше да почнам да пијам доксицилин заради бактериајта уреаплазма...нМи каснеше скоро 20 дена, а кога добив на 23 ми беше само како исцедок кафено и само кога се бришев имав кафена крв и тоа ми траеше 2 дена,па се разболев дијареа ме фати и не ја започнав терапијата. Денес бев до гинекологот да му ја објаснам ситуацијата и ме ѕирна на ехо вика нема ништо но најдобро е да почекаме да ти дојде убаво затоашто се многу јаки овие антибиоитици... а не сум имала и односи 3 недели..па дали е можно да останам бремена во ваков случај што гинекологот ми кажа да почекаме убаво да ми дојде.. :?: некако ми е чуден одговорот... а се плашам и оваа бактеријата да не се влошува само нешто во матката...
    и како на природен начин да регулирам побргу да ми дојде циклусот...

6. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Се надевам дека ќе ги најдам, зошто треба да ги пијам пак, за да добијам прво, зошто август имав последна менструација. Ме загрижува и тоа со исцедокот, не знам од што е. Случајно прочитав дека и при прскање на циста, се појавува баш таков, валда тоа нејзино прскање не е ништо страшно. Но, ќе пробам и јас како тебе, се надевам дека не оставаат некакви непријатни последици, и дека ќе ми помогнат. Сепак благодарам, утеха е ова твоето :)

7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    За исцедокот, прво те советувам да направиш тест за бременост, бидејќи можно е да е имплантациско крварење. И ако можеш слушни се со докторот твој да се консулитраш вака да ги пиеш апчињата. Мене др. Органџиски ми ги препиша, и ми кажа да ги пијам 3 месеци. Се најдобро :)

8. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Јас од утре почнувам со стимулации и ептен сум среќна :) дај боже да вроди со плод инсеминацијава и добро да ги поднесам хормониве :( некако целите сме со мм полни со трема, позитива , тргна возот што се вели :) многу се нервирав кога не правевме ништо и само чекавме, депресија ме маваше, сега сум весела до немај каде :) Се смее мм чекај, чекај вика кога ќе те боцкаат ќе те видиме :D ма нека ме боцкаат и со 100 инекции само да си имам бебче :inlove: :inlove:

На ivka10, bokace, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Nevestule so sreka i da si gi vidish dve crtki sto pobrzo te baknuvam :* :*

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  10. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Уфф.. Тест за бременост ?! Август ми беше последната менструација, нормално дека со сопругот имавме односи и после тоа, но мислејќи дека уште е рано за бебче, он не свршуваше во мене, ама ова што викаш дека можно е имплантациско крварење :?: .. Не знам, а пред некој ден при однос, он сврши внатре, ама не ми беа плодни денови, зошто од последната менс.скоро 2 месеци поминаа..

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ајде брајд се ќе биде добро. Јас и ти може да се потрефиме за плус минус некој ден. :lol:
    Мене навидно ми доаѓа ама имам некој чуден светло кафен исцедок. Не ми се случило вака до сега :^)

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас ова истото се прашував - природно да ми дојде побрзо. Ама изгледа нема начин :$ да си чекаш, да се нервираш и со тоа уште полошо да си правиш ;(

13. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    невестичке со какви стимулации започнуваш? јас бев на прва инсеминација вчера, ептен брзо помина се, се надевам успешно :) толку беше се едноставно, и се решив на никој да не кажувам да не ме пратат прашуват да ,ми бројат денови, оти во овие три години сед измачив и себеси ама и сите околу мене. ко ќе се разочарав јас се разочаруваа и они, затоа ова сега решивме да биде во тајност, па ако биде да ги израдуваме ако не не. инаку и јас сум пресреќна како некој нов почеток на надеж, како што велиш тргна возот и тоа е битно, нешто ново се случува. каде ќе одиш ти на инсеминација?
    немав никакви стимулации се беше природно освен што се боцнав со прегнил5000 во петокот вечерта. сега трба да ставам вагиналети и да си чекаме. ајде со среќа кај тебе и со плод!

14. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    кукла, тест имаш направено?

15. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    фала ви на сите дај боже сите од оваа тема да се префрлиме што побрзо во другине :)
    Илика9 почнувам со кломифен, естрофем, декортин на 7 и 8 ден инекција гонал, на 9ти ехо па ке видиме понатаму дали има потреба за уште инекции и така :) И потоа инекција Олвидере мислам беше за пукање на фоликулите и инсеминација. После тоа кринон гел вагинелети, фемибион, аспирин и ке продолжам со естрофем уште малце така ми кажа докторот но за тоа о том потом :) Паралелно пијам и метформин и спиронолактон ( оваа терапија ми е постојана)
    ајде со среќа и на тебе за две недели две цртичкии :inlove:

16. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    ајде дај боже да биде! да има фоликули и успешна инсеминација. кај ќе ја правиш инсеминацијата?

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    правев. Еднаш на 20 септември, еднаш во неделата. Првиот пат немаше ништо. Вториот ми се пристори дека гледам некоја бледа бледа линија. Тоа сигурно си замислував јас :^)
    Завчера приметив како малку засирено крвче (како конче) кога се бришев. И бев сигурна дека вчера ќе дојде. Вчера имав некој светло кафен исцедок, ама еве сабајлево немаше ништо?! Веќе почна да ме мава ужасна нервоза.

18. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Девојки, совет ?!

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Девојки, совет ?![/quote]

Ако е имплантациско крварење, си требала да имаш односи незаштитени од прилика пред 2 недели (плус минус некој ден).

Ако не е така, тогаш се работи за нешто друго.

20. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Ако е имплантациско крварење, си требала да имаш односи незаштитени од прилика пред 2 недели (плус минус некој ден).

Ако не е така, тогаш се работи за нешто друго.[/quote]

Според тебе, мислиш дека можеби станува збор за бременост ?!?