1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    јас пред 20тина дена бев на 4Д ехо. Не е возможно за толку кратко време нешто страшно да ми се случи. Не паничам дека нешто страшно ми е, туку се нервирам што незнам кога ќе дојде веќе! До сега и хормони ќе беа испиени и може инсеминацијата завржена и ќе чекав резултати. Тоа ме мачи. Сестрата вика нема место за паника - ќе си пробие, некогаш се случувало така. Пукнав веќе :@

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.086
    Допаѓања:
    101.754
    Kukla земи пиј повеќе витЦ, тоа мислам дека го олеснува протокот на крв, а мислам или побарај на нет за антикоагуланти, храна или додатоци, нешто мора да упали ;)

И ова го најдов утрово, навистина има логика :D
    http://denar.mk/59621/zdravje/neverojatno-izgledot-na-plodot-pokazuva-koj-organ-go-lechi

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Многу е јако ова :) и аспиринот ја има таа функција, ама еве, мене нешто не ми иде месецов :(

4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

Како го јадете авокадото? Јас еднаш зедов, ама многу гадно беше и го фрлив.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.126
    Јас салата си правам. Имам пишано тука и рецепт.
    Кога е созреано, т.с меко, убаво го гмечам и додавам многу ситно сецкан кромид, ситно сецкани варени јајца, малку сол, цеден лимон (последниве две по вкус додавам додека не ми се погоди) и павлака.
    Се мешам заедно. Брзо, лесно и вкусно.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И мене ми е како тиква :) Чувај го да подомекне малку, па после јади го. така се толерира на вкус, бар на мене :)

7. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.895
    Јас го правам како премаз, или класично шпанско гуакамоле, или со абц сир смешано и многу ми се допаѓа. Евентуално во сендвич со пршута и сирење. Само по себе е безлично :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.086
    Допаѓања:
    101.754
    Да, како намаз, како салата во крем варијанта или па пробајте на скара потпечено, мислам дека би требало да има подобар вкус.

9. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Kukla,

незнам колку долго ти трае исцедокот. Ја добивав на 25 или 27 дена, кога останав трудна на 25 ден вецерта на мала улошка имав кафеаво и мислев сум добила и се утепав од плачење. Утрдента немав ништо малку кафено а на 27 ден ништо немав. веќе на 28 ден сабајлето видов две цртки.

10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    kako go pravite kako namaz???

I uste nesto... Dali imala nekoja od vas problem so pokacen FSH hormon i kako do negovo namaluvanje???

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.086
    Допаѓања:
    101.754
    Во блендер со меко сирење, зачин и малку путер, ситно сецкано младо кромидче или власец, за мерак :D

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мислам некој имаше пишано тука дека оној рецептот со смокви и маслиново уље му помогнал.
    Си била некогаш на фоликулиметрија? Ако си била, и имаш добри фоликули, тогаш претпоставувам дека може да се регулира некако. Високо ниво на ФСХ, меѓу другото, означува мала резерва на јајце клетки. Ова е мој заклучок од она што го имам исчитано од интернет, не дека сум стручна за ова, да не ме сфатиш погрешно. Колкава ти е вредноста. Сум читала дека над 12 не е убаво.

13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    13.9 ми е ФСХ, јадев претходниот месец од смоквите, пиев чај од ајдучка трева, но само пролактинот кој ми беше висок, ми се намали, а фсх си остана ист. Можеби треба да бидам поупорна, подолго време да ги јадам. Овој месец додавам и Мака и витекс па ке видиме наредниот месец. Не сум била стрикно на фоликулометрија, но кога одам кај гинекологот секогаш ми кажува дека имам фоликул. Во мисла сум зошто овие 3 месеци ми е толку висок, а во мај ми беше 3,6.
    И незнам дали вреди да одам кај Ивановски, кога знам дека нема некоја посебна терапија за намалување на фсх.

14. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Пријателки мои мили, еве ме конецно после месец дена, здрава и срекна! Конецно се ослободив од бактеријата. Претрпев огромни болки заради мојата не марност, заради тоа сто се правев сама свој доктор, немојте да пробуватр сами да се леЧите, дури и кога мислите дека е само обиЧен циститис. Појдете си на доктор со време, ова најискрен совет ви давам. Сега сум усте на диета, ама фала богу ги заврсив антибиотиците. Ке видиме сега со novi сили, одиме напред и се надевам на добри резултати и за бебуска и за се :) друго. На сите нови мајЧиња им Честитам, а на сите во исЧекување побрзо да дојдат до две цртки. Невестуле, кукле, ангел, ви ја пустам сета срека на светот! bokace и тебе исто! И на сите други! Се надевак дека наскоро ке има нова мама! Ве поздравувам и ви посакувам убав ден!

На bokace, AngelOfArh и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    еден ден е во прашање, ама ова не е типично за мене. правев тест, негативен е. А тоа што ми се "гледаше" на вториот сигурно само мене ми се причинуваше од пуста желба. Му го дадов и на мм, и он исто ми кажа, ептен ако се загледаш и го смениш аголот :). Значи негативен, не се филмам нит си гаам лажни надежи. Ама па се нервирам што не доаѓа како што треба.

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Либра88, незнам што може да е причината?! Докторот што ти вика? Како е можна таа промена?
    Естрадиолот дали ти е во нормала? Имам читано дека вредноста на естрадиолот можела да го помати резултатот на ФСХ.
    Пак ќе кажам, јас сум опседната со читање по интернет, и ова што го пишувам е на база на тоа што сум го собрала како знаење. Може нешто не сум ни доразбрала, да не излезе ти давам грешни мислења.

17. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Беше свежа крв или.. ? Денес и вчера при бришење де имам де немам, или е светло розево, или темно кафеаво, баш тоа темно кафеаво го имаше вчера 3-4капки на улошка, и плус денес правев тест за бременост покажа негативен. И од операцијата на циста има ли последици ? Коа бев мк, направив испитувања, хормони, микробиолошки, урина, ПАП-тест, и се беше во ред. Само што ова со нередовна менструација никако да го регулирам, а сум читала различни ситуации поврзани со полицистични јајници. :(

18. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.883
    Допаѓања:
    3.778
    toa ti e.od jajnicite i mene taka mi se desavalo i traelo po nekolku dena isto kako ciklusot vsusnost toa e i ciklus samo sto endometriumot e mnogu siromasen i zatoa e takov...taka ginekologot mi ima kazano

19. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Ако е циклус како што викаш ти, тогаш може да се бројат и плодни денови ;) ако не грешам :)

20. vaga90

vaga90 Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки прошлиот месец неуспешен обидот за бебенце, а овај тек допрва ке видиме треба да не добијам на 6. Не се оптеретувам многу со симптоми но што мислите дали болки во долниот дел од стомакот, малку повеќе желба за јадење ( не за определена храна, туку за било што, битно нешто да се јаде) повремена главоболка, нервоза... може да се причини за да не ми дојде???