1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Се се заборава. Мене постапката не ме болеше колку што ме болеше местењето на спекулумот. Првпат во мојот живот да осетам таква болка од инструмент кој редовно се користи при гинеколошки преглед.
    Лапароскопија не сум правела, ама викаат дека е веќе станата рутинска интервенција. Не му ја мисли многу и не чекај. Времето си врви. Се прави со целосна анестезија и нема последици.
    Среќно!

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.086
    Допаѓања:
    101.758
    Јас пијам насабајле хибискус со брусница, ти можеш да пиеш маточина, и тоа ќе земам, ми препорача докторот и хомеопатката, можеш и кантарион, чистел многу, но немој да мешаш, ако пиеш едно извесен период само тој пиј го. Ако практикуваш хомеопатија знаеш не смееш нане, зелен чај, камилица и кантарион, друго се можеш. Јас сега пијам повеќе брусница, со налевам сува брусница без шеќер со топла вода и го пијам како компот.
    Еве ме на 5ти ден од диетава за детокс, ми беше тешко ама сега ми е супер, наутро јадам само овошје, навечер компирче или оривче, пченчиња си варам, пијам три пати повеќе вода од што пиев порано, се осеќам веќе полесно, многу полесно. Имам неверојатна промена на лицето, во последно време ми се нафрли многу, сега сум супер, ми се исчисти кристал лицето. Малце ми е тешко што не смеам да пијам кафе, само тоа и сиренце ми недостига, ама 21 ден се броени денови, а еве поминува 5тиот.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.026
    Допаѓања:
    6.511
    Токму се надевав дека ќе има некој пост после мојот каде се вели за операцијата не се прават резови. Ама ете. Не е така.
    Ми го препорачаа Трајковски, ќе пробам да закажам термин. И да почекам малко, ок е. Ми треба време енергија да соберам. :)

4. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Цената му е 1035 денари, за употреба е лесен само што знам многу малку ми беа видливи точкичките, па сега кога ќе дојдат плодни денови ќе видам како ке изгледа вреди и ова да се проба се надевам ќе даде резултат ;)

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Зависи дали ти се во ред хормоните, ако имаш покачени хормони ке ти дава лажно позитивен одговор, т.е. ке ти дава папрати и кога нема да ти бидат плодни деновите.
    Еве јас го купив, ама заради покачените хормони почна уште во 9ти ден мали папрати да ми покажува а јас овулација имав на 23 ден од циклус. Значи се е индивидуално.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас од вчера не сум на примолут. Чекам да дојде :devil: . Денес ги имам првите симптоми. Како пак да сум на ХСГ :lol: морав и таблета за болка да пијам.

7. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Драги феминисти
    Постојано ве пратам и конечно одлучив да ви се придружам. Најмалку сакав да ве запознам баш на оваа тема и постојано ја избегнував на форумот но ете сум.
    Мојата ситуација е се разбира како вашата, веќе девет месеци се обидуваме за бебенце но некако не ни оди работата а многу сме вредни :D :D . Следната недела ја очекувам вештерката и со оглед на симптомите повторно ќе ме посети. Како и да е од денес, уште една поршка кон сите вас, се надевам дека поскоро ќе ги видиме двете цртички.ПОЗДРАВ ДО СИТЕ ВАС

На kukla21 и danichap им се допаѓа ова.
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas sum utre kaj Ivanovski, a usput I povtorno spermogram. Trema imam kako na besenje da odam :) Se nadevam dobro ke pominam.

9. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    3.498
    Добродојде на форумот и вештерките да се подалеку од секоја од вас кои очекуваат две цртички.Поздрав до сите. силни. женички :hai: :hai:

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.126
    За оние кои сакаат да тестираат рана бременост знам дека треба со првата урина, ама ја потрошив а сакам да направам друг тест :tmi:

За да се добие истиот ефект колку саати треба да поминат одкако сме пиеле течности?

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.086
    Допаѓања:
    101.758
    Минимум 3 часа без внес на многу течности, течностите го разредуваат хормонот, но добар тест ќе ти покаже, овие поефтините, ако ги има кај тебе, не ги зимај. Ајде стискам палциииии :D

Иначе јас добив од една пријателка тестови за овулација, она забремени без да ги употреби :P купила искористила еден и толку, ми ги даде мене :D Сега ќе проучувам кога да ги употребувам и како. Месецов сме тингл со мм, прво јас со кандида, после он кандида, па мене глава ме болеше (мада издржав мушки за еднаш :lol: ), сега кичма, денес болело не болело ќе направам напори :rofl: Па и јас сум душичка :rofl:

12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.126
    Одложив за утре. Целосно ми е празна бешиката...не бива.
    Сабајле си пробав најнормално тест за овулација и видов потоа дека требало за бременост(3 - 4 дена пред циклус).
    А веке бев испразнета...и си викам ај колку да се потрошат и тие, оти во секое пакло со овулационите имам по неколку и за бременост а стојат неискористени..џабе пари дадени.
    И едвај неколку капки :tmi: (ради тоа ми е неверодостоен) и покажа pregnant.

Имам и обичен дигитален од clearblue дома...покажува дури и недели. Утре сабајле ке го пробам.
    Некако ми е се неверно :tmi:

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.086
    Допаѓања:
    101.758
    Чекај позитивен ти покажува? Колку што знам лажно негативен може да биде, ама лажно позитивен поретко, речиси невозможно. Уф сеа и мене не ме држи место до утре :D

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.126
    Да.
    Од 2-3 капки ама :^)

Не се ни радувам поради можноста за грешка, ради тоа изостанува еуфоријата и нетрпеливоста.
    Месецов стварно не се надевав.
    Утре ке пробам. Сепак сум многу рано пред да ми дојде-

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.086
    Допаѓања:
    101.758
    Значи праиш вака, утре стануваш, идеш во вц, мочкаш на стикчето за тест, читаш резултати, скокаш, рипаш по дома, се јавуваш му сооптуваш на будучи тата, после седнуваш и ни пишуваш на нас, остала роднина после :D Стискам, стискам палци, едвај чекам :D И нели се докажало, кога најмалку очекуваш ќе те стрефи :rofl:

На cvetina и tessie им се допаѓа ова.
  16. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    794
    Мене во саботата на 11 окт. си ми дојде ... абе го мраза 11 , значи не промаршуват... барем ден да закаснит да се порадува....... и овај месец ништо а баш многу работевме ;)

17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.191
    Допаѓања:
    145.575

две три капки треба душичке...абе пробај попладнево...нема врска утринска мочка ако си трудна ке покаже и покасно.јас со второто тестот го направиви приквечер со најефтин тест од 20 -30 ден.

18. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Ајде Дани и јас ке Чекам! Мене ми дојде, ми пројде и сега ја поЧнувам борбата пак! Она сто е ново е мојата комплетна релаксираност и ми е многу мило за тоа бидејки фул сум со позитивна енергија :) се надевам дека набрзо ке си дојдат позитивни резултати. Си направив отворен муабет сама со себе, расЧистив некои работи на оваа тема и се надевам дека нема да заборавам сто си ветив сама на себе... Само да бидам релакс и да престанам да го демнам календарот за плодни или неплодни денови оти нема фајде од тие пресметки, само ми земаат време и енергија. Така да Чекам да ме стрефи кога нема да оЧекувам, а и вака повеке узивам во љубовта со мм :) да видам само до кога ке ке дрзи нирванава :lol:
    Ангел собирај сили за веЧер, нека те искрцка мт добро :lol: Ајде овој месец Дани нека завлеЧе нога и да се Чистиме сите од тука! Имајте убав ден!

19. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.126
    Направив втор, од дигиталните. Повторно бремена.
    Пред две недели бев на кожно, отстранував бемки...со ласер :( . Не знам дали има влијание...другиден ке го препрашам кожниот.

Во Четврток, кога не-треба да дојде ке проверам преку крв.

На lunicka, Abeja, leona83 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Лелееее што убаво. И јас мислам дека сигурно е точен :clap: