1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    здраво девојки . не знаев која тема е соодветна на прашањето па решив да се обратам овде. пред една недела излегов од болница имав жолтица хепатит А. првата посета ми беше од етрва ми која прво нешто кое ми кажа беше веќе најверојатно нема да можеш да забременеш ... некако не ми се веруваше но ме мачи психа. .... ако има некој искуство ве молам да пишете . поздрав

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.806
    Има време до крај на месецот, сега би требало да сум во Овулација, ама месецов некако не се надевам. Инаку месецов пробавме и за време на циклус, последниот ден, ама ко што ви кажав не се надевам дека односите буквално на рака ни се бројат.
    Јас искрено прв пат слушам а за ова најдобро да си прашаш гинеколог. Хепатит А е доста чест, скоро секое бебе од болница излегува со хепатит А, мислам дека тој е истиот хепатит кој бебињата го имаат после раѓање, ако се лажам некој нека каже. Еве во моментов ги прашував колешките и едната рече дека мајка и како мала имала Хепатит А и пошто колешкава ми е пред мене значи не и држи вода на јатрва ти муабетот. Не дозволувај вакви работи да те вадат од колосек, мене секој втор ми кажува дека ради тоа што имам некои си 10 кила поише најверојатно нема да можам да забременам, знам дека тоа е сулудо пошто остануваат бремени и со 100 кила а камоли ја со 70 и нешто.

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А таа ако сакала да биде зајадлива што па воопшто се мачела да дојде кај тебе во болница? Боже какви луѓе има по светов?!

Хепатит Б и Ц колку што знам се опасни, бидејќи наводно никогаш целосно не можеш да се излечиш од нив. Немај гајле и одмарај се и батали злобници. Психата е многу лоша, ако си го врзеш ова во крпче може да си направиш самата многу лошо.

4. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    една роднина на моја братучедка добила жолтица во 5 месец од бременоста и бидејќи нејзината сестра работи во болница сестра во гинекологија и заедно со докторот ама едвај ја убедиле да се исчисти за не дај боже да има последици. и после пок си остана бремена и колку што знам има си мома од 2 годинки така да не му се секирај. а ние овој месец практикуваме поретко секс не секој втори ден па да видиме дали че биде нешто :P

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.806
    Благице те премислив бре, не знаеш колку те мислев. Не си ставај при срце и директива на гинеколог да ти објасни убаво, да се смириш малце. А на јатрва ти да и кажеш да не пемпели многу, ако сака да се рчка нека се рчка на друго место, глупача, како не и е срам, наместо да те праша како си, како се чувствуваш, одма нема да можеш да останеш бремена. Еј ама ме нервираат вакви сезнајки кои само сеири фаќаат. Сега стави се на малку повеќе овошје и зеленчук, убаво да се исчистиш, пиј многу јогурт, јади поздрава храна и се ќе биде во ред, сите вака или така ќе се радуваме овде ;)

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Баш така!

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.249
    Допаѓања:
    284.229
    Да споделам искуство од мојот кожен лекар.
    Го прашав дали оперативните и локалните ласерски лекарски интервенции се опасни во фазата пред зачнување или кратко потоа.
    Ми рече напротив, дека дури се препорачуваат.

Правев редовен преглед за превентива на рак на кожа, и две бемки кои прилично беа темни и нијансирани ги отстратив со краток зафат по совет на лекарот, и плус од естетски причини уште неколку (беа малку испакнати, па беше возможно со ласер). Поради светлиот тен, а и самите знаеме колку е штетно сонцето (иако не ме видело :tmi: ) опасноста да се претворат во нешто посериозно е алармантно зголемена.

Да се вратам на тоа што сакав да кажам.
    Оние двете бемки (кај кои е дијагностицирана опасност во иднина да се претворат во нешто многу посериозно) ми кажа дека при евентуална бременост може да се активираат и да се посебно штетни за фетусот и да доведат до фатални последици и без да бидеме свесни која била причината.

8. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    264

ич да не се секираш има трудници кои боледуваат од хепатит ( моите ензими АЛТ и АСТ ми беа енорммо покачени и мене ме испаничија дека иам хепатит )па си раѓаат здрави деца со терапија....а инсче има многу лоши луѓе да не слушаш никој и да не се нервираш...само дистанца ако дозволуваат условите...малце офф јас скорп си купив се за бебчето нормално нема девети месец да акам сеа по магливе муабетот од јатрва ми и деверми не се купувало пред 9месец па како некоја купувала па абортирала.... незнам што им беше целта...заклучок има гадни луѓе ич не ги фермај!

9. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Жени јас сум супер денес многу сум позитивно расположена. Вчера бев на лекар пак и бев многу уплашена се мислев дека пак имам некој циста или полип и бев готова да се расплачам :D но ете така бев многу напната.

Како и да е на крај се е во ред нема ништо, ми препиша докторот бромергон за високиот пролактин и здравје од нареден месец кломифен и веднаш инсеминација. Ме праша кога сакаме да почнеме со инсеминација и му реков веднаш што има да чекаме. И така мило ми е што превземаме нешто и многу сум возбудена, се надевам дека ќе биде се во ред.

На do-re-mi, MacenceEna, Moira и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Нешто слабо раздвижено на форумооов :) :)

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Богами нешто слабо ни иде неделава. Изгледа сите за работа сме се фатиле :lol:

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Само позитивно да има па ке се распишат сите :)
    //

13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    I jas sum tuka .. no ne sum pisala da ve pozdravam ...
    Inaku nie sme dobro :)
    Libra mi se cini ili sum greska deka ti imase policisticni jajnici ? Kako se spravivate so toa , jas eve 44 dena nemam dobieno pred nekoj den pravev test no normalno negativen .. ne mi se odi veke na ginikolog ,no stasno sum poduena dole vo predelot na jajnicite i gradive ke mi esplodiraat , nastinav malku poveke i sube mi e da pijam antibjotik i si teram taka .. ete malku se raspisav :D pozz( i od mobilen sum ) :*

14. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Мене десниот ми бил полицистичен, така ми кажа матичниот, Ивановски не ми спомна ништо, само кажа дека се е уредно. Јас почнав од август да пијам чај од ајдучка трева, и имаше подобрување, имав и овулација и ми дојде на 40 ден наместо како што знаеше и на 60 да ми дојде. Овој месец пиев и витекс, ама кај мене имаа контра ефект. Немав овулација, ама еве 31ви ден ја очекувам да пристигне денес-утре-задутре.

15. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    I jas sum tuka nema nisto novo vo vrska so bebe, treba da dobijam za 2 dena ne vi pisuvav zasto resiv da ne citam nisto b o vrska so bremenost I toa traese do denes , inaku kolku sto gledam nema nekoja promena a bas sakav da vidam veseli mamicki,l7bra kako znaese deka nemas ovulacija,a inaku nitu sum bila po doktori niti nisto taka se si sevprepustiv v o bozji race :)

16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    феминки треба да ми доје 25-26 ,сакам да направам тест на 21 ( заради одредени причини), дали тетстот ќе покаже позитивен, нормално ако е.?

17. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    подобро да си почекаш до датата оти така може и да биде лажно негаивен па само ќе се разочаруваш. ама ако си нестрлива пробај од овој шур чек. позз со среќа

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Zdravo rakce i bokace. Site zaedno naednas ke se posrekime i site se selime vo trudnicki muabeti.
    Dogovoreno? ;)

19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Dogovoreno :lol: neka povlece nekoj noga , inace jas vo ponedelnik zakazav kaj doktorkava ako ne barem da se dogovoram nekolku meseci da pijam nekoj hormon za da dobivam redovno , mnogu mi e macno barem na 30 dena da mi doaga, a ne 45 den i uste ja nema.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас исто имам прилично долг циклус. Секогаш било така. Ич не се замарав за тоа додека не почнав да правав бебе планови. Е сега секој ден плус ми значи одложување на она што најмногу го сакам.!

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.