1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    :DDa vi kazam deka naodot od biopsijata e dobar , imame nadez :inlove: no jas uste ne sum dobila ! Mi ripna cel mesec da ne kazam dva .

На cvetina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Резултатот на мм беше одличен после терапијата. Од 6-7 мил со добра морфологија, стигнавме до 20 милиони. Баш и докторот искоментира дека ова се одлични резултати!!

3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kukla21,daj boze da se podobri,jas kako sto sum si brzopleta,na ginekologot mu velam ajde da se spremame za in vitro,i toj mi veli ima uste mnogu raboti do tamu da stignete,taka da si kazav dzabe se nerviram samo,kako ke bide taka,nie se od sebe da davame,a Gospod da resi koga da ne blagoslovi...
    Kukla jas moze sum uspustila i ne sum procitala nesto,so bidna so tebe,neli ke pravese inseminacija?

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    да правев. Оваа недела. Докторот очекуваше да имаме 6-7мил добри војничиња, ама излегоа 20милиони после терапијата :)
    А не е ништо брзоплето - и јас си имам прашано за тоа. На крајот на денот мора да сме спремни на се.

5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Sto ne se falis kukla21 ;)?ajde ajde vojnicinjata uspesno da si ja zavrsat rabotata.Ti ja pustam cela moja sreka.
    Da te prasam dali boli postapkata HCG,posto zdravje drugiot mesec sakam da pravam ama nekako mnogu mi e strav:(

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Super bokace,bas se raduvam,opusteno i se ke bide vo red.

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    За да се фалам треба да чекам 2 недели. Ама не се филмам! Свесна сум дека успешноста е многу мала. Не дека не се надевам, ама се трудам да сум реална.
    За ХСГ - незнам дали да кажам дека боли. Мене ми беше повеќе непријатно
    1. Еден куп сестри, доктори, ренгенолози те гледаат така расчепена
    2. Мене многу ме болеше кога ми го ставаше докторот спекулумот (за прв пат во животов мој)
    3. Самата постапка не трае ни 5 минути. Докторот прави 3 сними и ти кажува - сега пуштам во едниот канал, другиот, матката. Не дека е безболно, туку како да имаш менструални болки, а не можеш да се свиткаш.

Во секој слушај, трае многу кратко за да многу се потресуваш. Докторот одма ти кажува резултат и после си раат!
    Пиши ако уште нешто те интересира.

На cvetina и MADO им се допаѓа ова.
  8. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Super Bokace! Bas mi e milo za tebe! Ajde sega soberi sila za ponatamu i se nadevam deka nabrzo ke si vidis dve crtki i ti i site nie :)
    Jas seuste nemam dobieno, ako nema nisto do vecer, utre nautro pravam test :)

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Kaj mene nema nisto novo, si cekam da dojde gospoza ministerka. Samo prredmenstrualni bolki imam. Ovaa neizvesnost strasno me nervira :@ ili mi kasni zaradi doenjeto ili ... a ginekologot ke go smenam. Ni na ziv se smee, nitu na umren place. Ni papa test mi zima ni nisto. I toa koga mu rekov deka mi docni velii aaa od doenjeto e, ne da zema da proveri. Duri.koga mu rekov deka se obiduvame za bebe togas me vide. ]:) Sea ne praam testovi, ke pocekam

10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    leleeee luge eve pred seks 2-3 casa se plaknev dolu vnatre I ne me pecese od spermata. Fala ti mnogu za infoto so sodata.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Moже е глупаво прашањево ама како тоа ве пече? Баш ме заинтересира ова, ама не сум осетила никогаш ништо?!

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Pa otkako ke svrsi gi krevam nozete I togas osekjav peckanje. Deneska nisto ne osetiv. Pretpostavuvam deka navistina sodata e zasluzna.

13. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    и јас не сум осетила да ме пече.. можеби ние го немаме овој проблем сега. а може и не е лошо да си ја користиме и ние сепак не е штетно нешто.. денеска сум посебно среќна дознав дека една братучедка која се обидуваше некои си 8 9 год останала бремена. само незнам како ама важното бремена е и посакувам срека

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    :) Баш затоа и прашав - може да се најде.
    Честитки на братучетка ти, па ајде следно на наша глава!

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    нека не слушне господ да биде и кај нас и кај сите што поскоро да нема толку измачувања

16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.130
    Допаѓања:
    13.396
    Веќе ми е мачно од играње топло-ладно. Во саботата на тоалетната видов малку бледо црвеникаво и викам ми дојде готово, се разочарав и покрај каснењето. Е сегааа маката е то не ми додје толку беше. И белото прање ми заврси и немам ништо сега. Пак си давам лажна надеж се нервирам, и пишувам тука со намера некој да ме утеши дека има шанса ... знам, а потоа пак разочарување....

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не сакам ни јас да ти давам лажна надеж, но можеби сепак има нешто. Штом наместо да добиеш само малце крв ти потекло, тоа може да е добар знак. Ако не добиеш уште ден-два значи не било тоа дефинитивно менструално крварење, трк по тестче и со среќаа. :)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Se nadevam deka ke imas pozitiven test ! Naj loso nesto e da si vo iscekuvanje. Neznam dali ti kasni no najdobro eden test da napravish.

I mene mi se smaci sto uste nemam dobieno sega na 5ti neverojatni 60 dena od p.m. ( ne sum trudna ) bev kaj doktorkata za da gi vidi dukumentite , no i taka nabrzina me vide i na eho samo kaza ke dobies napnati se jajnicite :|

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Од што напнати јајниците? :^) Извини што те цитирам но навистина непрофесионален одговор од твојот гинеколог е ова. :tmi:

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Znam no nemam izbor za drug goktor/ka , zatoa sto samo ona mi ja znae cela istorija.
    Kako i da e naznam od sto se tolku napnati najverojatno sto nemam dobieno tolku dolgo vreme . Uzasno sum poduena i imam strasni grcevi vo momentov i neznam kako da si pomognam sama na sebe :doh:

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.