1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    да правев муабет со доктор и ми одобри и ми ги препиша е сега чекам ако ми дојде да ги земам. па мислам дека така ќе ми се поголеми шансите кога немам некој си друг проблем

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    :inlove:Ајде се надевам нема воопшто да ти требаат

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Планот за бебе првин ние го одбегнувавме, а сега некако тој не одбегнува нас :D Работиме на случајот веќе 10 месеци. Мојата ситуација е вака: ПАП во ред, брисеви во ред, матка, јајници во ред, хормони во ред, спермограм одличен. Е сега проблемот е мојата не редовна м., од секогаш ми била не редовна. Па откако се одлучивме за бебуш, веднаш ги направив овие основни прегледи. Матичната ми даде кломифен (предходно ми следеше овулација природно, и наводно не ми растеле доволно фоликулите), ги пиев од 5 ден, 5 дена по две, на сабалје и на вечер. Првиот месец со кломифен имаше фоликули (и онака ги има се познаваат на јајниците) само не ја достигнаа големината за да пукнат, барем не до 21 ден, вториот месец на терапија со кломифен, имаше убави и големи фоликули, примив и инекција прегнил, резултат негативен. Сега правев пауза од кломифенот и земам само витамини што ми ги даде матичната и си работиме на случајот онака природно и опуштено да видиме што ќе биди, ако не продолжуваме понатаму со борба, нема откажување никако.

4. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.886
    Допаѓања:
    3.782
    девојки за пх вредноста да ви е ок ставајте линекс лејди вагиналети многу помагаат за вооспоставување на нормална пх вредност на вагината , за ова со содава имам читано дека ја пореметува :^) и ние кога почнавме со обиди за бебе првите пати имав исто печење после свршување ама мислам дека тоа од кандидата ми беше зашто имав кандида, после кога ја излечив веќе се изгуби печењето па проверете си да не имате кандида случајно

5. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Дами, за почеток да не ме сватите погрешно, јас сум поборник за здрава храна и грижата за нашето здравје, но никако не смее да се претерува. Еве ќе Ви кажам еден пример, мој близок, од прва рака.
    Девојката: беше на тешка терапија, имаше бактерија во желудникот, бактерии во мокрачата, гинеколог посетила еднаш или два пати во животот (јас останав без зборови за ова)
    Момчето: срцев болесник, 2 тешки операции, и секако редовна терапија.
    После 5-6 месеци, без никакви прегледи и испитувања, бременост.
    На крајот, Бог е тој што дава живот, нели дами. Верувајте и не се откажувајте никогаш.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    794
    а да прашам дали во бременост смее да се прима терапија за уреаплазма?? оти ми е старв овај месец да не останав бремена ,,,, до сега сакав да не добијам , сега едвај чекам да добијам, па да почнам со терапијата

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Сигурно има начин да се третира. Имам познаничка на која и ја открија во 6 месец.
    Се согласувам со @Bond Girl - ке се пазиш, ќе се тинтраш и не секогаш тоа е пресудно. Кажав некој пост погоре, циганкине на семафорине со децата да не се секој ден по лекари?! а сепак се котат ко зајци.
    Некогаш некои работи се виша сила, колку и да не веруваш во тоа.

8. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Точно така мила !!! Ама ако, ние за секој случај да си бидеме во тек, да си знаеме што е и до каде е работава :D Инаку мила прочитав дека беше на инсеминација, ти ја праќам сета среќа за да ти се оствари желбата. Труди се колку можеш да бидеш опуштена во овие две недели, окупирај се со нешто за да не мислиш на тоа. А да те прашам колку фоликули имаше, која големина беа и дали прими прегнил драга?

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Na 59 den konecno dobiv eve pocna da probiva :party: se raduvam zatoa sto maka bese toa cekanje i samo 3 dena dabreston piev i eve si dojde :D

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    И јас ке кажам така, се е Божја сила. Другарка ми ни еднаш во животот не беше одела на гинеколог, и од прва "непланирајки" остана бремена.
    Јас година и пол се мачам, во живот не сум била толку по доктори колку што во оваа година и пол бев и пак ништо.
    Негде сум ја згрешила, само незнам каде..се надевам дедо Боже ке ми прости и набргу ке ме израдува со бебушка во мешето.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Кој е следниот чекор, бокаче?

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Utre ke odime na kontrola so biopsijata pa da odime za hiv, hepatit b i c i da gi dostavam dukumentite. Mm ima hiv no treba za nego hepatit b i c , no nikako da se odlucam dali remedika ili sistina (facepalm)

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Баш да не се замарам, ништо не го прашав докторот :) Се гледав да се воздржувам од прашања, затоа што после сигурно ќе читам и ќе се оптоварувам. Колку ми кажуваше, толку.
    Сигурно имав еден водечки :) Не примав ни некоја јака стимулација - само кломифен. Со оглед дека ми отсуствува овулацијата, ова е успех.
    Примив инекција Хормион мислам се викаше 1000. Инсеминацијата ми беше после 41h и веќе имаше овулација, а ендометриумот ми бесе 10мм.

14. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    lele jas mislam seuste ne e pusten forumov i cekam :D devojki mojata prva inseminacija bese uspesna :inlove: nevestulkata e bremena :party::party: ^_^

На galapce, do-re-mi, joelle и 7 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Закажи си термин и во систина и во ремедика. Со кој доктор ќе имаш подобра комуникација, со тој продолжи си. Треба да има хемија помеѓу вас за да има комуникација :)

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Честитки невестуле!!! Уживај во бременоста!

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Lele nevestule se naeziv .. so lesno i so sreka , ti posakuvam naubava bremenost

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.849
    Честитки невестулкеееее..... Знаеш сега, на маусот не запишуваш сите и тераш така да кликаш :*

19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.272
    bridetobe, бравоооооо, со среќа и со лесно. :party:

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Kako sto i ocekuvav pak imam oskudna menstruacija . Sto preporacuvate vie da se napijam za poubavo da probie , dali aspirin paracetamol ili analgin? Ne se sekavam bash tocno koe apce bese