1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Во која аптека ги има тестовите за овулација ? така баш да ги барам ? Купив микроскоп Maybe Baby ажа според него секој ден сум плодна .:)

2. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Hahahah,znaci alal da ti e,ti si cudo na prirodata:D

3. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    А бе да се чудиш :) :) :)

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас од зегин ги земав. А тоа со секој ден плодна може да ти е од хорминско пореметување. Мислам оишувае такво нешто во упатството.

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас и покрај сите чуда на природата стојам на тоа дека на секоја жена која сака да остае бремена треба да и се направи систематски на репродуктивниот систем. Истото важи и за партнерот. Е ако после ова излезе дека е во ред со двајцата, нека чекаат 1 година. И во таа година и те како ќе бидат олабавени двајцата знаејќи дека се е во ред.

На Bond Girl, Libra88, Polis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas koristev testovi za ovulacija.. Inaku me interesira mislenje za Dr hadzi lega zakazav kaj nego za mislenje. :|Se nadevam deka ne zgresiv (fingers)

7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Да, така пишува. Мене предходниот месец ми покажуваше најплодна во 16-17 ден, а јас на 23 ден бев на ехо и ми кажа докторот дека претходниот ден пукнал фоликулот. А баш тој ден пак не ми покажуваше микроскопот плодност.. :(
    Затоа овој месец бев на 10ти ден и ми кажа дека 10мм бил фоликулот, па си правев математика дека по 2мм секој ден да расте одприлика од недела до денес од прилика би биле плодните денови, мада што мислам дека заршено е се, бидејки во неделата и понеделникот осеќав болка во десниот јајник. Ние си бевме вредни во неделата и вторникот па здравје останува да продолжиме во исто темпо, и да се надеваме на II :)
    @bokace јас немам слушнато лошо мислење за др.Хаџи лега затоа мислам дека не си згрешила.

На bokace, Polis и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @libra Сите овие тестови го мерат нивото на ЛХ хормонот. Значи тогаш кога почнува да се покачува, апаратчето или тестот ќе покажува плодни денови.
    Ова ќе трае се додека не почне да опаѓа т.е. кога телото веќе почнува да се спрема за теткица непожелна.
    Мислам поарно е да покажува порано за да ви остави повеќе време да поработите. На интернет прочитав дека подобро било да се има односи пред да настапи овулацијата т.е. сперматозоидот да ја чека ј. клетката, а не обратно.

9. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Joelle да си го слушаш докторот најбитно ама еве според мене мислам со што поголема стимулација шансите се многу повисоки, ти со што си стимулирана? После инсеминацијата лежев првите два дена што повеќе и бевме активни со мм како што ни кажа докторот, за да се зголемат шансите. После тоа почнав да станувам да си работам низ дома да шетам, ама не отидов на работа се до позитивниот тест бидејќи работата со стоење ми е и затоа не сакав а имав слободни денови и си ги искористив :) Исто јадев многу овошје и зеленчук, внесував што може поздрава храна ама не само по инсеминацијата туку цело време додека бев стимулирана, можи нема врска тоа ама ете да си кажам како правев јас .. Со лесно нека ти е :*

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Здраво мили мои! Од денес натаму, малу повеќе ќе ве дружам на оваа тема. Решивме за второ!!! :party::party::party: Мислевме дека е рано, дека со првото сум царски и да поминат две години како што е нели препорачливо. Арно ама не ни се чека ич (решив јас дека три ќе родам, па пошто си ги имам годинките и проблемите од минатиот пат), бевме на контрола кај двајца доктори, и добивме зелено светло. :l:Пресреќна сум, не знаете колку! Знам дека не чека пат, не сум јас тој к'смет од прва да останам бремена, ама ќе бидеееее! Без зтрес, без нервози. Само водење љубов! :inlove:

На kuc, Domakica, cvetina и 7 други им се допаѓа ова.
  11. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.014
    Елена, никогаш не се знае со к´сметот. Може второто брзо ќе ве изненади.(fingers) Нема правила тука.

И драго ми е што те има повторно на форумов. Убав ден.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @bridetobebt со што беше стимулирана ти ?
    @elena.mak пуштаме среќа второто да ве изненади побргу.. Колку време ви беше потребно со првото? Ајде сподели ни некое искуство :*

13. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Кломифен, гонал инекции и метформин кој си го пијам и така ама ми рекоа дека во комбинација со кломифен иди ептен добро. Плус пиев декортин и естрофем, фолна цело време, спиронолактон за машките хормони ( кој сега го прекинав) а метформинот го продолжив и тоа :) плус витамин ц пиев константно ми кажаа дека многу добар бил , ова е се што пиев :) После инсеминацијата кринон гел и,фемибион и естрофем до позитивниот тест пиев :)

14. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    леле колку работи пиеш!! лол. мене ништо не ми дадоа освен кломифен. Од денес почнувам со кломифен, а пијам редовно бромергон ( имам покачен пролактин) и пренатал по моја иницијатива и докторот ми рече да продолжам. Е сега кога ќе идам да видат за фоликулите дали ќе ми дадат нешто ќе видиме стварно незнам... А ова за пред и после се ти е препорачано од докторот?.

15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    @Libra88 Фала ти прво. :) Ако се вратиш година и пол до две назад на форумов, свашта од мене ќе прочиташ... Долго не останав бремена, имав триста проблеми, и ништо немав. Психа ме утепа на крај излезе. Имав спонтани абортуси, имав покачен пролактин, имав циста, и преграда во матката, дворога матка што би рекле. На пороѓај ми искочи и еден миом (не ми е јасно како не се виде додека бев бремена), голем колку мандарина. Се живо и диво ми отстранија, се со атер што додека ме спремаа за пороѓај, јас за второ им зборев. Може уште се смеат низ Чаир со мене. Цистата ми ја најде и излечи една приватна докторка што ми ја препорача @Moira на што вечно ќе и бидам благодарна и ќе ја благословувам бар еднаш на ден :bow:и наредниот месец останав бремена. Активно со броење, работевме на бебе година и пол скоро, а неактивно, уште толку.

На cvetina, Libra88 и Moira им се допаѓа ова.
  16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    @elena.mak Не знаев за ова, ама баш ми е мило :hug:
    Гушкајте се со златото, непроценливи се овие моменти :l:

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Се сеќаваш тогаш? Колку паничев, колку ме имаа од памет извадено, женава уште да се изнасмееше на анализите, и се се заврши за 30 дена. :)

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    И мене само кломифен ми даде матичниот, ама со него имав само 2 фоликули од кои едниот премал, што дури и не го рачунаме. Значи еден фоликул.
    @bridetobebt колку фоликули имаше со тие стимулации??

19. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    @joelle да се од доктор ми беше препорачано, идам во систина кај поповиќ за мене најдобриот доктор :)
    @Libra88 уф моиве јајници се полни со фоликули зашто сум со пцос имав по 7-8 на двата јајника од кои некои беа доста малечки достигаа до 7мм, имав 5-6 беа над 20 мм :) да видам во листите кога ќе дојдам од работа за поточно вака не ми текнува баш колку точно беа :(

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Fala ti @Libra88 se nadevam deka ne zgresiv imam vo 7 zakazano kaj nego pa da vidam toj sto ke mi kaze i uste sto treba da napravam :)