1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Zenicki ajde I jas da ve pozdravam I da vi posakam ubav den , jas uste nemam 2 crti ama ne mi e jasno zasto me pecka janikot celo vreme duri I nisko pod stomakot ako tamu e besikata pred 2 meseci proveriv se I mi bese ok dr simptimo nemam treba da dobijam za 8 dena cickite uste ne me bolat neznam vise kaj koj doktor da idam I sto da pravam se izmaciv skoro cela godina a koga I da imam sek8gas odlicni I uredni rezultati e samo sto ovoj mesec na svoja raka pievme maski I zenski caj vase mislenje za mojata situacija a da I da vi pisam spermata stanuva bas pogusta od maskiot caj toa go primetivme .

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ако си проверила се, ти останува следно да провериш проодност на каналите. Хормони претпоставувам си проверила.

3. ejup m

ejup m Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    jas i soprugot veke 4 godini se obduvame da imame decata ama do sega nasite obidi se bez uspesni. jas ponekogas ne sekogas imam neredovni menstruacii soprugot pak ima namalen broj na spermatozoidi ama do sega kaj mnogu doktori sme bile ni kazele deka i dvajcata imame problem ama plodni sme.nitu eden ginekolog do sega ne ni dal nikakva terapija.Dva pati imame praveno inseminacija koja bila neuspesna i toa e se. Jas na svoja raka imam probuvano da pijam razni caevi jadevme i dvajcata razni vidovi na med so orevi bademi suvi smokvi ama pak bezuspesno.Sega isto na svoja raka pocnav da pijam edni apcinja koi se vikaat AGNUS CASTUS veke dva meseci gi pijam i od kako pocnav dagi pijam eden mesec mi dojde porano eden mesec pokasno mi dojde menstruacijata.ve molam za pomos dali da prodolzam da gi pijam ovie apcinja i sto da napravam bidjki navistina mnogu posakuvame bebe

4. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    витексот го пореметува циклусот тоа и го направил кај тебе, не ги пиј повеке , и не си наишла на асален доктор затоа не ти дале терапија, како тоа имате проблем ама плодни сте, па ако има проблем треба да се реши нели?

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Надобро да не одиш повеќе по обични лекари. Закажи си кај специјалист за асистирана репродукција. Земи упат од матичен гинеколог или ако си во можност оди во систина или ремедика.
    На своја рака апчиња за хормони не пиј.

6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I jas imav loso iskustvo so viteksot. I mene mi ja odlozi I taka neredovnata menstruacija. Gi bataliv I viteksot I makata.

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    So mene nesto se slucuva. Sinokja ja staviv poslednata vaginaleta za kandidata, i sega pred malku mi potece nesto. So da vidam - crvena urda. Sto e toa??? Mi dosla menstruacija pa taka izlegla vaginaletata ili se raskapuvam???? Poznat li vi e ovoj slucaj???

8. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Zdravo ejup m,vednas da si zakazes na specijalist,po toa sto go cittam,treba i ti i tvojot soprug da bidete tretirani so soodvetna terapija.Batali gi godinite,tie vrvat,ne ne cekat.Maticniot neli mu prepisa na tvojot soprug nekoi vitamini za zgolemuvanje na brojot na spermatozoidi,bas mi e cudno,kakvo e ovaa odnesuvanje na doktorite,pa cetiri godini voopsto ne se malku,se gubat zivci.Vi posakuvam mnogu sreka

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Znaci nikogash ne e spored planot , taman mislev gotovo dojdovme do krajot pak se vrativme na pocetok uff ke zavrsi li ova;(:sweat:;) nova biopsija (facepalm)

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    pocekaj do utre , no smetam deka e menzis ,zatoa sto obicno bela urda iskaca od vaginaletka a da se raspagash ne bi trebalo:^):D:D

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    I jas se nadevam, oti nesto preku glava mi e od taa bemkata so me maci, pa sega i ova so izleze od mene. A i taj ginekologot ke go smenam. Deka edvaj se razbirame so starceto, pa i nisto ne objasnuva ako ne go prasas. Trebalo da raboti na GAK.

12. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Sto se sluci bokace? Neli reztatite bea dobri?
    @elena.mk welcome back :) se nadevam pobrzo ke odis vo trudnicki muabeti :)

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ejup m

ejup m Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    veke pocnav da odam zatoa sto povek na privatnite bolnici neim veruvam inseminaciite gi pravev vo sveti lazar sega pocnav d

14. ejup m

ejup m Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    da odam vo drzavna kaj trajkovski i toj mi preporaca uste edna inseminacija ako ne uspee ke probame so asistirana reprodukcija mada i trajkovski mi rece deka ne postoi nekoj potezok problem so dvajcata ama pogreno sme tretiranii a agnus castus sto pocnav da i pijam na 99 posto od lueto im pomonale i im dale rezultati ke vidime vo naredniov period

15. ejup m

ejup m Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    jas i pred viteksot imav problem so menstruacijata a sega nemam pojma koga treba da dobijam zatoa sto ednas mi dojde porano a ednas mi kasnese pa dobiv a sea mi kasni po moe tri dena neznam sto da napravam

16. ejup m

ejup m Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    do sega smeniv 3 ginekologa posleden ginekolo mi bese Lozankovski i voopsto ne bev zadovolna so nego mu kazuvam doktore imam problem so mennstruacija i maz mi ima problem so namalen broj na spermatozoidi toj samo dva pati me tretitase so klomifen na maz mi apsolutno nisto nemu dade mu rece nema potreba i celo vreme od samiot pocetok me naovoruvase za asistirana reprodukcija bez prethodno nekakva terapija

17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Odlicni bea no deka nemame materijal zamrznato zatoa od ponovo (facepalm)

18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ja
    Jas nemam iskustvo so tie od gak osven koga se poragav samo togash i ednash so bev na skriningot kaj livrinova taka da ne znam koj raboti .. se nadevam deka na dobro ke bide i vo brzo vreme so mese da se setash :inlove:

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас сум презадоволна од Лазаревски од Систина. За подобрување кај мм ни даде само спермотренд. Имаше одичен ефект. Покрај ова ние секое сабајле јадеме матичен млеч. На интернет имам читано дека и ова е многу добро за ј,клетките и за сперматозоидите.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.114
    Допаѓања:
    101.871
    @ejup m ако сама не си инсистираш немој да мислиш дека ќе те тера на сила лекарот, на крајот на краиштата твој е изборот. Не ми е верно како можело тројца гинеколози да не ти се погодат, јас секогаш одам кај лекар без очекувања, во принцип додуша во животот сум таква, и добивам многу. Презадоволна сум од мојот лекар, но многу работи и сама инсистирам да ги направам. 4 години не се малку, напротив многу се, немојте да си чекате и да барате чудо, нешто мора да има.