1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Duso jas sum vo Ger, ama pristapot na doktorot ic ne mi se dopagja. I zatoa bi bilo idealno da raboti na Gak. A gospoza ministerka pristigna kaj mene toa bilo. :!::devil:

2. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Луѓе можно ли е од кломифенот и бромергонот да се чуствувам вака безвезе? Не сум расположена, ми се плачи нон стоп и како забавена снимка сум. Рефлекс нула.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.114
    Допаѓања:
    101.871
    Од бромергонот на сестра ми и се дешаваше мислам. А другарка кажуваше од хормонска терапија, не знам која додуша, станувала навечер и плачела ко ненормална, во 2-3 навечер. Сигурно има нешто.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас од кломифенот немав никаква реакција. Ниту болка, ниту промени во расположение.

5. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    аман бе луге кога ве читам вака колку терапии применувате, и како се влечкате по болници и доктори и на крајот ништо:worried: МИ СЕ ПЛАЧЕ мислам дека ако и јас тргнам по тие патишта.... (facepalm)(facepalm)(facepalm). Се си се надам дека ќе ги видам двете црти без доктори но во реалноста само губам време.....ми се смачи веќе од СЕ. Само што правев свадба и наместо спонтано да си дојде се на свое место овие бабиштава од страна не ме оставаат на мира-ајде си правевте свадба сега што чекате....постојано ме зјапаат во стомак....уште толку ме оптоваруваат, не ми се излегува надвор.
    Се извинувам вака јас што упаднав во разговорите ама морав да пишам нешто зошто ќе пукнам и уште кога ве читам за овие апчињава, чаевите докторите, главата тапан ми стана:@

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А да се олабавиш и да ги ставиш сите на игнор?!
    Тие работи не се прашуваат ниту се форсираат. Мене свеки ми се најде така 2-3 пати во муабет, индиректно, па и кажав убаво и сега не и текнува да прашува. Мајка ми, ја буцкаше внуката, ама и неа сум ја решила - како знаеш дека немаме некој проблем и само вакви муабети ми правиш?!
    Нема веќе прашања.

7. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Драга @letters ме насмеа за бабиштата, сите си имаме по некое бабиште од страна да ни зјапа во стомакот. Ама не се секирај, ти си нова невеста и пресна свадба, и затоа сега си под надзор. Немој да ги регистрираш, откачиги веднаш. Работете си вие опуштено, па ако треба и некој преглед да се направи не е страшно, сепак сме во време на висока технологија, тоа бабиштата не можат да го разберат ;)

8. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Hahah i jas se prepoznavam vo muabetov,koga nekoj ocekuva od tebe nesto i kako pod lupa si.Prvo ni bese taka dodeka da se verime,ajde sto cekate,ona ova,sega i za bebeto.Na mm nikoj ne mu zbori,a jas sirota zryva i od majka mi i od svekrva mi.Kolku pati samo imam kazano ke bide zdravje.Bozem nie ne sakame.Bog da cuva...

9. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Ти @kukla21 како си? како се справуваш со „оние„ две недели? уште колку имаш до датумот за две цртки (fingers)
    Јас од нареднава недела ќе влезам во „оние„ две недели, работевме вредно па да видам што ќе бидне.
    Ако има нешто убаво, а ако нема ја сменувам докторката, и се препуштам во рацете на професионалци :)

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Добро се држам. Ниту стрес, ниту сум напната за исходот, што е чудно. Од вчера почнаа и градите да ме болат и да ми тежат. Ама јас знам да имам и вакви болки пред добивање. Што е чудно, имам мали болки во јајниците што е невообичаено за мене.
    Стискам палци за двете :)

На Bond Girl и Polis им се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Мене само брадавиците ме болат, не градите.
    До мај месец секогаш ме болеа градите 2 недели пред да ми дојде. Одтогаш не ме болат, незнам што може да се има случено за да не ме болат повеќе градите пред циклус ??!!

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    хахаа и што друго приметив на форумот... Сите си имаме ставено сликичка со babygirl :) Изгледа сите посакуваме принцези :) :) :)

На bokace и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.114
    Допаѓања:
    101.871
    Ма што сака нека биде само да биде живо и здраво! Потајно си посакувам ќерка, ама и едно момченце нема да ми падне тешко. Имам генетски предиспозиции за близнаци, баба ми имала близнаци, на мајка ми братчиња, нажалост не преживеале ама и други во фамилијата биле близнаци, така да имам и јас предиспозиции за да родам близнаци. Пак ќе повторам, да е/се само живо/и и здраво/и :)

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И мајка ми ми вика исто - имам предиспозиции за близнаци :) Јас едно живо здраво да си родам и задоволна ќе сум.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене знаат и да ми пораснат 1-2 броја :)

16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    хахаа машала :)
    Јас незнам дали е добро или лошо тоа што не ме болат градите повеке, и на што се должи оваа промена, ако некоја знае пишете ми.

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    искрено последните неколку пати ни јас немав сериозна болка како некогаш. И јас се прашувам истото.

18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    @bokace и ти ли за второ мака мачиш како мене

19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Imav spontan vo 24 nedela , i da maka macam za vtoro ;(

20. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Jas mislev sekoj pms e ist sekoj mesec,ama nekogas bolat poveke,nekogas ne,nekogas sum ponervozna nekogas epten malku,nekogas kako na primer sega si jadam po ceeeel den,a eve na pr.onoj mesec nemav apetit zgolemen ,a si dobiv na vreme.mislam deka zavisi od mnogu pricini.Momentalna emotivna i zdravstvena sostojba,da ne primas lekarstva,kakva hrana vnesuvas,pa duri nekogas i vremenskite promeni.Kako i da e,site nas ne maci do koga ke doagja....