па твоето е било веќе големко. мн си преживеала јас те читам ама мислев спонтан во почетна фаза а кога го прочитав оа пораѓај мислев дека имаш едно детенце. мн се растажувам од такви несреќни случки а и самата се плашам јас имам едно детенце и два спонтани по почетна фаза кое го сметам за тешко и мака ама има и мн потешко.
Ima nek8j probuvano so merenje na bazalna temperatura I kolku treba da e vo 21den od ciklus ako ima bremenost
ејуп м направи тест никогаш не се знае јас имам доста читано дека витексот и на други им го пореметил циклусот затоа најдобро да се прекини, а не ти даваа ништо за стимулација кога правеше инсеминациии?
Мислам нема правило колку теба да ти биде. Со секојдневно мерење од почетокот на циклусот во одреден момент ќе приметиш покачување. Покачувањето треба да ти укаже на промени, како на пример овулација.
Da golemo 700 grama i dolgo 32 angelce na mama e toa , jas go ragav toa bebe pa zatoa i vikam poragjaj ... Veke mozam da kazam deka se sozemav zatoa sto me ceka drugo i mi treba sila ,a bebeto sekogash mi e vo srceto i dusata i sekogash od loso ima poloso , i od dobro ima podobro
Ахааа - сакаш да видиш дали има нештоооо Претпоставувам се во близина на 37 и ситно над е добар знак. Нормално базалната температура е 36 со нешто ситно.
Mene mi e 21 den denes imav na 19.10 a ovulacija na 27okt ama imam tapi bolki vo jajnici do ciklus imam 7 dena uste a se mi e kako da trwba da dobijam,bas kako koga mi doaga toj den a sabajle merev 36,8 mi bese a vcera preku den onaka izmeriv i mi bese 37,4 jas prv pat meram me razbirate
Базална температура се мери наутро, пред да се стане од кревет и се мери секогаш во исто време. Еве нешто во врска со тоа http://tvoebebe.com/ZACNUVANJE/bbt.php
Ништо женски јас добив денес . порано а бе да си пукнеш . закажувам на гинеко неделава. нешто грешам со плодниве денови .
Мене докторката ми кажа да не си калкулирам плодни денови, туку од 11ден преку еден ден да имаме односи. Сепак најсигурно ти е да одиш на фоликулиметрија да видиш како се развиваат и кога достигнуваат потребна големина фоликулите.
Плодните денови не секогаш можат да се пресметаат математички, во медицината 2+2 не се секогаш 4 така ми кажува матичната. Нај добро е да се следат фоликулите, некогаш растат побрзо, некогаш бавно, некогаш и не растат доволно за да пукнат и да ослободат јајце клетка. Следењето на фоликули е ефикасно, и ќе знаеш кога да се фрлиш на работа. Пробувајте и да ги забележувате промените на телото кога сте во плодни денови и тоа може да е од полза.