1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Исто како обично вагинално ехо.

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Едноставно е, кога ке ти заврши мен. некаде на 10-11 ден си одиш кај матичната и со вагинално ехо ја гледа состојбата на јајниците, дали има фоликули и која големина се. Ако има ги мери (исто со вагиналното ехо) и ќе има увид која големина се, по неколку дена пак на мерење и така се додека не ја достигнат големината за да пукнат и да ослободат јајце клетка. Доколку пак, фоликулите се мали и не растат доволно, има терапија за стимулација, тоа ќе го одреди докторот.

3. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    фала многу за информацијата . одам стом ми заврши (едвај чекам:) :) :) )

4. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Добро утро жени, ај кажете некоја убава вест, јас сум многу тажна последнава недела, како ми се се приближува инсеминацијата се полошо се чуствувам наместо подобро. Нон стоп се чуствувам тажно посебно кога сум сама со мисливе... Нејсе да не ширам негативности уште сабајле што има ново?

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @joelle Аууууу - па ти сега кога се ближи инсеминацијата треба да се чувствуваш среќна и полна со надеж! Ајде избркај тоа лошите мисли и уживај. Пред тебе е ново поглавје. Дури и да не биде од одма, нешто превземаш и работите за кратко ќе си дојдат на свое место.
    Мене почнува страв да ме фаќа како ми се ближи тестот. Дур ги примам овие утрогестан не би требало да добијам така? Си викам ај што не правам тест, бар да не ми умре и надежта :)

На zelcepapagalce и joelle им се допаѓа ова.
  6. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    @joelle , @kukla21 ви ја пуштам цела срека на овој свет, се надевам дека ке има убава вест наскоро (y) само позитивни мисли :nod:

На zelcepapagalce, kukla21 и joelle им се допаѓа ова.
  7. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Kukla21 да не треба да добиеш додека ги користиш кога ќе правиш тест? Ајде пуштаме среќа да биди позитивен да се радуваме сите тука :)

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Треба деновиве- кога ќе соберам храброст :)

9. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Девојки јас тешко се утешувам не па некој друг ама секогаш си велам дека се се сличува со причина и се обидувам да верувам во оваа реченица и навистина ми помага во стресни денови. Запомнете СЕ е во вас само треба да го извлечете подоброто , ја имате мојата најголема подршка.....поздрав до сите

10. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    овој месец некако посебно се чувствував и ми ја немаше менструацијата 3 дена т.е. ми закасни и веќе се мислев дека сум бремена бидејќи никогаш не ми е доцнела и таман да правам тест, крв се пропадна во вода а толку фантазии си правев па се чував и детето не си го дигав а жалното: дигни ме мами. е сега ми се пореметија пресметките на плодни денови се се изгуби со ова промена незнам по што да се ориентирам а не ми се оди пак на мерење фоликул...гадно се чувствувам..

11. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Ајде девојки само храбро, нас само не викаат понежен пол, всушност вистината е, колку што може една жена да поднеси и да истрпи, 10 мажи не можат.
    :dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance: еве навивам за сите што побргу да стигнеме до тие две цртки, а ако треба и танц за плодноста ќе играм (првин да го научам)
    Infamous FERTILITY DANCE in Burt Bacharach's LOST HORIZON 1973 :D :D :D

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Не ми е јасно κаκо може бт наутρо штом се ρазбудам да ми 36.8 а пρеκу ден 36.9 а инаκу пρеκу глава ми е од овие тестиρања само тоа пρавам и се неρвиρам κога бев дев саκав да не сум бρемена а сега обρтно али не оди и не ми се чеκа до 15 за да видам што ќе се случи

13. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Ostaj rakce89,a jas do 20ti treba da cekam,ama kazav vise nejkam da se zamaram so nisto dodeka ne pocne da mi kasni menzisot.Minatite meseci radi taa opsednatost napraviv milion greski na rabota,sega ke si pocekam.Nego edno prasanje do onie sto pravele ili ke pravat inseminacija,po preporaka na ginekolog li mora da e,i moze samo privatno ili moze i kaj maticnite?

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Е @rakce89 и јас истото зи го викам. Пази се пази се, а тоа немало од што!

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене гинеколог ми препорача. Фала богу јас со матични одамна сум раскрстила. Којзнаеколку време со неа ќе се убедував. А матичен гинеколог само ми го потврди ова. Неколку месеци не биваше и си закажав директно кај Лазаревски. Он ми кажа ќе пробаме следниот циклус инсеминација. Претходно ми ги погледна резултатиге од хормони и ми кажа ХСГ да направам.

16. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    A procedurata mnogu li se plaka?

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Самата процедура приватно е 9000мкд плус терапија. Зависи што терапија ќе ти пишат. Мене терапијата ме чинеше 2000мкд тотал се. Правев 2 фоликулиметрии и едно ехо пред инсеминација. Нив не ги платив. Правев и 4д ехо и го плагив 1100мкд.

18. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Fala ti kukla21 na odgovorite,jas uste ne sum bila na nikakvo ispituvanje,ama ako do Nova Godina nema rezultati po priroden pat,ke se obratam kaj ginekolog za podetalni ispituvanja.Pa sega sobiram informacii i iskustva od vas devojkite...;) Pozzz i so sreka na site:l:

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ова што ти пишав е со лекови купени приватно. Некои одат на рецепта, ама јас не се замарав сотоа.
    Дај боже да не ти треба ништо од ова!

На Lisa_Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Колку време работие на "случајот" ако не е тајна :) јас сум толку збунета незнам ни што е нормално ни што е ненормално :)