Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Ne
    ne
    mnogu 4 meseci,zatoa nejkam da nosam prebrzi zaklucoci,od opstite i redovni pregledi,mi imaat kazano deka imam duri poveke nego sto treba folikuli,matkata mi e normalna,se e ok,zatoa mislev deka prirodno nema da bide tesko voopsto.Moze problemot e sto nekako odnos imame ili 11 ili 15 den,nekako taka se pogagja,ko za belja.

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    и ние почнавме од септември оваа година . така да според некои поискусни и гинеколог не е страшно и да е повеќе. додека се е нормално . И јас мислам дек ги грешам плодните денови поради тоа што менструацијата не ми есекогаш точна. Но овој месец ке одам на гинеко за тоа и ке пробаме да имаме секс секој втор ден . Па ќе видиме:) . не мислев дека е толку 'комплицирано' :(

3. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Jas nejkam da go opteretivam i mm deka ete tie denovi mora sekoj den ili na 2 dena ,zasto mislam deka toa bi imalo kontraefekt,znaes koga bas mora pa i ne moze.Dovolno e sto jas se zamaram sega za sega.Ako ne daj boze treba i on ke se zamara,ama da ne izbrzuvam.A toa sto nemas redovno mozebi go namaluva pritiskokot,znaci moze da bide i koga najmalku se nadevas.A so plodnite denovi si skoncentriran bas togas,i ako ne...nisto

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Исто мислам дека и тоа што се замараме премногу е лошо ама неможам појако е од мене :)
    а за тоа преку еден ден секс и гинеколог го препорачува :) овој месец ке се опуштам повеке нема да се замарам така како изминативе два .Човече сите сајтови ми се препочитани на гоогле :))))))) луда глава :)
    Сакав да прашам исто дали мора жената да доживее оргазам ? дали е битно тоа ?

5. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Zenskiot orgazam vrska nema so zabremenuvanje,toa e tvoe licno zadovolstvo,ako go imas

6. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    и јас така мислам ама ме убедуваа во спротивно :) можеби има нешто ама сепак не е пресудно . :)

7. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    3.501
    @kukla21 до кај си, тест кога?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Собирам храброст :)

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.992
    Леле како те држи место :P Јас да бев досега три пати ќе направев тест :D

Иначе си ги осеќам јајниците напнати ко јаболка тврди, и тоа ниско доле, не како порано погоре туку баш кај бешиката. Денес носев и урина за уринокултура да направам контрола, се молам да нема ништо овој пат. Овој пат ќе правам секој месец контрола до 6 месеци, после следните 6 месеци на 3 месеци, па следаната година на 6 месеци и на крај еднаш годишно. Искрено се надевам дека нема да има потреба да примам повеќе терапија, па макар и хомеопатија била :( Следниот месец ќе одам на гинеколог прво, брисеви, пап, осовните испитувања, потоа ќе си почнам по патот кој треба да се изоди, за некого стрмен, за некого рамен, на кој каков ксметот му е, ама откажување нема ;)

На danichap, kukla21 и Polis им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Е и јас истото се прашувам. Ама ми фуфка.
    Се чекам некои симптоми да ми се појават :) Минатата недела ме болеа градите (исто како пред добивање) само ми беа многу осетливи пупките, како да ми гореа. Е сега се стишија малку. Мене ова ми се случува пред добивање. Ама па градите ми се како зголемени.
    Е сега почнувам да се филмам од што ме фаќа страв. Ама тоа е. Како што пиша ангелче погоре - некој рамен, некој удолница, некој по угорница. Мора да изодиме до крај!

11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.315
    Плодни денови ми се баш сега. Осеќам мала болка во долниот дел од стомакот, и имам зголемен исцедок. Па да се пробаме :) Држете среќа!!!
    Инаку се сложувам со Лиса_Маја, не сакам да се оптоваруваме дека МОРА, па ајде на секое. И јас мислам дека тоа може да има контраефект. Може и да грешам, ама тоа е што е. Инаку Полис, викаат дека женскиот оргазам помогнувал, заради дополнителната течност која се лачи и им помага на сперматозоидите полесно да пливаат, а и со оргазмот се отворал повеќе цервиксот и побрзо спермата стигала таму кај што треба :) Ама кој да им знае што е точно, а што не :D

На Polis и tessie им се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    За блиска личност барав и ДА, точно е штом го прочитав на неколку места, а и звучи логично. :D
    Држам среќа, што поскоро да си видиш две линии, или како една фраза случајно на еден филм шо ја приметив „ако е сино, очекувајте нешто фино“ :D зависи од методата.

На Polis и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  13. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Јас во петок имам закажано мерење на фоликули па здравје понеделник инсеминација.Денес имав исцедок како овулација а рано ми е, се надевам нема да се случи порано па да утнеме...

На Polis и tessie им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Уживај - докторот сигурно знае. Мене дури и чудно ми како се тоа така предвидуваат.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    @joelle ние тука стискаме палци, да знаеш;). Само опуштено.

Туку да прашам, некој правел AMH (Anti-Müllerian Hormone) испитување? Ме интересира дали се прави во било кој дел од денот или мора наутро, на гладно?

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    @jacqueline.s факајте се за работа, пуштам среќа :clap:
    @kukla21 знам дека тешко се издржува ама најубаво е да почекаш до крај :) јас така направив овој пат ама кај тебе држам срека да бидат || (waiting)

На kukla21 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    140.090
    Девојки,да ве прашам ,денес ми е 14 ден. Од мензис,знам дека имам овилација,ама вчера вечер и денес ме болат многу јајниците и цело време одам во вц, дали тоа се симптоми за овулација или е знак за некоја инфекција.

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ако е овулација ќе почнеш да имаш исцедок како белка од јајце.

19. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    3.501
    @kukla21 незнам зошто ама имам позитивно чувство за тебе, затоа и те прашав за тест. Поздрав и се читаме со убави вести:sun:

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.992
    Ја па многу од дамна не сум имала исцедок таков како белка од јајце, леле ама ми е језива компарацијата :rofl: Порано почесто сум го имала ама сега одамна не сум имала ништо слично.