Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Искрено незнам мм пиеше Сеховит форте оти се слабо подвижни и многу со неправилна моргологија, е сега за некоја недела ќе видиме дали има некое подобрување или не

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Прва беше. Ама не ми беше ни многу агресивна со стимулации. Искрено со многу резева влегов.
    Незнам кој му е составот, ама далеку е поскап. Мм го пиеше само него 3х1скоро 2,5месеци и имаше значително подобрување. Од 6мил со добра морфологија пред терапија, имаше прочистени 20мил пред инсеминација. Освен ова и матичен млеч јадеме секој ден.

Кај нас проблемот е слаба морфологија. Со спермотренд имаше значитечно подобрување. Скап е, ама вреди за сите пари.

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mm momentalno pie evitol i spimen , a jade med so orevi bademi susam i neznam ne mi teknuva uste sto stavav . Iako spermata znacitelno se podobri , urologot vcera ni rece deka nema nikakva vrska so toa kako izgleda sega i plus ni go prepisa spermotrend

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Земајќи го нашето искуство со спермотренд, сигурна сум дека ќе имате ефект. Само напред!

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  5. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Nie bevme kaj Popovic na pregled i on tie ni gi prepisa @bokace i jas mu napraviv na mm od medot koga yaborava koga jade isto i maski caj kupiv ama i jas sum si kriva da mu svaram ke pie ama i jas zaboravam apa i ako ne sme nie zenite samo da gi potsetuvame

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    I mojot koga jadeshe koga ne . No malku zapnav i sega kako popce si jade :D kolku samo posakuvam ova se da se zavrsi , voopsto ne bilo lesno i ednostavno kako sto si mislev :shake:

7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Што содржи спермотрендот и колку чини? Гледам дека и двата ги даваат за слабо подвижни и лоша морфологија...
    А за поголема количина???
    Eh @bokace да знаев дека ке биде толку тешко немаше да се пазиме 5 години :(

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    http://www.e-kosmetika.lv/product_info.php?products_id=6406&language=de
    Колку што гледам и за волумен е. Доле има објаснување што содржи.
    Ако ги купиш како кутивче се скапи. Јас така ги купив првиот пат. Не се секавам која форумка ми кажа дека на парче се поефтини. Една капсула е 16мкд. И стварно,дупло поефтино е.

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Nikoj ne znae utre sto go ceka . Mila i jas da znaev deka ova ke bide mnogu raboti ke napravev , da imav pamet mozebi sega zivotot ke mi bese mnogu poubav ama ne. Toa e taka trebalo da bide i Gospod cuva nesto podobro za mene i za site vas koj go odite ovoj pat :*

10. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    За мене повеќе сρеќа следниот месец паκ на 26 дена добив и се ρазочаρав и тоа е тоа

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.995
    Ракче нема разочарување какво разочарување ти па. Ајде не се сеќирај ќе биде ќе се среди. Овој, следниот месец, а ако не можеме со наши сили ќе ни помогнат оние помоќните, докторите, наше е да се обидеме се да направиме ;)

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Така е ангелче. Нема откажување и секирање. Само напред и што е наше ќе си дојде!

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Јас едвај чекам да идам утре да ми кажат каква е ситуацијата и кога ќе правиме инсеминација...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.995
    Јас имам пак еширихија, не се излечила, утре ќе идам кај докторката да ми даде нова терапија. Ќе полудам, ќе полудам жими све. На толку пазење, диета, чаеви, исхрана и терапија пак да имам, не ми е верно и не ми е верно :x

15. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Ај пишете ми κои хоρмони на κои денови ги пρовеρувавте моρа ли упут од матичен и за следење на фолеκули κои денови одите κаκо и дали има запушеност на κанали јас ρешив се од почетоκ да пρавам, κаκо и од гинеκолог сте задоволни а фала ви на подρшκата ама веќе немам сили :((((

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.995
    Ракче мора со упат, иначе на приватно кошта по 700-800 денари од хормон, а вака 60-70 денари е во ГАК. Би ти ја препорачала Надица, викаат добра била, амбуланта МАМА, во парк карши фонтана, пробај си. Мојот ми е добар но не прима веќе пациентки, Митановски, ако имаш некој да те бутне слободно јави му се. Појди си кај гинеколог на кој ќе му веруваш, од старт објасни му ја ситуацијата и почни со испитувања. Колку време се обидувате? Што вика матичниот?

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    11 месеци ρано ми било за пρовеρκи ми виκа матичниот гинеκолог а јас не саκам да чеκам повеќе а имам бубалици само на бρада и мислам дела има вρсκа со хоρмони а јас сум од κуманово а на κој ден мене ми е пρв ден од циκлус денес

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.995
    На 3 ден од циклус, оди земи си упат и во Сабота дојди во Скопје, работат и Сабота и Недела и тоа најубаво ти од сабајле, гужва немало воопшто.Спермограм маж ти направи ли? И тоа направете деновиве па после направи и нови брисеви и ПАП, ќе знаеш на што си ако ништо друго. Потоа сама инсистирај не го слушај докторот, ако не сака правец Скопје и кај некој асален гинеколог со сите резултати.

19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas idam kaj nadica no ima veke 1000 zeni i jas koga ja prasuvav za boleduvanje mi kaza deka nema mesto

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.995
    Па дека рекоа дека пак почнала да прима пациентки, затоа и ја препорачав. Може нема веќе место не би знаела да кажам. Јас сум задоволна од мојот гинеколог, не би го мењала уште.