Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.300
    Да,малку подебел би било подобро, но веќе од 7-8мм може без проблем да настане и одржи една бременост.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    јас сум досадна денес ама прочитав дека прегнил инекциите ги немало секаде и чинеле по 5000 денари. Дали е ова вистина или стари информации се ова?

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Vo idadija imam praveno lezev tamu 3 saati kaj delot na nokna sluzba sto e i doagashe sestra me bockashe i za seker i za insulin neznam sto ke pravam vo avgust posleden pat imam provereno i bese 28 koga ke stignam doma ke gi pisam site hormoni koj sum gi ispitala

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @joelle И јас се испаничив дека не ми дадоа терапија за ендометриум, естрофем. И јас бев само на кломифен и ендометриумот ми беше 10мм без дополнителна терапија.
    Имав читано дека цвекло и ананас се добри за задебелување, па си јадев од тоа. Свеж сок од Фруктал со цвекло и ананас свеж. Пробај - може ќе ти помогне! Земи си, сигурно не шкоди да пробаш.
    Јас примав фостимон и беше 920 мкд (2 дози од по 5000 единици). мислам прегнил е тука некаде со цена.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    кукле фостимон се за стимулација, не е стоп инекција. @joelle Јас примив Олвидере 2400 ја платив ама има и поевтини замени до 1000 ка

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Во право си хоримон, нешто така беше.

7. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    zdr devojki i jas sum vo brak 3 god i nemodzam da ostanam bremena 3 god nitu ednas hormoni imam provereno napraviv histreskopija i laparaskopija zasto imav cista kaali prodni i madzot slabo podvidznost i sea ovoj mesec treba da pram inseminacija vo drdzavna samo mi kadza priroden ciklus bez apcinja imam redovna mens no jas sakav so klimofen dk trajkovski ve citam stalno i mi dava hrabrost da se boram da ne pagame vo depresija zasto e mnogu tesko znae samo koj pominuva niz uvoj trlniv pat :mm:

8. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Здρавоо јас бев за испиѕување на хоρмони и утρе и 7 κе идам паκ за да ми ги пρовеρат на 3 ти ден инаκу нее сκапо 9 хоρмона 350 денво дρж болница а κе меρм и фолеκули само доκ ми вели мн паничам и деκа се пρавам беспотρебно зашто не гледал пρечκи само си тρеба вρеме а јас сум саκала пρеκу ноќ се да бидне,`али сепаκ ми даде упут и таκа,е сега незм дали инсулин да пρовеρувам ,Ваше мислење?боκаче нели можеш пρеκу исхρана даго ρегулиρаш шеќеρот и моја дρуг од неρвоза завρши со поκачен шеќеρ сега пρима инеκции за да го ноρмализиρа и е на диета нени тρρба неρвозата :(((

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    E aj trgni go stresot ne mozesh .
    Jas vo poslednava godina mnogu se zdebeliv pa sega ke namaluvam na kilaza moram . Bi trebalo dobro da ispadne i dokolku nastane bremenost ke se vnimava poveke

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    E aj trgni go stresot ne mozesh .
    Jas vo poslednava godina mnogu se zdebeliv pa sega ke namaluvam na kilaza moram . Bi trebalo dobro da ispadne i dokolku nastane bremenost ke se vnimava poveke

11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    женски од кломифенот побрзо ли доаѓа до овулација или?

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Da jas ednash probav so toa i imav ovulacija no nemav sperma :rofl::rofl:

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене ми беше на 15 ден од циклусот. Пиев по едно на ден.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Батали го докторот, терај си по твое. Мирна душа и помал стрес ако имаш се проверено. Среќно!

15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    13.531
    Бев повторно кај гинекологот небива веќе вака. Требаше да ми дојде на 18 Октомври а едниствено што ми дојде е нервози и повторно мал исцедок-де црвен-де кафен-де нема ништо од 1ви Ноември па наваму.
    Ми даде Дабрострон. Како што ми објасни ми ги дава во случај да останувам бремена, но поради дисфункцијата на тироидната и пролактниот плодот неможе да се задржи и ми истекува со менструацијата. Тоа било рана бременост и неможела да се примети. Сега ќе симулираме бременост за да може плодот да се задржи.
    Тоа ќе го правиме 2 месеци-јас предложив 3.
    Потоа доколку не зачнам по природен пат, ми предложи кломифен. Но феминки јас тука какошто имам читано од вас дека прво препорачливо е да испитам проводност, пред да ги трошам резервите на јаце клетките?
    Кои тестирања да и ги предложам наредн пат кога ќе отидам пред да ми препише кломифен?

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас само проодност и хормони правев.

17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    13.531
    histreskopija i laparaskopija
    А овие што испитувања за што се?

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Тоа ако се увиди дека имаш проблем, на пример, септум (преграда) на матката. Ова обично иде со хистероскопија. лапароскопија мислам за каналите ако се запушени.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Jas proveriv hormoni I cekam rezultati po vtornik mi rekoa pa ke vi gi pisam vrednostite denes ste slabo aktivni :)))

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Користиме добро време :)