Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Да,малку подебел би било подобро, но веќе од 7-8мм може без проблем да настане и одржи една бременост.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    јас сум досадна денес ама прочитав дека прегнил инекциите ги немало секаде и чинеле по 5000 денари. Дали е ова вистина или стари информации се ова?

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Vo idadija imam praveno lezev tamu 3 saati kaj delot na nokna sluzba sto e i doagashe sestra me bockashe i za seker i za insulin neznam sto ke pravam vo avgust posleden pat imam provereno i bese 28 koga ke stignam doma ke gi pisam site hormoni koj sum gi ispitala

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @joelle И јас се испаничив дека не ми дадоа терапија за ендометриум, естрофем. И јас бев само на кломифен и ендометриумот ми беше 10мм без дополнителна терапија.
    Имав читано дека цвекло и ананас се добри за задебелување, па си јадев од тоа. Свеж сок од Фруктал со цвекло и ананас свеж. Пробај - може ќе ти помогне! Земи си, сигурно не шкоди да пробаш.
    Јас примав фостимон и беше 920 мкд (2 дози од по 5000 единици). мислам прегнил е тука некаде со цена.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    кукле фостимон се за стимулација, не е стоп инекција. @joelle Јас примив Олвидере 2400 ја платив ама има и поевтини замени до 1000 ка

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Во право си хоримон, нешто така беше.

7. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    zdr devojki i jas sum vo brak 3 god i nemodzam da ostanam bremena 3 god nitu ednas hormoni imam provereno napraviv histreskopija i laparaskopija zasto imav cista kaali prodni i madzot slabo podvidznost i sea ovoj mesec treba da pram inseminacija vo drdzavna samo mi kadza priroden ciklus bez apcinja imam redovna mens no jas sakav so klimofen dk trajkovski ve citam stalno i mi dava hrabrost da se boram da ne pagame vo depresija zasto e mnogu tesko znae samo koj pominuva niz uvoj trlniv pat :mm:

8. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Здρавоо јас бев за испиѕување на хоρмони и утρе и 7 κе идам паκ за да ми ги пρовеρат на 3 ти ден инаκу нее сκапо 9 хоρмона 350 денво дρж болница а κе меρм и фолеκули само доκ ми вели мн паничам и деκа се пρавам беспотρебно зашто не гледал пρечκи само си тρеба вρеме а јас сум саκала пρеκу ноќ се да бидне,`али сепаκ ми даде упут и таκа,е сега незм дали инсулин да пρовеρувам ,Ваше мислење?боκаче нели можеш пρеκу исхρана даго ρегулиρаш шеќеρот и моја дρуг од неρвоза завρши со поκачен шеќеρ сега пρима инеκции за да го ноρмализиρа и е на диета нени тρρба неρвозата :(((

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    E aj trgni go stresot ne mozesh .
    Jas vo poslednava godina mnogu se zdebeliv pa sega ke namaluvam na kilaza moram . Bi trebalo dobro da ispadne i dokolku nastane bremenost ke se vnimava poveke

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    E aj trgni go stresot ne mozesh .
    Jas vo poslednava godina mnogu se zdebeliv pa sega ke namaluvam na kilaza moram . Bi trebalo dobro da ispadne i dokolku nastane bremenost ke se vnimava poveke

11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    женски од кломифенот побрзо ли доаѓа до овулација или?

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Da jas ednash probav so toa i imav ovulacija no nemav sperma :rofl::rofl:

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ми беше на 15 ден од циклусот. Пиев по едно на ден.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Батали го докторот, терај си по твое. Мирна душа и помал стрес ако имаш се проверено. Среќно!

15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Бев повторно кај гинекологот небива веќе вака. Требаше да ми дојде на 18 Октомври а едниствено што ми дојде е нервози и повторно мал исцедок-де црвен-де кафен-де нема ништо од 1ви Ноември па наваму.
    Ми даде Дабрострон. Како што ми објасни ми ги дава во случај да останувам бремена, но поради дисфункцијата на тироидната и пролактниот плодот неможе да се задржи и ми истекува со менструацијата. Тоа било рана бременост и неможела да се примети. Сега ќе симулираме бременост за да може плодот да се задржи.
    Тоа ќе го правиме 2 месеци-јас предложив 3.
    Потоа доколку не зачнам по природен пат, ми предложи кломифен. Но феминки јас тука какошто имам читано од вас дека прво препорачливо е да испитам проводност, пред да ги трошам резервите на јаце клетките?
    Кои тестирања да и ги предложам наредн пат кога ќе отидам пред да ми препише кломифен?

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас само проодност и хормони правев.

17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    histreskopija i laparaskopija
    А овие што испитувања за што се?

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тоа ако се увиди дека имаш проблем, на пример, септум (преграда) на матката. Ова обично иде со хистероскопија. лапароскопија мислам за каналите ако се запушени.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Jas proveriv hormoni I cekam rezultati po vtornik mi rekoa pa ke vi gi pisam vrednostite denes ste slabo aktivni :)))

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Користиме добро време :)