da histreskopija e da proveris kanalite a laparskopija cista miomi ili nesto da ja unistat peku stomak se vleguva i ja pravat jas napraviv imav cista i mi preporaca da se vadi i ke imam poveke sansi za bremenost
Мислам обратно е.миоми и слично се отстрануваат со хистеро. Имам прашувано бидејќи имам миомче ама никој не ме советуваше да го чепкам оти ми е надворешно и не пречи.
Јуни/Јули остранив циста од грлото на матката преку хистероскопија. Зафатот беше извршен вагинално и со камера навлегоа во матката за да се осигураат дека нема некаков вид на преграда, внатрешна циста или сл. што не би било на поинаков начин видливо.
Благодарам многу на одговорите Ме плаши малку болно ли е? Да барам упат од матичниот гинеколог или? Колку денови треба да си земам од работа за оваа процедура? На проодност мислам, па и на другово за преграда поарно навреме да си проверам после касно да не ќе биде ако бидне работата
Проодност на канали е многу кратка постапка. Се прави од 9-11 ден од циклус, поточно кога ендометриумот ти е потенок. Многу е кратка постапката, трае само 5мин. Болки не дека толку има, колку што е непријатно. Додека трае постапката чувствуваш тегоби како менстуални болки. После тоа се си е нормално. Немс болници, нема ништо. Си продолжуваш со нормален живот. Нема потреба од слободни денови. Јас правев во систина. За клиника претпоставувам треба упат.
Sega mi tekna za hormonite , ke gi pisam tie sto sum gi ispitala: - Estradiol 79,2 - Progrsterone 0,500 - Prolactin 7,79 - DHEA-SO4 - 546 - Testostérone 5,65 - FSH 4,34 - Lh 6,25 - Tsh 4,81 - Insulin 28,4 Toa se mojte hormoni
Колку те чинеше проверка на проодост во систина. И да не имаш сознанија колку е на државно и дали се чека многу.
Платив 4.600. За на државно незнам. Мислам одиш еден ден однапред за некаква историја да ти отворат и ти мерат седиментација. Имам читано дека често не им работи апаратот на рендгенологија. мене ми се виде многу комплицирани да се мафтам таму по 100пати и уште да не работи.
Кукле а кога го правеше ти? Јас на почетоков на годинава правев во систина и 4050 платив што прават со цениве бог да чува
Уф ај ако знае некој нека пише за на државно како е. А што има врска седиментацијата со оваа проверка оти јас имам многу висока последен пат чинам 35 ми беше.
Мора седиментацијата да ти биде пониска,и микробиолошките тестови и пап тестот да ти бидат чисти.За сигурност да не ти се прошири бактерија ако имаш пошто течност ти вбризгуваат во матката што се излева низ каналите во стомакот.Ако имаш висока седиментација се предпоставува дека организмот ти се бори со нешто ке ти дадат вајда антибиотоци ако ти се чисти тестовите.И мене не ми е јасно што има веза таа може да секачи и од обичен вирус што нема веза со матката ама ете морало да ти биде ниска,т.е нормална.Да не биде над 12 мене ми рекоа јас имав 10 кома нешто.Јас правев на ренген Толоски беше 4200 ден.со др од св.Лазар
Да. Седиментацијата ако е покачена укажува на некоја инфекција. Таа може да е секаде, вклучувајќи и расипан заб. Ама сепак, не се ризикува. Јас жив баксуз бев. Неколку дена пред снимањето се разболев. Седиментацијата ми беше покачена. Се јавив кај докторот, ми даде антибиотици и одма се намали. Затоа мој совет, провери си некој ден претходно за да избегнеш стесови! На приватно е 100 ден, ама ќе си мирна. Ако случајно е покачена ќе се напиеш антибиотик и до снимањето ќе немаш проблем.
Незнам дали јас сум преосетливана ама ми делува многу дискриминирачки следново: Незнам дали сте членови во групата на фб-женски домакински муабети. редевно ја следам и страшно ме иритира кога некоја ќе се обрати во групата со - 'Мајки' ..... и следува прашањето. Признавам да е некое за деца ( што ние кои се трудиме тоа да бидеме не го знаеме-што не е секогаш така), но кога се прашува за нешто општо на која секојаможе да и одгвори. Значи незнам толку ми паѓа грдо
да да ја следам и кокошки се сите таму , се извинувам што вака ќе се изразам ама стварно се чавки денеска една имаше пишано во една дискусија да не кажам караница, цитирам " ти ако немаш детенце да те израдува јас имам и сега ќе идеме да шетаме чао" шта речи на ово да ми е пред мене би ја зашамарала
Ауууу ова го немам видено, ова е толку безобразно. Ама има Господ гледа ќе и врати на најмилото, нека ја ц ц ц ц ц. А во врска со групава не да се кокошки - секоја глуми домаќинка и многу сакаат да мудруваат како се да знаат и секој пост се претвара во караница и расправа за некоја глупост која е надвор од темата. Затоа и избегнувам и да одговарам нешто (иако знам), па и да прашам нешто