Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    da histreskopija e da proveris kanalite a laparskopija cista miomi ili nesto da ja unistat peku stomak se vleguva i ja pravat jas napraviv imav cista i mi preporaca da se vadi i ke imam poveke sansi za bremenost

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мислам обратно е.миоми и слично се отстрануваат со хистеро. Имам прашувано бидејќи имам миомче:) ама никој не ме советуваше да го чепкам оти ми е надворешно и не пречи.

3. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    хистероскопија е за матката, прегради, полипи, миоми, лапароскопија за каналите и цисти на јајниците :)

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    287.223
    Јуни/Јули остранив циста од грлото на матката преку хистероскопија.

Зафатот беше извршен вагинално и со камера навлегоа во матката за да се осигураат дека нема некаков вид на преграда, внатрешна циста или сл. што не би било на поинаков начин видливо.

5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.569
    Благодарам многу на одговорите
    Ме плаши малку болно ли е?
    Да барам упат од матичниот гинеколог или?
    Колку денови треба да си земам од работа за оваа процедура?

На проодност мислам, па и на другово за преграда поарно навреме да си проверам после касно да не ќе биде ако бидне работата

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Проодност на канали е многу кратка постапка. Се прави од 9-11 ден од циклус, поточно кога ендометриумот ти е потенок. Многу е кратка постапката, трае само 5мин. Болки не дека толку има, колку што е непријатно. Додека трае постапката чувствуваш тегоби како менстуални болки. После тоа се си е нормално. Немс болници, нема ништо. Си продолжуваш со нормален живот. Нема потреба од слободни денови.
    Јас правев во систина. За клиника претпоставувам треба упат.

Последна измена: 15 ноември 2014
  7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Sega mi tekna za hormonite , ke gi pisam tie sto sum gi ispitala:
    - Estradiol 79,2
    - Progrsterone 0,500
    - Prolactin 7,79
    - DHEA-SO4 - 546
    - Testostérone 5,65
    - FSH 4,34
    - Lh 6,25
    - Tsh 4,81
    - Insulin 28,4

Toa se mojte hormoni :smirk:

8. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.569
    Колку те чинеше проверка на проодост во систина. И да не имаш сознанија колку е на државно и дали се чека многу.

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Платив 4.600. За на државно незнам. Мислам одиш еден ден однапред за некаква историја да ти отворат и ти мерат седиментација. Имам читано дека често не им работи апаратот на рендгенологија. мене ми се виде многу комплицирани да се мафтам таму по 100пати и уште да не работи.

10. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Кукле а кога го правеше ти? Јас на почетоков на годинава правев во систина и 4050 платив што прават со цениве бог да чува

11. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.569
    Уф ај ако знае некој нека пише за на државно како е.
    А што има врска седиментацијата со оваа проверка оти јас имам многу висока последен пат чинам 35 ми беше.

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    4.601
    Мора седиментацијата да ти биде пониска,и микробиолошките тестови и пап тестот да ти бидат чисти.За сигурност да не ти се прошири бактерија ако имаш пошто течност ти вбризгуваат во матката што се излева низ каналите во стомакот.Ако имаш висока седиментација се предпоставува дека организмот ти се бори со нешто ке ти дадат вајда антибиотоци ако ти се чисти тестовите.И мене не ми е јасно што има веза таа може да секачи и од обичен вирус што нема веза со матката ама ете морало да ти биде ниска,т.е нормална.Да не биде над 12 мене ми рекоа јас имав 10 кома нешто.Јас правев на ренген Толоски беше 4200 ден.со др од св.Лазар

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас во август правев. Незнам за кратко време толку промени?!

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Да. Седиментацијата ако е покачена укажува на некоја инфекција. Таа може да е секаде, вклучувајќи и расипан заб. Ама сепак, не се ризикува. Јас жив баксуз бев. Неколку дена пред снимањето се разболев. Седиментацијата ми беше покачена. Се јавив кај докторот, ми даде антибиотици и одма се намали. Затоа мој совет, провери си некој ден претходно за да избегнеш стесови! На приватно е 100 ден, ама ќе си мирна. Ако случајно е покачена ќе се напиеш антибиотик и до снимањето ќе немаш проблем.

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas lani vo sptemvri pravev vo sistina 4050 plativ.

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Тоа е, јас сум начекала зголемени цени.

17. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.569
    Незнам дали јас сум преосетливана ама ми делува многу дискриминирачки следново:
    Незнам дали сте членови во групата на фб-женски домакински муабети. редевно ја следам и страшно ме иритира кога некоја ќе се обрати во групата со - 'Мајки' ..... и следува прашањето.
    Признавам да е некое за деца ( што ние кои се трудиме тоа да бидеме не го знаеме-што не е секогаш така), но кога се прашува за нешто општо на која секојаможе да и одгвори.
    Значи незнам толку ми паѓа грдо :|;(:(

18. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    да да ја следам и кокошки се сите таму , се извинувам што вака ќе се изразам ама стварно се чавки денеска една имаше пишано во една дискусија да не кажам караница, цитирам " ти ако немаш детенце да те израдува јас имам и сега ќе идеме да шетаме чао" шта речи на ово да ми е пред мене би ја зашамарала
    :muscle:

19. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    јас февруари и исто платив како тебе ама ете поскапеле ццц

20. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.569
    Ауууу ова го немам видено, ова е толку безобразно. Ама има Господ гледа ќе и врати на најмилото, нека ја ц ц ц ц ц.
    А во врска со групава не да се кокошки - секоја глуми домаќинка и многу сакаат да мудруваат како се да знаат и секој пост се претвара во караница и расправа за некоја глупост која е надвор од темата.
    Затоа и избегнувам и да одговарам нешто (иако знам), па и да прашам нешто

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.