Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас некогаш ова си го мислам

2. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Сите вака што се фрустрирате ќе ви кажам само едно нешто, најдобронамерно...не се сожалувајте, туку фатете се за работа, кој сака да име деца и прави се на тоа поле ќе ги добие. Сконцентрирајте се само на тоа, баталете нервози,гатачки, бајачки, роднини, пријатели, рекла, казала. Имајте позитивен ум, смејте се, радувајте му се на животот, водете љубов со партнерите, не се карајте со нив, не мислете на лошо, само позитивни мисли, не гледајте ТВ и не слушајте никого. Раководете се само според вашиот ум и тело.
    Ова ви го кажувам од сопствено искуство, кога јас успеав со реален проблем природно и вие ќе останете, се е во главата.

На Daleron, zelcepapagalce, Ninichka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Libra, celosno te razbiram! Tuka sum odamna i ako si me citala, verojatno znaes deka imav isti misli kako tebe. Pa, kako patalec sakam da ti kazam sto mene mi pomogna da ne mislam veke taka. Prvo, mora da prestanes da mislis deka plakas nekakva greska ili grev! Site sme zgresile, nikoj sto odi po zemjava ne e svetec, ama nikoj ne frlal po Boga so kamenja, neli? Moras, bez rezervno da vereuvas deka ke uspees! Vtoro, ne se demotiviraj sto moras da odis po bolnici, misli od drug aspekt, taka si na cekor poblisku do posakuvaniot rezultat!
    Jas, prasanjata "ajde, koga bebe i sto cekate" gi nadminav so ignoriranje, samo upatuvav pogled i premolcuvav! Mnogu brzo mi dade rezultat :) i ona sto najmnogu mi pomogna bese rascistuvanjeto so samata sebe, deka se e vo red so mene, so mm, ke bide, a ako ne bide, ke si posvojam :) vo sekoj slucaj, majka ke bidam eden den :) nitu placam, niti se nerviram, opustena sum epten poslednive 3 meseci i sum 100% sigurna deka za brzo ke si vidam II :) taka si mislam sekoja vecer, samo sega bez vremenska ramka go zamisluvam, ne vikam ovoj mesec, tuku si vikam, kaj i da e, tuka e, moe si e, ke dojde :)

На Bond Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Девојки, дами "Turn your face to the sun and the shadows fall behind you", или секогаш гледајте на светлата страна, нека сите сенки останат зад вас. Во секое лошо трудетесе да најдете нешто добро. Ајде девојки само храбро. Како што пишав во еден пост предходно, силните, нескршливите жени не станале такви од арно!? Тука сме да се поддржуваме, да си помагаме, заборавете на злобните јазици, верувајте во себе и во својата цел.

На zelcepapagalce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Жени јас да се пријавам, вчера ја направивме инсеминацијата се помина во најдобар ред, докторот само ми кажа дека и спермата е супер и цервиксот кај мене изгледал одлично. Сега останува да чекаме периодот од 2 недели да помине и да видиме што сме направиле. Мислам дека најбитно е тоа што ние а посебно јас се чуствувам супер многу сум опуштена и искрено не се оптеретувам многу. Вчера си се изнашетавме си бевме на кафе со мм едноставно слободен ден посветен на нас.

На Daleron, green.eyes, MacenceEna и 5 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Никој нема искуство со ова?

7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас немам ставано утрогестан, така да нека каже некоја со искуство.

8. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас добивав 3-4 дена после прекин на терапијата...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Фала @darcy. Се јавив и кај сестрата. Ми даде фора до четврток, ако не ќе одам да ме види докторот.

10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.316
    Јас како и секогаш со некој предлог :D Штрумф Текнувало да ме викате од сега, хахахах.
    Има на google play store, исто и на itunes, една интересна апликација WomanLog Calendar.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.womanlog
    Може се да си се бележи таму, и ти кажува од прилика кога ти е овулација според датите. Можеш да си евидентираш базална температура, кога си имала менс, колку траело, кои денови сте имале секс, симптоми кои ги осеќаш итн.
    Има и друго вакви апликации, ама јас оваа ја симнав. Убаво е кога ќе ми стои се евидентирано во телефонот, и некако повеќе преглед си имам :D

На Lisa_Maja и tessie им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас имам менструал календар (премиум). Освен за евиденциски цели, друго не брка работа.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.995
    Јас додека се бафтав со календари и запишување само се нервирав, сега веќе не отварам календар и не се замарам оти ќе ми пукне главата од запишување и пак ништо. Не се оптоварувам и се надевам и вака дека ќе проработи конечно ксметот :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да анѓелче во право си. Јас почнав само да си запишувам затоа што ништо немав појма. Ме прашува докторот базични информации и ништо незнаев. Затоа сега си запишувам.

14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.316
    Не му се замарам многу ни јас, ама уште години наназад користам календарче каде што си бележам кога имам менс, инаку заборавам :lol: Сега се надградив на телефон, да не е oldschool со чкрткање :D И успат тоа си пресметува и овулација според датите. Ќе се најде :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Значи иако сум трудна редовно ве читам. И ја читам сега Libra и се наежив и натажив зошто и јас исто како вас се чувствував. Сакам да ви дадам поддршка и да ви ја пуштам целата среќа на овој свет за што побрзо да останете трудни и да заборавите на овие периоди.

На Lisa_Maja и bokace им се допаѓа ова.
  16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Е ФЕМИНКИ ЈАС СУМ ТУКА МНОГУУУ ОДАМНА, И ПРВ ПАТ СЕ ПРИКЛУЧИВ ЗА ОВАА ТЕМА И УШТЕ НЕ МОЖАМ ДА ЈА НАПУШТАМ. ВО ВРСКА СО МУАБЕТИТЕ АЈДЕ КОГА, АЈДЕ ШТО ЧЕКАТЕ. бремена си?, А ОПЕРИРАНА СУМ ЈАС МНОГУ ОД ДАМНА, БЕВ НА ТАА ОПЕРАЦИЈА:makeup: :D. Едноставно игнор, не велам јас дека мене ме е сеедно дека не ме боли, ама не дозволувам некој да се радува на мојата несреќа, си имам јас семејство со кого можам да разговарам.едноставно се ке си дојде само треба време :*

17. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Jas dobivav posle 3 dena

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    И врвот на целата иронија е дека треба да купувам 4 нови ЗИМСКИ ГУМИ за колата за да можам да дојдам до Скопје на инсеминација, бидејки ако возиш надвор од населено место без зимски гуми КАЗНАААА!!!!!!!!

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    На гак ќе одиш?

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на: