Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Драга заљубена, НЕСМЕЕШ ВАКА ДА СЕ РАЗОЧАРУВАШ!
    Како прво - нема мила секој толку среќа па да бидне во месец, два, три, пет, година........На некој едноставно му е чкртнато " да се потруди малце повеќе".
    Друго - ова е XXI век, што значи главата горе - СЕ СЕ РЕШАВА, искрено сметам дека сме сите многу среќни личности баш поради тоа што живееме во ова време ( СО ТОЛКУ НАПРЕДНА И МОДЕРНА МЕДИЦИНА!).
    Немој да ме сфаќаш погрешно, твое е да пробаш да живееш порелаксирано, посмирено ( запиши се на јога на пример, има да те смири и те како ), храни се по здраво, купи си матичен млеч и секое сабајле по едно мало лажиче практикувај. Ја би ти рекла да си земеш и чај ЦРВЕН ЗДРАВЕЦ се вика - делува исто како таблети кломирфен, значи регулира менструален циклус, во смисла редовна овулација, врши природно задебелување на матката ( ја припрема за подобро и побрзо лепење на плодот ).
    Пробај го ова со чајот, па ќе видиме што ќе биде ;)
    И знаеш како, сите работи доаѓаат неочекувано и непланирано, што значи СИТЕ НИЕ ОВДЕ НА ФОРУМОВ треба да престанеме со математиките секој месец " ајде плодни денови ми се ( како да не, секој има во различно време овулација! ), ми се покачи базалната температура - сигурно тоа е тоа ајде на правење дете " - КАТАСТРОФА, ПА ЗАБОРАВИВМЕ ЕДНОСТАВНО ДА СЕ САКАМЕ СО НАШИТЕ СОПРУЗИ, СЕ ПРЕМИНА ВО БРКАЊЕ ПЛОДНИ ДЕНОВИ, ВО МЕРЕЊЕ БАЗАЛНИ ТЕМПЕРАТУРИ, ВО "ПИШКАЊЕ" НА ОВУЛАЦИСКИ ТРАКИЦИ, РЕАЛНО СЕ СТАНА КАКО ФАБРИЧКА ИЗРАБОТКА НА ТЕМА БЕБЕНЦЕ!
    И замисли мила моја дека твоето детенце ( кое тебе ти припаѓа и чека правилен момент кога ќе ти се појави ) те гледа на некои 20 метри од тебе нон стоп што правиш - и знаеш кој ќе биде неговиот став
    " ПА ВАКВА МАЈКА КОЈ Е ТОЈ ШТО САКА, ВИДИ ЈА СЕ ТРЕСКА ОД ЗЕМЈА СЕКОЈ МЕСЕЦ, ШИЗИ КАЈ ЌЕ СТИГНЕ, ОСТАНАЛА СО ТОПЛОМЕРОТ ВО РАЦЕ, ЧКРТА И БРОИ ДЕНОВИ НА КАЛЕНДАР, ПЛАЧЕ КОНСТАНТНО -
    :angel: ЌЕ СЕ ПОЈАВАМ ЈАС САМО ТОГАШ КОГА ЌЕ СИ ГО ПРИБЕРЕ УМОТ :angel: ! "

Мила СЕ ЌЕ БИДЕ - ВЕРУВАЈ МИ, оди си на гинеколог ако веќе до толку те фаќа страв, провери си микробиолошки брисеви, направи си пап, поразговарај си со твојот гинеколог, види што тој би ти препорачал, и најбитното ОПУШТИ СЕ!!!!!!
    Од мене имаш максимална поддршка :angel:

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    baby 90 фала ти на подршката...bittersweet а така дај малку повеќе надеж на тие кои се при крај со надежда... знам како и е на залубена и јас неколку месеци ми беше на плачење кога ќе видев дека сум добила и сега кога останав бремена сеуште имам некој страв од загуба ама си викам господ е со мене се ќе биде во ред....ми се појавува тапа болка од долниот дел во стомакот и тоа само на едната страна малку ќе ме фати и одма пушта и си викам не е на арно и јас сум мн плашливка и плачка ама со верба во господ збирам сили некако .....залубена ти се молам ако сакаш да ме послушаш за советот во лп па потоа ќе правиме муабет....ајде душо само со верба ;)

3. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    И јас сум една плачка и плашливка ама мислам дека сега одредено време нема да сум толку активна по оваа прашање излегуваат проблеми еден по еден и нема ни да имам време да мислам на тоа а камоли да го правам.....и овој месец ако ми дојди дојди тоа е....со маж ми се потрудивме ама многу верба не ми оди дека се фатило нешто а и сега 3 месеци разделени со мажулето и да ви кажам дека сосема се откажувам од помислата дека во брзо време и јас ке се израдувам на нешто толку невино и убаво..... ;( ;( ;( се надевам дека вие кои чекате во брзо време ке се израдувате и ви држам срекичка на сите ;) едноставно незнаеш животот каде ке те одведе и што ке ти донесе.............многу мие тешко феминки мои незнам како да се утешам и од двете работи....... ;( али жени сме ние храбри силни па и оваа ке го издржам се надевам........(ми се ;( многу ама несакам и сопругот да го загрижувам ) а вие драги мои лепи дами гушкајте си ги мажулињата и уживајте со нив секој ден и мислете позитивно и ке се израдувате....ве поздравувам и бакнувам :* :*

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  4. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    залјубена 111 рековме нема откаЖуванје NIKAKO уЖивај си малку ко ке биди тогаШ ами тоа не е плукни_залепи треба малку да се испотиШ.. :lol: :lol: ајде фрли се на работа од плаЧенје немA фајде ајде главата горе маЖето под тебе и не му ја мисли..................sweet woman имај си лесна бременост и без оптеретуванје уЖивај си во нај срекниот период од твојот Живот :rofl: :rofl: :rofl:

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Немој така душо, еве за утеха, јас ќе ти кажам дека пред да забременам, менструацијата почна да ми доаѓа ден порано. Секогаш ми беше точна, на 28 дена (откако ми се среди циклусот), а кога престанавме со заштита при односите, почна да ми доаѓа на 27 дена, секој месец. И конечно, некаде околу 6 месеци како не се пазевме, останав бремена.

6. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Исто и јас имав циклус на 30 дена, а откако почнавме да пробуваме за бебе 3 месеци ми доаѓаше два дена порано. Си мислев тогаш аман како за инает :devil: Никакво откажување, ќе се случи кога најмалку очекуваш, само води љубов и не му ја мисли многу ;)

7. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Сега ги прочитав сите радости кои сте ги имале во скоро време дури ми се насолзија очите и на сите ви посакувам среќа и оние кои се разочарани ќе дојде ден во кој ќе светат од среќа. Сакав да ви кажам дека и мене ми касни па се надевам дека ќе биде некое мало слатко суштество држете ми среќа, а ако има нешто ново ќе ве израдувам

На nana2112 и nataliaaa им се допаѓа ова.
  8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Девојки, јас со мажот ми пробувавме едно 2,3 месеца за бебче и немаше позитивни реакции, во меѓувреме се случија многу работи од кои едната работа е што планираме да заминеме во прекуокеанска земја и сега бебчето го оставивме во мирување зашто маж ми ми вели ако останам трудна нема никаде одење, со бебе никаде не се оди, а јас му велам тоа не се знае кога ќе фати , зошто да не си пробуваме и понатаму ,ама тој не сака, вика здравје таму да почнеме со пробување и многу сум тажна :( , а баш си бев во исчекување :o ама што да правам, таков е животот, никогаш не се знае што може да се измени за еден ден....и еве веќе 2 месеца не свршува во мене и не сум оптеретена воопште со таа мисла... :(

9. evitra

evitra Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите,
    веќе 9 месеца се обидуваме да направиме бебе, ама некако не бидува работата. Во првите 2-3 месеца не броев плодни денови, не мерев температура, едноставно оставив на случајност, но откако не биде, се зафатив со календарите на овулација, со броење денови, се изнагледав тестови со една линија итн.
    Отидов кај матичниот и ми рече пролактинот да го проверам, го проверив = скоро 80. Ајде терпија, едвај го намалив, сега секој месец на третиот ден го проверувам и добар е, и нека остане таков :)

Овој месец се беше по планот, работевме на случајот и по правило треба да ми дојде на 17 и едвај чекам да дојде 18ти да направам тест. Читајќи ве ми се враќа оптимизмот дека можеби и ќе биде овој месец. Овој месец градите малку порано почнаа да ме болат, чувствувам киселина во желудникот, скоро по секој оброк, имам болки во грбот, зголемен апетит и главоболки и се си мислам дека сето ова ми е од психата, ама пуста надеж не умира.
    Не можам да дочекам до понеделник :(

10. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    добро ни дојде евитра ти посакувам овај месец да си ги видис двете // ај со срека ;)

11. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Девојки, 28-ми ден ми е а сеуште ми не е дојдена...се надевам дека е тоа,и да се надоврзам на муабетот со доаѓање-претходните 3 месеци одкога почнавме со обидите и мене ми доаѓаше на 24 или 25-ти ден од циклус, како за инает, и сега незнам дали да напраам тест и како ке излезе..сакам да го направам сабота, значи ќе ми е 30 ден , би требало д ами каже точно-така?
    п.с Ве молам без разочарување, се ќе биде, тоа што си е пишано ќе си поминува...не велам дека и јас не се плашам од втора вонматеричност и од следна операција и губење на другиот јајцевод, ме убива помислата кога ќе отидам на гинеколог и од тоа што ќе ми го каже...но мора главата горе и само опуштено..се ќе си биде кај сите...ве бакнувам и молам главата горе и паметот некаде далеку :rofl: :P :lol: :*

На sabatini, tara83, izaaaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  12. AnelijaP

AnelijaP Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    14
    A јас мислев единствена сум била...Глупости... Веќе четири месеци ништо... Направив ПАП, ХПВ скрининг и типизација (ништо), и уште некои тестови и се е во ред и во нормала и нејќе и нејќе! Сега му се мислам дали да одам пак на доплнителни :^) нешто хормони да преиспитам, спермограм кај мм, било што... На последниот преглед гинекологот ми рече само да работиме на случај и дека несака да ме види подолго време :) ама јас паничар невиден по природа се мислам дека ако несака да се фати мора нешто големо да не е во ред (ни самата незнам како да го дефинирам тоа големо).
    Како и да е, фоурмов и сите вие сте совршена поддршка :) Ќе биде! МОРА да биде!

13. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво драга анелија немој воошто да очајуваш јас сум во брак 6 години и пред пола месец на мажот ми му правеја биопсија на тестисите и сеуште ги немаме добиено резултатите и веке ми е преку глава звонење на телефон ама надешта последна умира што е наше ке си дојде на свое место затоа не треба многу да се разочаруваме многу еве јас на пример отидов една недела на гости кај моите се опуштив и воопшто не мислев на проблемот денеска е многу напредна медецината и има лек за сите поздрав до сите и е надевам дека сите заедно ке се радуваме на добри вести :inlove: :*

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Феминки мои сакам да ве прашам нешто.......вцера и денеска кога станувам имам нагони за повракање (ајде тоа може да е од психата ) ама почнувам да забележувам дека почнуват да ми се познаават вените на градите малку повеке а пошто градите не мие се некои големи многу бааги се познава.....???? прашањето мие дали е можно тоа да се случува ако во овој случај сум останала бремена (дај боже ) :) инаку не забелжувам разлика сега во градите бидејки и пред мензис си се зголемуват (и тогаж си ги сакам најмногу ) треба да не ми дојде на 26 дали е можно толку брзо да се појавуваат некои симптоми (ако спага тоа во симптом ).......благодарам однапред.......ваша SABATINI......

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Не верувам срцка толку брзо да се појават симптоми, ќе си почекаш до 26 дали ќе ти дојде и после некој ден направи си тест ако не ти дојде, се е од психата, оти си мислеш на тоа затоа ти се појавуват тие симптоми, верувај ми ;) :*

16. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

и јас мислам дека е така.... :( :( :( сепак фала калиас.....

17. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срц и јас така минатиот месец повраќање секоја вечер и дури и кажав на свекрвами и и она ми вика бремена си ама лажна тревога беше затоа не мисли уште сега на тоа....и мене секој ден мисла ме тепа :lol: :lol: :lol: срц со среќа :inlove: :inlove: :inlove:

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Утрово добив //, додуша едната ми беше побледа, ама сепак мислам дека дека е тоа затоа шт ми е30-ти ден...пресреќна сум но и преплашена , по една недела одам на гинеколог да ами каже што како, плодот се гледа мислам после 35 дена... стискајте палци за мене , се да е во ред овој пат...ве бакнувам... :*
    п.с sabatini премногу ти е рано за тие симптоми,првиот пат мене вените на градите ми се гледаа дури во 6-та недела и тоа она малку.. опушти се знам сека е тешко, ама само паметот некаде далеку треба... :*

На izaaaaa, sabatini, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Честитам панделче (верувај, искрено те мислев )
    Верувај, се ќе биде како што треба овој пат, сигурна сум 1000000........% :*

Ти посакувам убава и лесна бременост, уште полесен и поубав пород и најубаво бебе на свет!

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    Честитки имај си лесна бременост :party: :party: :party: а за гениколог почекај 2 недели барем и срценцето тогаш ќе му го слуснеш :)

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.