Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zdravo na site,
    Jas sum nova na forumov.
    Dolgo vreme Ve citam i mnogu sum pozitivno iznenadena od Vasata megusebna poddrska i cuvstvitelnost edna kon druga. Tokmu toa mi treba i mene vo ovoj tezok period. Jas veke devet meseci se obiduvam da ostanam bremena,no ete do sega nisto
    Imam 34 godini i zatoa ne bi cekala bez da prezemam nesto.
    Gi napraviv site potrebni ispituvanja,hormoni,brisevi,od pap testot cekam rezyltati. Samo prolaktinot mi bese malku povisen,pa piev Dostinex tri tableti.
    Treba da (ne)dobijam na 26 Noemvri,pa ke vidime.
    Pozdrav do site na forumov.

На pilenka и Abeja им се допаѓа ова.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    добродојде мила ама ти посакуваме што пскоро да се тргнеш д ова тема. ама мене некако најомилена ми стана уште од саиот почеток кога се зачленив и се бидував за прво дете и после родив и пак секојпат флевав да ја читам да видам дали има нова трудница и сега пак сум тука со обиди за второ ама тешко оде. женски знае некој што стана со лори

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Inaku jas imav mn.redovna menstruacija na 25 dena. Ginekologot mi rece deka ciklusot e mn.kratok i deka bi trebalo da bide 28 dena. Zatoa mi dade da pijam Primolut Nor,koj go pijam veke vtor mesec...po zavrsuvanje na tabletite dibivam po tri dena,odnosno tocno na 28 dena.
    Neznam kolku e toa vo red,bidejki imav mn.tocna i redovna mens.
    Ako ima nekoj slicno uskustvo,Ve molam pisete...

4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Кај мене е уште рано до менс, уште минимум 5 дена. Ама месецов се осеќам посебно чудно, не сакам да коментирам пред време, или да си правам филмови, ама дефинитивно ми се случуваат работи несвојствени за моето тело. За прв пат во животот имам лошење, и тежини во желудникот. Дури на сред ноќ станувам со маки и морам да земам рутацид или сода за да ми олесни. Исто градите ме болат веќе три дена, до степен каде што не можам ни прслук да носам. Најчесто болки во градите осеќам 2-3 дена пред менс, а сега многу порано и поинтензивно. Исто веќе неколку дена осеќам остри болки во стомакот, кај матката, како некој со нож да ме боди. И за тоа е премногу рано, обично осеќам болки еден ден пред менс или на дента на менс и поинакви се. Имав и малку кафеав исцедок завчера. Забите ми се екстремно осетливи, и имам заматен вид на моменти.
    На сето тоа да додадам главоболки, и болки во грбот кога ги менував чаршафите особено, неможев ни кебето да го поткренам. Плус одам во веце на секои 20-30 минути, а имам и запек.

Се на се, чудно е, и не се работи кои ми се случуваат нормално. Не сакам премногу да се надевам, за да не се разочарам, ама си го познавам телото. Сега за сега, си ќутам и си траам, и се трудам да си најдам оправдувања за овие симптоми, за да не залетам со умот многу. Ќе чекам до 25ти или 26ти, па ќе направам тест. Ајде дај Боже да биде и кај мене и кај сите вас :)

На zelcepapagalce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Daj boze tie simptomi da se za dve crtki. I jas treba da (ne)dobijam na 26 Nov.,pa se nadevam dvete ke slavime

На zelcepapagalce и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Дај Боже, Ниничка. Имам убаво чувство дека месецов ќе има нови трудни мамички :)

На pilenka и Ninichka им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Дај боже што повеќе идни мамички да не има! Сите што чекате вештерката да ви дојде, ич да не ви дојде следните 9 месеци. :)

На MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.532
    Да бе стварно, што стана со Лори 30

Еј ја најдов, последен коментар и е дека сака да го смени корисничкото име поради него повеќе не коментирала не навлегувала зошто:^)

Последна измена: 21 ноември 2014
  9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Se sluci i toa sto od najmnogu se plasev , mi se vrati depresijata od sto se borev moze od pred edna godina . Uzasno custvo sakam sama da sum , da placam da se olesnam no ne mozam ni da funkcioniram normalno sakam da izbegam.
    Mnogu loso , mnogu prepreki . Mi gori dusata za edno bebe i za novo bebe no nema osudena sum da patam. Se prasuvam zosto , moram negde da se olesnam no ne mozam ni toa da go dapravam off . Ednostavno neznam sto da napisam poveke (facepalm)

10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134

11. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Bokace,
    Te molam nemoj nikako da razmisluvas negativno...si oteznuvas sebesi i na tie oklu tebe. Razmisli deka ima eden kup devojki i zeni koi go imaat istiot problem,pa sepak se borat i ne se otkazuvaat. Jas sum edna od niv,ponekogas se prasuvam do koga vaka. Ni ete site imame razlicni sudbini....nekade procitav....Medicinata denes e tolku naprednata,sto nema da ostane zena koja nema da ima dete. Te molam glavata gore, ke vidus,ke bides najsrekna i najdkbra mama na svet....baknezi

На bokace и danichap им се допаѓа ова.
  12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Fala ti . Kolku i da se trudam glavata gore da e , vo vakvi momenti ponekogash i paga nadole . Se olesniv malku koga pisav tuka se smiriv nekako. No uste potesko mi paga koga ce sustvuvam deka nema ni da mozam da stignam ni do toj vaucer od fondot . Se nadevam , ne se nadevam sigurna sum deka site eden den ke bideme najgordi i najsrekni majki na nasite bebinja i deka eden den bi se smeela koga ke se setam sto sum pomuvala zaedno so mm :*

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Taka e Bokace,glavata gore i samo pozitivni misli
    A koga treba da go dobiete toj vaucer od fondot?...kako odi toa?..

14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mi falat nekoi sitni dukumenti za da gi pratam dukumentite vo fondot . No nas ne koci biopsija , koja paga na nas teret finansiski (facepalm)

15. zelcepapagalce

zelcepapagalce Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    jas mislam deka folna kiselina ne pomaga za da zabremenime, tuku go priprema prostorot vo matkata za da koga ke dojde do bremenost da nema nema nekoj komplikacii. taka mi imaat kazano :)

16. zelcepapagalce

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    jas imam citano a i vo bilna apteka vo kisela voda mi kazaa deka caj od neven e mnogu zdrav za nas devojcinja procistuva vnatresno osobeno vo matkata , jajnicite mozebi ke ti pomogne i od bakterijata. probaj nema nisto steta od nevenot .

17. zelcepapagalce

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    ako pij folna kiselina jas ja pija tifol se vika i mnogu ja falat. ti kazav i pak ke ti kazam taa ne pomaga za da zabremenime, tuku go priprema prostorot vo matkata, jajnicite za vremeto koga ke dojde bremenosta. nemoj da se sekiras i jas sum vo ista situacija i jas sakam dete.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Фолна е убаво да се пие. Нема штета без разлика за што и е намената. Јас пиев чат пат. Во август докторот ме искара зошто му кажав не пијам редовно. Пиев на алкалоид. После немаше, па купив тифол. Сега пијам прегназон. Покрај фолна имаат и други витамини. Тие ги имам заради сплет на околности. Требаше други дс купам после инсеминација (фемибион 1) ама ги немаше никаде кај нас. Сега ги обезбедив овие, па да.си ги допијам прегназон. И така мислам 600ден ги платив. И тие се за 1 месец.
    Другиве, фемибион исто 10 еур кутивче за 1 месец. Ич не жалам ни денар, само да има фајде.

На zelcepapagalce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Леле, девојки, ова кај мене станува се пореално. Остај со еден куп пречудни симптоми што ги имам, па со денови имав запек, сега наеднаш диареја (се извинувам за деталниве описи за мојата столица, хаха). Читав на нет дека првите симптоми на бременост можат да вклучат и запек и дијареа, и мешано, поради промената на хормоните. Леле, ќе си пукнам уште 4 дена дури да направам тест, не се издржува неизвесноста.
    Извинете што ве гњавам вака на секое со моиве симптоми, ама со никој не правам муабет од блискиве, да не давам лажни надежи кај никого пред време, па вие ми сте сега другарки :D и морам некаде да си се искажам.

На Ninichka, flower30 и zelcepapagalce им се допаѓа ова.
  20. zelcepapagalce

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    potpolno si vo pravo .Ne kazuvaj na nikoj dodeka ne si 100% sigurna, i te molam izdrzi gi tie 4 dena pa posle napravi test. ti ja pustam seta sreka na ovoj svet :)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.