Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. zelcepapagalce

zelcepapagalce Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    znam deka ti e mnogu tesko tocno na 31 dekenvri ke bide kako 1 god probuvame so mojot soprug za dete a 2 god sme vo brak. problemot e vo mene sto postojano mislam za dete.... no res:v da prestanam da mislam i nerviram. pocnav da go ispolnuvam moeto slobodno vreme so kurs po angliaki, zumba, kupiv zelki, papagalce i nekako polesno mi .... kako Gospog nikoj ne e on znae koj e praviot moment za toa, za site nas.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zelcepapagalce

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    da vo pravo si :)

3. zelcepapagalce

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    dusicke, nemoj da mi se sekiras .... gospod znae koj e praviot moment za toa veruvaj ....

4. zelcepapagalce

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    alal da ti e za tekstot.... prvata recenica kazuva se bravo !

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Ovie dva dena imam jaka bolkavo desnata strana na polivinata i napred kaj jajnicite. Obicno pred dobivanje imam blaga bolka vo ovoj del ni sega bolkata e silna duri koga sakam da zemam vozduh nemozam..mozebi sum off topik no stvarno neznam od sto vakva bolka duri i nogata mi trpne

6. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    да не те плашам али тоа трпнење на десна нога и болка на десна страна асоцира на слепо црево :(

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мајка ми е оперирана од слепо црево. Симптомиве асоцираат на тоа. Стави нешто ладно на местото.. ако е слепо црево и не многу воспалено ќе се смири болката.

8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    не е слепо црево затоа што сум оперирана од тоа кога бев мала...може некојбубрег сакја да ме фати уште тоа ми треба сега :(

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Bolkata ako odi od jajnikot nagore - toa e kanalot od bubregot . A mislam deka bolkata vo jajnikot stoi celo vreme ne seta :)
    Pij magnezium uvin caj i eho napravi i ke se vidi sto e dali e bubregot ili jajnikot.

Jas edna belja sto si napraviv uste pred edna nedela koga se bricev i crvenilo mi se pojavi no toa pomina i mi ostana cirovi na nekolku mesta gi susev so betadin no pak se pojavija :worried:|(

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Бубрег мислам поинаку боли. Мене ме има болено. Боли назад од половината нагоре.

11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Da taka boli ,i jas patam od dvata bubrega no koga boli kanalot od bubregot boli od jajnikot nagore . Mi se slucilo takva bolka dur bila majka mi na gosti i ona mi kazala za toa .
    Inace napad na bubreg edna od najgolemi bolki koja ja sporeduvaat so poroduvanje , taka imam razbrano.

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Kaj mene vo familija po linija na tatko mi site se so problemi so bubrezi! Veruvaj znam kako izgleda covek so jaka bilka. Udiranne vo zid, glava, zemja, da ne znaes dto so sebe!

13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Znam za zal i toa ubavo znam kako boli:sweat: no toa e . Inace pocna li so vtora insiminacija ?

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ne sum. Zdravje od utre.

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    So sreka i da uspeesh ovoj pat od se srce ti posakuvam :*:*:inlove:

16. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Добро утро девојчиња како сте ми како го поминавте викендот што има ново?

Јас арна еве конечно очекувам да се одморам малце оваа недела и полека да го дочекам денот кога ќе треба да го дознаам резултатот од инсеминацијата. Денес ќе примам уште една инекција прегнил и прочитав на интернет дека таа се давала за подршка при имплантацијата на јајце клетката (така нешто). Инаку имам многу големи надежи вложено во ова иако знам дека не треба. Кукле со среќа и со лесно .

На danichap, do-re-mi и Daleron им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.996
    Добро утре Џоелка, и јас денес ко тебе решив опуштено неделава, викендов дури и не се претегна многу во чистење, да видиш што лагано ми помина викендот :lol: Се спремав со време. Јас денес чекам да добијам, според минатата менструација а таа секогаш ми е редовна. Не се надевам дека нема да ми дојде, да не се разбереме погрешно, мислам дури и дека е пожелно да ми дојде, со волку Е.Коли во мене и со волку песок во бубрезите мислам дека е повеќе од потребно да причека беблак малце. Но пуста надеж, не се откажувам и не прекинувам со напори, може и не треба да продолжувам со обидите за бебенце, но решив да се опуштам и да не се замарам, ако сака Горнион да се фати баш сега нека се фати, Негова воља е тоа. Оставам се на Него, како сака така нека биде.
    Имам неколку природни лекови кои морам да ги пијам па ме исполнува многу, цело време ми е исполнето. Сок од цвекло, исклучетолно битно за чистење на моите бубрези зацементирани со песок и камења :D

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @joelle Надежта не е на одмет! Само опуштено - ќе си дојде се што е наше. Некој порано, некој покасно. Ти пуштам среќа да се радуваш скоро!

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Докторот ми беше изненаден оти ништо не биднало. Toa e, колку и да е напред отидено се, некои основни работи не се објаснети и човекот против природата не може.
    Од денес иста терапија - едно кломифенче пред спиење. И од денес се ставам на режим, ананас и цвекло. И со господ напред овој месец пак, па и едно бебенце занова година :)

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.996
    Та,да,даааамммм... Коа викам ја дека мене циклусот ми е ко швајцарец никој не ми верува, ми се смеат. Си добив, исто ко и претходниот месец, одма после доручек, сва среќа што отидов до WC иначе немаше да приметам. Јас си знаев па за секој случај сабајлево си стаив од оние малите улошки со една капка што се, па ете ми спас на ситуацијата. Планот ми беше следната недела да идам откако ќе ми заврши кај гинекологот и полека полека да испитам се јово на ново, но знам прво што ќе ми рече, уринокултура, а да идам со бактерија нема смисла. Ќе се излечам па ќе идам, сега нема да се малтретирам. Значи официјално една година како се обидуваме да забременам, хмммм.... Кога помина, а кога почна мислев дека нема да успеам да дочекам една година ќе се мрднам од умот. Ама тоа е животот. Ние почнавме со проект Бебе 2014 во Истанбул, треба да пробаме во некоја друга светска метропола, можеби да видиме Париз дали ќе ни се посреќи годинава :?:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.