Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ве читам ама едноставно немам ништо за кажување...
    ММ се откажа од инсеминација, не сака да одиме и не ни почнав за џабе да го пијам кломифенот, незнам можеби ке го убедам ама без кломифенот незнам дали ке имам салам фоликул, планирам да одам на 13-14 ден кај гинекологот да видам дали има шанси за нешто овој месец па ако има можеби ке го убедам...
    Неможе да се помири со фактот дека на нас ова ни се случува... Можеби лошо ке се изразам ама на кои луѓе само Господ им дава деца.. злобни, расипани, ку_ви и незнам што уше да набројам и не си го ценат тоа што го имаат, си ги тепаат децата, им се дерат и све и свашта, а ние да се мачиме. Едноставно со тоа неможе да се помири. Вика кога ке решиме право на инвитро на приватно ке одиме.
    Јас сакав да пробаме со инсеминација, ама едноставно и болниците ги замрази, несака да му го спомнам зборот доктор и болница.

2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    До сега немам слушнато некој да прави нешто во оваа клиника, и затоа ми е некако сомнително и нејасно...

Последна измена: 25 ноември 2014
  3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    @@Libra88 а зошто маж ти не сака инсеминација, па тоа е мн поедноставно од ин витро...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И мене не ми е познато ова. Баш ќе се расчитам иако не би ризикувала. непознатото секогаш е страшно.
    Либра, како бе не сака инсеминација. И нас не ни е право кој се има деца и одење во болници, ама па си имаме надеж цело време.

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Не сака, бидејки му кажав дека не треба многу да си даваме надеж оти се многу мали шансите за успех, и дека сакам да ги направиме 4 за да аплицираме за ваучер.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Оф леле!! Точно е дека шансите се мали, ама и тие 20% ги прават луѓе кои успеале. Не треба да не се надеваш. Зошто ти да не си во тие 20% што успеале?? Еве невестулката успеа од прва.
    Повеќе верба и надеж треба. Јас не се филмам нешто многу, ама пак си викам дека може ќе успее. Само пазам да не си давам лажна надеж за да не ми биде после тешко. Треба да си свесна за исходот, ама не и да дигнеш раце! Ајде главата горе и со повеќе верба ти и твоето маже!

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    38.471
    Еве ме и мене повторно девојки, јас направив малку пауза од се и од читање на форуми и мислења и од интернетот. Имав прв циклус со стимулација од кломифен, имав 3 добри фоликули на крајот остана еден над 20 мм, пиев естроген за матката- беше 10 мм и на 12 ноември примив прегнил инекција. Е сега јас направив глупост, на 9 ден од прегнилот направив тест и излезе позитивен, за после тоа да прочитам дека требало над 10 дена да поминат :( И еве сега сум во најтешкото од се, во исчекувањето, треба циклус за 2-3 дена да добијам, а немам апсолутно никакви симптоми, ни имплантација сум сетила ни вообичаени симптоми за рана бременост, ниту исцедок од имплантација добив во овие денови. Се спремам психички за втора стимулација. Поздрав до сите и ви посакувам среќа овој месец од срце!

8. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    кристина мислам дека е најубаво да си провериш преку крв за точни резултати. Бидејќи домашните тестови во случај кога примаме прегнил може да покаже лажно позитивен. И јас се мислам за истото треба да добијам во понеделник а вчера примив втора инекција па веројатно ќе почекам уште два три дена ако случајно не добијам.

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас се надевам дека нема да добиете. Јас си правев тест преку крв директно, бета ХЦГ со вредности. Не сакав да си се залажувам, касно зачнато, ова она...

10. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    да не добиеме сите што сме во оваат тема (fingers)
    И, официјално ми доцни 4 дена, е сега немам симптоми за добивање, имам само благи болки во долниот дел од стомакот и тоа само повремено, нешто како пецкање, исцедок имам како оној во плодни денови само за нијанса погуст. Градите не ме болат, инаку секогаш ме болат пред добивање, тоа ми е нај редовен симптом, а сега ништо. Тест не сакам да правам, освен од висина се палшам и од тест за бременост. Ќе почекам уште утре, и в четврток одам да ме види матичнта на ехо, така не ми е страв.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    A jas kupiv test .
    Da vidam dali grom u kopriva ke mavne haha . A toa e nevozmozno no aj nema prv pat da se razocaram :* @Bond Girl jas da gi imam tie simptomi nema ni eden den da cekam odma zimam test , se nadevam deka ke gi vidish tie || crti:*

12. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    драга @bokace, без разочарување, има да ги видиме тие две црти на било кој начин, ама има да се појават, мора да се појават две црти кај сите што се на темава и точка.
    п.с навистина се плашам од тестови со малку црти :$

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Grom sepak ne mava - negativen e . Em znam deka ne mozam trudna da bidam em testovi pravam bajram na pametot si pravam i uste si se nadevam . I ke prodolzam da se nadevam .

E sega dali nekoja od vas ima iskustvo so razranuvanje na intimata , znaci Drama cipa cela mi e so plikovi pece boli staviv bebeska pudra no ne pomaga .

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Полека Твити, јас ќе ти кажам за мене, ние година и пол имавме редовни односи без да се пазиме. И дури сега останав трудна. Така да далеку си од нервози. Отиди си ти на преглед, провери си, ама немој да си врзеш во глава дека од сега треба проблем да решаваш, зошто понатаму и стресот и оптеретеноста со тоа прашање ќе те кочи уште повеќе. Трудисе здраво да се храниш, нека ти биде тоа стил на живот не само некој месец, имај си интереси и занимации, да се растеретиш. Јас од храна јадам многу овошје и зеленчук, пржено не јадам, сувомеснати ич, газирано не, јадам бадемчиња, лешничиња, риба често. Редовно спорт и рекреација. Ќе си дојдат работите на свое место верувај.

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    @bokace, јас само можам да ти кажам дека кожата како нај голем орган нема играње со неа. Немој да експериментираш, бебешката пудра е за бебиња, кожата кај интимата е нежна, влажна и темно е таму, што значи погодна клима за развивање на бактерии, побарај стручна помош, во нај мала рака можеш во аптека да прашаш да ти дадат нешто соодветно.

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ајде мириса на нешто убаво тука. @Bond Girl ајде повлечи нога и се надевам на две цртки за тебе.
    Ако одиш на гинеколог рано ќе ти биде, нема ништо да видат. За почеток нема бегање од тест :)

На Bond Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @bokace samo promivaj se so caj od kamilica po 4-5 pati na den, za 3-4-5 dena ke ti pomine se...
    Jas taka pred 3-4 godini dole mi izlegoa kako plikovi-brunki i nenormalno me cesea, se cesav kako luda, vednas si procitav na net i za 3-4 dena promivki so kamilica se mi pomina.

18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Nemam moznost za kamilica 3/4 pati vo denot, na rabota sum od 10 do 6 .
    Mi se pojavija cirovi sto mislev deka se kondilomi pa bev na doktor mi prepisa betadin gi isusiv malce pa sega ovoj plik pece boli ne mozam da sedam ni da odam od sto se trie mestoto i poloso si pravam .
    Mm koga me vide se usplasi mnogu loso izgleda :worried: I sega pak da odam kaj doktorot ke se fati za glava od mene :D

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    epa togas mozes barem 2 pati, pred da odis na rabota i koga ke si dojdes, ti go velam ova bidejki stvarno pomaga mnogu

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Fala ti eve uste sega ke go probam . Cirovite od bric , a plikov najverojatno od kremata za depiliranje . E sega ke si gi pustam i nemam problem hahaa .

На Bond Girl и Libra88 им се допаѓа ова.