Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Јас радо ќе повлечам и нога и рака и се што треба за сите, само да бидне работава. Ама тест :tmi:, ајде првин да се видам со докторкава, одамна ме нема видено, да не ме заборави, за секој случај, :) па ќе видиме што понатаму. А за добивање абер нема, ама пак немам ни некои други кизнај какви симптоми, можеби само така ми доцни, не официјално. Ајде ќе видиме наскоро.

2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    девојќи ова инсеменација што го викате примате терапија и после инекции а после природно си имате односи со мажот така ли е? јас мислев они средуват се и готово(fingers) ама уште работа имало. а да прашам и друго дали некој го користел тестот self clear бидејќи прочитав мн добри работи вика тестот може да се направи 5от ден по зачнувањето или 8 от ден после половиот контак и е наменет за сите жени независно дали имат или не стабилен редовен циклус . значи немора да чекаме да помине денот за доаѓање на менструацијата.

3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    @sweet.woman за инсеминација се прима кломифен за поголема стимулација на јајниците односно да бидат сигурни дека ќе има јајце клетки кои би се оплодиле. Се прима инекција прегнил за пукање на фоликулите и потоа се прави инсеминацијата ( се вбризгува спермата во матката) . Бидејќи тогаш има најмногу шанси за оплодување на јајце клетките докторите препорачуваат да се има односи во тој период за уште повеќе да се зголемат шансите. Што повеќе спрематозоиди тоа подобро.

Јас почнав да осеќам симтоми за добивање така да веќе не се надевам толку. Иако е рано сепак се чуствувам така исто непријатно како пред добивање, градите ме болат и од инсеминацијата наваму не престанав да имам исцедок. Едно време си помислив да не имам инфекција ама нема ниту боја ниту мирис повеќе како вода е :D.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @joelle Сите викаат дека симптмите за добивање и почеток на бременост се исти. Не губи надеж. А примаш некаква прогестронска терапија? Јас од неа после 3-4 дена почнав да имам ужасен исцедок, густ, бел (баш како што е таблетата, само стопена), цело време имав чувство дека сум помочана :lol:.

5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Не примам ништо само инекцијата прегнил што ти кажував. А исцедокот не ми е густ баш напротив редок е ама и јас исто така сум како помочана цело време тоа е... Инаку сега за 1 минута страшно ми се промени расположението по инфо за една породена далечна познаничка. Не ми се верува какви се работи човек може да чуствува... страшно.

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Градинарот цвеќетоо го раснее, ја нервознааа три дена ми касне....(poolparty)
    Ми каснело мене и 15 дена дури и три месеци, па песнава од к-15 не ме плаши многу.
    Туку, претходниот пат добив со два-три дена закаснување, изгледа дека ги пиев тие таблетките од Natural weight prenatal. Претходниов месец ич не ги пиев редовно, само кога ќе ми текнеше, па изгледа затоа овој пат немам симптоми порано ама се појавува некој скриен симптом, на пример некоја тежина во јајниците, еве и некоја слаба болка во градите, а изминатиот месец имав исцедок ама не два-три дена туку доста подолго време.
    Последен пат добив на 23-ти октомври, сега го чекам наредното добивање за да почнам со хормонско испитување. Се надевам да не го дочекам поради најубавата причина.
    А не дека нешто многу се ангажиравме претходниот месец, овој месец најмалку гледав на плодни-неплодни денови, ниту пак имавме редовно секс. Како да дигнав раце тој изминат месец и спремам сили за декември.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Знам тешко е да се исклучиш од такви информации, ама па гледај да игнорираш што повеќе можеш. Сите сме со тебе и со слични мисли и чувства. Ќе дојдат и нашите моменти на радост!

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  8. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    joelle a koga trebe da dobijes i jas non stop osekam ko voda mene mi e 3 den od insminacijata i ti posakuvam da ne dobijes 9 meseci :):mm:

9. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    @guldzana јас во недела на 30 ти треба да добијам. Благодарам за убавите желби и јас истото ти го посакувам.

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ајде белки има бременост бидејќи сите што останале бремени велат е баш овој месец не се надевав многу не очекував бременост та биднало ајде нека е и кај тебе така.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    @joelle ти благодарам што ми објасни толку убаво е сега ми е јасно како одат работите. а спермата вагинално ли ја внесуват... можи ми е глупо прашањето ама кога не си бил по такви работи тоа за мене е како шпанско село немам појма

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Сопругот твој остава сперма 2часа пред интервенцијата. во тие 2 ч спермата се прочистува и остануваат најдобрите само. Потоа преку катетер се вбризгуваат во матката. Предноста е што директно одат во матката и се зволемуваат шансите за оплодување. При односи, голем дел истекува или тешко се движи преку цервиксот.

На sweet.woman, joelle и guldzana им се допаѓа ова.
  13. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Девојки секогаш со вас прво се консултирам па и сега..Вака,последно добив на 2 октомври.Но всушност мене никогаш и не ми доаѓало точно.Е сега градите ми се како балон подуени,ме чешаат многууу,стомакот исто подуенми е.Пред една недела имав кафеавко како пред добивање на гаќичките,потоа исцедок безбоен со малку крв и тоа е.Повеќе ништо.Веќе 3 дена наутро после првото кафе и цигара повраќам.Дали пд психата или не....Воедно омам полицистични јајници и хормони супер во граница на нормала.Пап супер.Докторот ми рече ако ми доцни повеќе од2 месеци тогаш е страшно.а мене ми доцни со недели но сепак ми доаѓа.Што мислите има ли шамси да сум бремена инаку имам 20 години

Последна измена: 27 ноември 2014
  14. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    napravi si test i ako si bremena ke pokadze ;)

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Девојчиња, денес тишина нешто многу. Се надевам дека е некое затишје пред бура нови мамички. :)

На guldzana и Ninichka им се допаѓа ова.
  16. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ако си работела на случајот за бебе секогаш постои шанса за бременост. како си издржала толку време да не направиш тест. напрај тест и кога имаш така нередовна менструација посетувај си гинеколог почесто

17. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    сро во исчекување сме ама многу е едвај се издржува. ама тоа е мора да се чека

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Daj boze da e taka kukla21,od tvoja usta vo bozji usi;)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    38.471
    Ништо од мене овој месец, неуспешно прв обид со кломифен, направив self clear тест вчера и ништо ;( сега да соберам сила и чекам да добијам па продолжуваме. Инаку тестот после неколку часа доби уште една танка линија ама знам дека не е валиден после 10 мин и сигурно е од испарувањето. Ако имате некој совет како наредниот пат со кломифен да бидеме успешни пишете, јас пиев кломифен+ естроген (од циклопрогинова само белите таблетки) и на крајот 5000 прегнил и тоа беше. После тоа ништо бидејќи добра беше матката и фоликулите. Што треба во тој период после прегнилот да се пие за да успее таа фаза и да фати? Читам на странски форуми земаат нешто и за потечен и зголемен секрет во тие денови за полесно да пливаат сперматозоидите и плус пијат нешто за поддршка на оплодувањето, а мене ништо не ми спомна за тоа докторот. Ви посакувам повеќе среќа од мене на сите што чекате месецов!

20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojcinja bidna i moeto HCG,malko neugodno ama se izdrzuva,deneska cel den imam kako menstrualni bolki,no ke pomine i toa, pa neli sme jaki zencista :)

На Bond Girl и kukla21 им се допаѓа ова.