Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Napravi si test,nema potreba od izmacuvanje,ima dosta pominatao od poslednata menstruacija,taka da toplo ti preporacuvam da ja razresis dilemata i da izleze onaka kako sto posakuvas.

2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    I zaboraviv da prasam,normalno li e da se ima kafeav iscedok posle taa intervencija?

3. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Кристина јас кломифен во спонтан циклус немам примано, ама затоа кога правев инсеминации примав кломифен по две на ден наутро и навечер од 3-7 или од 5-9 ден од мен. циклус плус прогинова само белите таблети за задебелување на матката, ден или два пред инсеминацијата примав прегнил од 5000 и после инсеминација ОБАВЕЗНО примав утрогестан ( прогестерон кој помага за добро да се зацврсти плодот доколку дојде до бременост )

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    38.471
    Мислам дека ми рече докторот дека немало потребаод утрогестанот поради тоа што матката ми беше 10 мм од циклопрогиновата, па ќе се задржел плодот без проблем. Е сега повторно ако пробаме ќе ги земам и нив ако нема проблем, па да знам дека се пробав.

5. *Sanji4ka*

*Sanji4ka* Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
  6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki dali e mozno ova da mi e od jajnikot lev. Me boli polovinata i imam jak grc na levata noga visoko gore . Sto li se slucuva so mene ;(:sweat:

Dali vi se slucilo vakvo nesto mnogu mi e loso a sama sum doma samo sto go isprativ mm na rabota(facepalm)

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.534
    леле помагајте кажувајте имам жолта менструација.
    Како на почетокот кога доаѓа ама тогаш е краткотрајно, но мене денеска цел ден тоа ми течеше улошката скоро и се наполни со тоа.
    Има ли некој слично искуство?
    Пиев дабростерон првмесец ми е за да го регулирам циклусот зш крај не ми се знае кога треба да ми дојде кога треба да ми запре.

8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    140.090
    MADO,ќе можеш ли да ми кажеш каде го правеше прегледот,кај кој доктор? Јас имам за наредната недела закажано во Систина,ама многу ми е страв (и од прегледот и од резултатите:().

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И мојот ендометриум беше 10мм без естрофем, па како што пиша Маарина примав утрогестан.

Се надевам добри ти се резултатите :) и мене такво безвезно, непријатно ми беше.

Јас цели 6,7 дена имав таков исцедок. Каде правеше?

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Нема што да ти е страв. Не е болно, ама е непријатно, како пред добивање. Трае 2,3 мин. Ке издржиш без проблем :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    140.090
    Фала ти,јас премногу одложував и конечно овој месец се решив да одам.да се надеваме дека се ќе пројде како што треба.2-3мин. не се ништо во споредба со се што проаѓаме овие години !

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Jas ne sum od Skopje,go pravev na drzavno vo mojot grad.Najprvin se konsultirav so mojot maticen ginekolog,mi dade bolnicki uput i pred da odam kaj specijalistot napraviv krvna slika za sedemendacija i mi napomena da gi odnesam i mikrobioloskite analizi.Taka napraviv,sedementacijata mi bese 2,otidov vo bolnica se konsultirav so specijalistot i mi zakaza termin na osmiot den od ciklusot.Pogore i jas prasuvav,kukla21 me ohrabri :) .Zatoa mila nemoj voopsto da se plasis,celata procedura e mnogu kratka,okolu pet minuti odzema stavanjeto na kontrastot i instrumentite,bolkata e ista kako za menzis,taka da opusteno i nemoj da se sekiras.Eden cas pred da odam se napiv tableta za smiruvanje i bev dosta opustena(mnogu e bitno da ne se stegas,da ne se izlezat pogresni rezultati).Tebe ti preporacaa da pravis ili samoinicijativno?So lesno flower30 :*

На kukla21 и flower30 им се допаѓа ова.
  13. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kukla21 vo drzavna vo mojot grad,prvicno mi kazaa deka e se vo red,a utre detelno ke mi kazat se.

Da te prasam dali treba da se cuvame ovoj mesec?

14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    140.090
    Ми препорача гинекологот,ама јас одложував:( и денес се јавив и закажав.ја прашав девојката кај што закажував дали може да се напијам некоја таблета за смирување пред прегледот,но ми рече тоа со докторот да видам кога ќе бидам таму.фала ви што ме опуштивте малку,затоа што имам читано за доста болни искуства по форумиве и зарадо тоа и толку одложував.ви посакувам најбрзо да си се израдувате сите,па и јас,па да си споделуваме искуства во Труднички муабети:)

Последна измена: 27 ноември 2014
    На Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kolku pomalku citas tolku podobro,sekoj go dozivuva razlicno.Boli,no mene celata postapka mi bese mnogu poveke neprijatna otkolku bolkata sto ja cuvstvuvav.
    Site ke se selime i pogore pisav,nasa ke bide 2015 god. , sigurna sum vo toa. Ve guskam,ako ne ste vie nema na kogo da si se iskazam :*

16. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Добро утро жени како сте ми ? Јас да ви се пожалам вчера воопшто не ми беше добро, најпрво ми се слоши на работа па потоа цел ден како треска да имав, како изгорено да ми беше цело тело, едвај додржав на работа па дома кај што продожив да работам. Мислев дека се разболувам ама сваќам дека ми е од премор, деновиве работам по 10-12 часа воопшто не сум одморена. Уф ужасно ми беше. Како и да е се наспав па еве утрово подобро се чуствувам. Планирам викендов да го поминам во кревет во пижами па што сака нека биде не се издржува темпово. Што има ново кај вас?

Ве читам еве,и си размислувам дека ако не бидне инсеминацијата, сигурно ќе паузираме еден месец па ќе правам брисеви и HCG, иако пред една година правев лапороскопија.

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Првите 3 месеци после ХСГ шансите за успех се и поголеми. Каналите се малку раширени од контрасотот. Мене така и докторот ми кажа! Ајде викендов со мазење нека помине :)

На Ninichka, MADO и flower30 им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Немој да читаш се и сешто. Имај предвид дека секој има различно ниво на толеранција на болка. Некој трпи многу, некој не може ич!
    Јас исто многу читав и прашував и тука - тоа е нормално. Нормално е и човек да се плаши од непознатото. Најискрено ти кажувам, не е некоја болка. Менструални болки, ама не можеш да се свиткаш затоа што мораш да лежиш. Тоа ти прави нелагодност, непријатност..
    Докторот треба да направи 3 снимки - ќе ти зборува додека иде постапката и готова си за 5мин. Кај кој доктор имаш закажано?

19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    140.090
    Ми закажаа кај др. Александар Бојаџиев. Ме прашаа кај кој доктор сакам,ама ја дека не ни знаев кои доктори се и реков кај било кој.а за болката читајќи ви ги советите полека почнувам се помалку да се плашам;)јас овие 2 дена имав многу јаки менстр.болки па издржав...многу ми е битно да го направам и овој преглед,па после како било пишано:)
    И сакав да прашам-резултатите од седиментација по телефон му ги кажувате на докторот или треба да идам таму,дека ја ден пред прегледот ќе ги правам.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    I mene mi pravese istiot. Mlad decko e, se fraerise malk, taka izigrava fraer, ama prijaten e. I iskreno, od nego imam uplav od spekulum, mnogu bese nesmasen :)