Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ti blagodaram kukla,sledno sto ke napravam ke bide da pobaram upat za takvo ispituvanje.
    Uste nesto da prasam,a dali maticniot ginekolog go pravi toa ispituvanje vo sklop na nivnite ordinacii,ili mora tie da dadat upat za vo drzavna,odnosno gradska bolnica. Inaku mojot maticen ginekolog ima mn.dobro opremena ordinacija,ili toa nema vrska,mora da e vo gradskite bolnici?

2. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Не може матичниот, тоа се прави во болница, приватна или државна.јас правев на државна платив 700 ден., трае 10-15 мин. и одма те пуштаат дома.

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ова како јас да сум го пишувала. И јас бев малер како тебе. Неделата кога требаше да одам на ХСГ се разболев - нос, уши затнати, температура. Се на се - КРШ. Седиментација еден ден претходно покачена. Се убив од плачење, АМА БУКВАЛНО. Се јавив кај докторот - ми кажа не е толку страшен проблем и ми кажа а пијам вибрамицин уште тој ден. Јас превентивно си се напив и еден амоксиклав :D Следниот ден пак проверив седиментација - ми беше доста намалена. Да знаев порано ќе почнев со антибиотик. Докторот ми кажа и од расипан заб може да е покачена седиментацијата, така да не се грижи многу! Со антибиотикот секако ќе ја симнеш, а и да не ја симнеш докторот ќе ти прави. Јас сум жив пример.

Е за вакви доктори пишав претходно!! Како бе ќе те стимулира без да знае дали се е в ред?! Може немаш проблеми со каналите и терапијата ќе биде успешна. Ама може и џабе да пиеш хормони. Заради вакви не одам веќе по матични.

Матичен не може да ти прави. Тоа е ренгдген снимање - мора да има и рендгенолог.

На Ninichka и flower30 им се допаѓа ова.
  4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.535
    Што убао ме искулиравте :tmi:

Спермограмот ако е нормален нека пие само витамин Е доволно е и 1 на ден, по желба можеш и по 3 да му даваш.
    Јас ти препорачувам да не пиеш кломифен пред да си провериш проодност и мене истото сакаа да ми го направат ама не им дозволувам додека не проверам проодност.Зошто да ги трошам резервите на јајце клетките ако е запушен каналот.
    ХСГ ако правиш јас како што ја разбрав матичната треба да се исклучи секоја можност за бременост, затоа секакви стимулации и односи треба да се прекинат, барем пред да те направат. Кломифенот може да направи белја.
    Зошто не почекаш со кломифен, земи го другиот месец одкога ќе направис проодност, еден месец плус-минус не ти мењава ништо :)

Последна измена: 28 ноември 2014
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    140.090
    И јас имам пиено Дабростон и тоа неколку месеци ама секогаш од нив ми доаѓало на време и сум имала нормална менструација.можеби овој месец му треба повеќе време да пробие и затоа така,а ако ти продолжи така консултирај се со гинекологот.

6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    140.090
    Фала ти kukla21,јас во понеделник ќе проверам па барем ќе има време да делува антибиотикот до четврток,оти да биде бељата поголема и заб ме заболе денес(facepalm)Луѓе значи овде повеќе информации и совети добивам отколку од докторите;) позз. Имајте убав викенд !

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Очичка, јас немам такво искуство. Не е дека те игнорираме.
    Цвеќенце ти супер што ќе провериш со време. Дури и на привстно да провериш седиментација само 100ден ќе те чини.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.535
    jas od doktori sum super duper razocarana. blagodarenie na raboti sto tuka gi citav spreciv da napravat mn greski i eksperimenti na mene

На kukla21 и flower30 им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    140.090
    IMG_536727853485577.jpeg

На MADO, Bond Girl, ocicka2014 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Убаво кажано!

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Битно да најдеш еден со кој ќе се поврзеш и ќе те разбере. Јас си го најдов мојот и сум презадоволна.

12. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.535
    Точен одговор, и требало врем еда пробие - вчера почна да ми тече нормална крв.

Е сега како да ја рачунам прв ден менструација - од кога почна жолтава течност или црвенава(тоа е вчера).
    Морам на 16ден да пијам пак од дабрострон ?

13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    140.090
    Јас кога ја прашував мојата докторка,она ми рече се брои прв ден откако ќе почне "нормалната крв" :)значи кај тебе би било од вчера.ама ако сакаш прашај си ја твојата докторка за најточно.позз

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Точно. И мене така ми кажаа. Тогаш кога ќе пробие и ќе.има свежа крв, тогаш е прв ден.

15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.322
    Јас заборавив да кажам дека ми дојде и месецов, ништо од симптомите мои насушни :)
    Сега нов циклус, нови надежи, и со Господ напред :l:

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Оф лелееееее. Јас затоа веќе симптоми не гледам.. таман ќе почнам да се филмам и фантазирам, ете ја неа...

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ocigledno jas pobudalev .
    Na rabota samo za deca se zbori , edna koleska ima vnuk 4 meseci, druga vnuk 3 godini , kolega ima isto vnuka tuka negde 3 godini , drug 6 meseci bebe na drug zenata trudna ! I koga ke sednat kafe da pijat pa koga ke pocnat za bebinja da zborat pa kako toa bilo bogatstvo za toa se ziveelo bez takvo nesto kako bilo loso . Kolega zbori deka koga ke odisol doma a zenata i deteto na gosti pa kako bilo sturo doma cisto.

Znaci gotova sum , pa potoa vikaat kako jas sum bila budala i malku cudna za nekoja postapka moja .

Da vo pravo se deka e glupavo doma koga zenata i deteto se na gosti ! Kaj mene sekogash e tisina i cisto i se gleda deka ni fali bebe mnogu e studeno doma iako gori kaminot , se borish da uspeshe no nemam cel .

Vi zdosadiv znam, no sama na sebe si zdosadiv sakam da posetam psihijatar ili da isceznam negde daleku kaj sto nikoj ne mi ja znae makata moja kaj sto ke me gledaat kako licnost a ne kako budala i cudna :envy: se izvinuvam no tie se mojte custva 8-|

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Бокаче немој грешно да ме сфатиш, ама мораш некое хоби, нешто да најдеш за занимација.
    Вака само ќе си ја уништиш психата. Тоа па најмслку ти помага! Полека, ќе биде и кај тебе. На крај на денот, ако имаш некоја колешка која ти е поблиска на работа кажи и дека те повредуваат зо муабетите и ако може некако дискретно да им каже на другитр.
    Мораш да олабавиш!

На flower30 и bokace им се допаѓа ова.
  19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Bokace,moras da si najdes mir,nekoja aktivnost,eve dokolku imas moznost odi na joga,i jas bev takva do pred nekolku meseci,no rekov kraj veke ne se nerviram,nie se trudime i davame se od sebe,a Bog e toj koj ke ne blagoslovi vo pravo vreme.Vo zivotot ima mnogu polosi raboti,zatoa da si posakame da sme zivi i zdravi,ljubeni i ke dojdat i nasite pet minuti.Znam tesko e,ima momenti koga i jas pagam vo kriza,no gledam sto pobrzo da mi se otrgnat losite misli od glava.A so se odnesuva do lugeto,ignoriraj gi,samo nasmevni se,veruvaj mnogu ke gi boli.Ne se druzi so luge sto te gusaat,dokolku imas prijatel na kogo mozes da mu veruvas,sekogas kreni slusalka i oslobodi si ja dusata.Drzi se,znam za kratko vreme mnogu raboti ti se slucija,no silna si, znam. :*

На bokace, flower30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @MADO :bow:
    Definitivno moram da smenam mnogu raboti . Sekoj mesec me faka taa depresija sto ic ne ja sakam , no toa e so pogolema pozitivnost ke bide dobro . Cim ovoj period ne me butna nema nikogash da padnam . Najubavo mi e koga mm ke mi kaze : dusa moja da ne si ti jas gotov sum , cim sme zaedno i se sakame se ke prebrodime .
    Samo tuka na forumov mozam custvata da si gi kazam a da ne me svatat pogresno .

На MADO и flower30 им се допаѓа ова.