Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ima li nekoj iskustvo so femisan a ?
    Ako dobijam ke probam i so toa pa da vidime moze ke uspeeme taka , samo neznam kolku pari se

2. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    znam kako e mislam site sto sme tuka sme pagale vo depresija i zato i tuka nie najdobro se razbirame zosto spodeluvame ista maka ama kako Gospod ne nikoj glavata gore pozitivno i so ubavi misli i veeruvam deka site ke imame najubavi bebenca na svet :inlove::hai:

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    38.471
    bokace јас пиев фемисан а неколку месеци, но пред да се земиме со мм тогаш не ни пробвавме за бебе, ги пиев за средување на циклусот, но искрено не ми помогнаа многу. Инаку се околу 500 денари и мене многу брзо ми се трошеа, не ми траеше ни еден месец едно шишенце. Дали имате пробано maca таблети тие биле добри за природно средување на хормоните и за подобра плодност? Јас ги пијам некое време огестан, за жени што сакаат да забременат и сега пијам магнезиум + б6 и по еден витамин ц. Не знам дали е многу и дали е добро ама па и докторите не знаат да ми кажат, толку незаинтересираност немам видено и кај приватните и кај матичниот. А за ХСГ кај мене во градот нема на државно, само во приватна ординација и цената е 7000 без анестезија, а 9000 со анестезија. :|

4. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Koe ispituvanje se pravi od 1 do 3 den od ciklus?

5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ke probam , ne mozam nisto da izgubam vcera citav dosta pofalni kritiki za femisan a . Imam maka kupeno piev pa prestanav (facepalm) ne mozam nikakov red da vnapravam so apcinjata zeludnikot zegin apteka ke mi stane :rofl:

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Na 3 den se pravi hormonsko ispituvanje :*

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.535
    Пробај пиј МАКА, ја има во прав во продавниците за здрава храна. Најчесто оди во пакување од 200гр - 450ден е.
    Јас почнав месецов по една лажичка на ден паќе видиме резултати. И знам дека е за природно регулирање на хормоните и многу жени забремениле со овој чудесен корен.

Ама не за сите хормони,нели пролактинот беше на 21ден?

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas maka imam od nature essential od 500mg 50 kapsuli se gi zemav 370 den. A za hormonite jas 3-4 den site sum gi ispituvala pa skoro razbrav deka ne trebalo site toj den . No eci 85 prasa koe ispituvanje se pravi pa zatoa kazav hormonsko ispituvanje , sekako doktor ke i kaze koj hormon koga treba :)

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Хормони на 3 ден. И јас прв пат слушам дека пролактин се проверува на 21 ден.

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mislam deka progesteron se ispituva 21 den , a ne prolaktin neznam moze gresam. Jas sekogash sum bila 3 den I site togash sum gi ispituvala

11. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Бокаче, се сеќавам дека на почетокот на годината си разменувавме совети. Ете јас за некое чудо останав бремена и ситно бројам до крај. Мене лично позитивната мисла, природата и здравата исхрана многу ми помогна во остварувањето на целта. Не се оптеретувај толку со забременувањето, мора да се оствари на овој или оној начин, сите се реализираат како мајки. Луѓето немаат усул и моите пријателки со деца се такви, нон стоп зборат за децата, ај ќе видиш дај Боже да си дочекаш, бла, бла, бла...нервира те разбирам, но гледај позитивно на тоа, дека и ти кај и да е ќе бидеш таква :)

На MADO, danichap, bokace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Veke denes sum poveke pozitivna od vcera, uzivam doma sama mazeto na rabota ke si zapalam temjan i losoto od doma :)
    Koga bi bila bremena pa i rodila , nikogash nema da se potsmevam so nekoja zena koga bi znaela deka ima maka so zabremenuvanje . Sega e ova moe mislenje neznam sto bi se slucilo utre a ne pak koga bi rodila.
    Periodov mi bese los pa duri i bliska osoba mi se naljutu i nekako me izbrisa od spisokot na zivite no se molam i eve veke e podobro losite misli veke gi nema
    @LusySkyDiamonds Prodolziv da te citam i ti posakuvam so lesno da ti bide do krajot i lesno poroduvanje:*

На MADO и LusySkyDiamonds им се допаѓа ова.
  13. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kristina.k sto ke ti e anestezija,mislam deka toa e samo dopolnitelno trosenje na pari,bolkata si e bolka no moze da se izdrzi i bez nea,toa ti doaga isto koga plombiras zab da ti stavaat anestezija.Stoznam,po moe mislejne dokolku se resis da odis na HSG,odi bez anestezija,posto i anestezijata ne e dobra za organiznmot,barem vo slucaevi koga bolkata e izdrzliva.

14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ako sakas da ispitas hormoni,togas strogo treba da se pridrzuvas na tret den od ciklus,a tret den ke brois od denot koga ke pocne da ti tece sveza krv.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Целосно се согласувам со мадо. Анестезијата не ти е потребна. Буквално се трае 5мин и не е неподнoсливо.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Taka mi se dopagas bokace,samo napred so pozitivni misli.Eve jas po priroda sum golem pesimist,ama okolu bremenosta nemav nemav takvi losi misli,od dvete strani nemame genetski predispozicii za sterilitet,no ete Gospod ne izbral nas da se pomacime malku.Sega gledam i razmisluvam poinaku,ete koga i da e ke staneme roditeli,ke bideme spremni i fizicki i psihicki za naseto pokolenie,a seto toa ke vlijae deteto da raste vo harmonicna sredina.

На flower30 и bokace им се допаѓа ова.
  17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    kukla21 a ti koga ke pravis inseminacija?

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Утре ќе знам. Во петокот го испив последниот кломифен, утре фоликулиметрија. Претпоставувам во вторник стоп инекција, четврток исеминација. Ова е ако се се одвива по истиот терк од минатиот пат :)

На MADO, joelle и flower30 им се допаѓа ова.
  19. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    bokace имам книга од зегин и има за овие апчиња femmenessence MacaHarmony за девојки и жени 1980 денари. 120 капсули

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Imam jas edni kapsuli od maka :)
    Ke vidam moze ke probam so femisan , nisto ne mozam da izgubav :*