Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Матичната како што ми е упатена вика дека нема, а од пријатели доннав дека има само за тироидната а таа не ми врши мене работа само таа ми требаат сите.
    Башка Скопје си е Скопје ќе нема шаш во резултатите.

2. flower30

flower30 Форумски идол

Се слушнав со него,рече не е проблем,може да одам на прегледот(не е баш некој зборлест доктор |() Па утре одам(fingers).па ќе пишам како било.​

kukla21 likes this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Цепач, демек фраер :) сите сестри му се навртеа кога бев јас :)
    Ајде со лесно утре. Запамти ништо страшно :)

flower30 likes this.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Kukla21, Фала многу,благодарејќи на вас се помалку се плашам од прегледот:) Ќе го видам утре што доктор е;),на страната на Систина видов слика од него,па не ми личи баш на некој фраер,ама ај:D

kukla21 likes this.
  5. kukla21

Ааааа и јас таму го видов. Личи ко детенце. во живо е покрупен. И не велам дека е некој тип (бидејќи не е). Него ставот му беш таков :) а и сестрите изгледа му го пунат егото :)

6. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Јас имам прашано за фондовско инвитро и ми казаа дека мора да има направено HSG снимка. Не ризикувај да ти ги вратат документите како некомплетни пошто после тоа и на другите испитувања ке им помине рокот и ке треба пак одново да правис .Јас вака знам ако не е точно ти се извинувам.

MADO likes this.
  7. kukla21

Колешка моја со 4д ехо помина без проблем. Пишува и во документите и правилникот.

cvekence 03 likes this.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Мора да се врткат околу него-млад доктор па плус и фраер :Dго најдов на фб. Може и пријатели да си бидеме после прегледот:rofl:

kukla21 likes this.
  9. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

И јас исто така треба да правам лапаро со хистероскопија по препорака на Таше, мегутоа јас имам направено хсг снимка која ја имаат видено над 4 мозе и пет гинеколози кои велат дека каналите се проодни, освен Таше.Па сега незнам дали вреди да се оди на хирушка интервенција кога веке имам ХСГ и од него може да се види. А пролактинот се покачува на стрес и со тоа се намалуваат шансите за забременување. Сепак ни останува само вербата дека ке биде и ние ке се израдуваме за брзо време.

Bond Girl, Abeja and flower30 like this.
  10. bella.s

bella.s Популарен член

Pred izvesen period imam pisano na temava,imam neredoven ciklus i mnogu se plasev dali ke imam problemi so zabremenuvanjeto,i eve sega da kazam deka sum bremena vo cetvrti sum,i toa bez nikakvi lekarstva,duri bese neplanirano,na site koi se obiduvate vi posakuvam srekja,nekogas nestata se sredat koga najmalku ocekuvate,sami od sebe.

jacqueline.s, MADO, Bond Girl and 5 others like this.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Јас со упут од матичниот бев.Лани сега незнам како е.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас отидов кај матичниот гинеколог и он ми даде упат за хормони, отидов на 3 ден, без оглед на тоа дали се работи за работен или неработен ден, идеш и во Сабота и Недела и тоа помалку гужва имало тогаш. За резултати ќе си најдеш некој да ти ги земе и ќе си завршиш работа. Доколку имаш не е лошо некаде да преспиеш, мене ми кажаа дека најдобро било да си одморен, наспан, релаксиран, бидејќи се влијае на хормоните.
    Малку ќе се смириш бидејќи вакво однесување не ти носи ништо добро. Пиј си мајчина душичка, да те смири малку, или валеријана ако тоа не ти делува и пушти мозокот на пасење. Не може да си дозволиш да те нервира трудница, и еден ден и ти ќе бидеш како неа, и тебе ќе те пазат и мазат, само со убави мисли во главата. Мојата хомеопатка убаво ми кажа, за здраво бебе треба здрава мајка, ти препорачувам и ти така да мислиш за себе.

13. joelle

joelle Популарен член

Жени 4д ехо за што служи ? Дали со него може да се види матката и дали има некој проблем ?

14. Moira

Moira Популарен член

^ Исто како 3Д само во реално време ја гледаш матката, т.е. 4та димензија е Времето. Тоа е повеќе за нас родителите, да го видиме подобро бебето во дадениот момент.
    Добар гинеколог и на 2Д ќе утврди аномалии, не фрлај за џабе пари на 4Д прегледи...

joelle likes this.
  15. kukla21

Колку за илустација - снимките од 4д се исти како сите останати :)
    Ама изгледа докторите преферираат 4д - мене докторот на 4д ме гледа. А и за фонд, бараат 4д снимка на матка.

16. flower30

flower30 Форумски идол

Девојки јас се вратив од ХСГ .конечно заврши и тоа. Резултатите се супер-двете туби проодни,нема никакво запушување:clap:. Инаку,многу беа фини и сестрите и докторот,а за болка -ме болеше,ама се каам што толку одложував ,затоа што тоа е 5 мин. и се се издржува ! Вие тука ме охрабривте да се решам да отидам,после 2 години одложување! Фала ви за поддршката:*

joelle, MADO, Bond Girl and 2 others like this.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Браво flower30, и те како значи поддршката и охрабрувањето во овие моменти :)

flower30 likes this.
  18. kukla21

Браво цвеќенце! Најбитно резултатите се добри.. За 5 мин се се трпи.
    Како докторот?

flower30 likes this.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Да,тоа е најбитно.Докторот баш беше фин,не се правеше фраер пред мене:Dза спекулумот -го стави така малку посилно и јас офкам и ми вика што офкаш ова е безболниот дел,а јас цела :sweat: ама битно помина,голем товар ми се симна ,колку ли само се плашев:worried:

20. butterflysk

butterflysk Популарен член

супер flower30 матката добра е и таа ти кажаа ли? Изгледа и до фатот има удел тука ако верувате јас ништо не осетив ни спекулумот ни отварањето на грлото па си мислев дека уште не ни почнал а веќе се беше при крај. Бојаџиев го имам гледано фраер е нема што, лепотанче им е таму :D

flower30 likes this.