Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не а? Фин е во принцип. Мене не ми се виде некој лепотан или незнам што, ама ми остави впечаток дека сакаше да остави фраерски ефект кај сестрите :) Изгледа им е од помлада генерација а тоа е на цена :)
    И мене така ми кажа кога се жалев за спекулѕмот - ова е како на овичен преглед. Е не е исто - таму не боли! :) Се согласувам со @butterflysk дека до фатот е.. Овој нема баш некој добар фат :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.110
    Да,ми кажа дека матка е добта и двата канали се проодни.па може да е и до тоа,и до фатот е,зависи како работи.богами ние жените сме прави херои !!!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    сега што е следно кај тебе @flower30

4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.110
    Сега не знам,ако можам утре или од понеделник ќе одам кај докторкава да ми каже што натака.др. Бојаџиев ми рече да пробам со кломифен,ама рече со мојата докторка да се договорам.Па овој месец можеби ќе бидам без терапија,па во новата година ќе видиме како ќе тераме,а може да прашам и за инсеминација !

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    За кломифен задолжително под лекарски надзор - мора да ти ги следи фоликулите. Прво не можеш да си ја одредиш дозата сама, а второ може некоја циста да се појави.
    Ајде сега вака олабавена може ќе биде :)
    А вие колку време се обидувате?

6. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Штом се проодни каналите значи нема пречка да се случи бременоста, се е во ред...е сега треба да се почне со инсеминации. Не одложувај со инсеминации. Почни си со време. Со среќа!

7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.110
    Знам ,јас имам лани пиено една доза кломифен и примив и Прегнил инекција,тоа беше пред пола година ,може и повеќе,и одев на фоликулометрии.Сега ќе се договорам за наредниот месец,дека сега нели касно е за кломифен,па ќе видиме.а за бебе пробуваме скоро 3 год. Ама многу време потрошив чекајќи за да превземам нешто(што од оправдани причини,што од страв,што заради пари)....ама било што било,сега веќе не се откажувам

8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.110
    Па ќе се видам со докторкава да разговараме за инсеминација,па ќе видиме од кога ќе биде(ама да се надеваме дека би биднало и без тоа ) :)фала многу,ќе ми треба среќа:) имајте си убав ден !!!

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Докторката ти е матичниот гинеколог?
    Да не ме сфатиш грешно, ама јас би се ориентирала кон некој специјалист за стерилитет. Сепак 3 години не се малку. Ова е мое видување, не значи дека е точно.

10. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Многу сум тажна мојата среќа траеше кратко.Денеска бев на гинеколог.Бременоста не се совпаѓа со неделите.Плодот е многу мал.Јас сум 8 недели и 3 дена а плодот одговара со 6.Цел ден си плачам.Зошто Господ прво даде па после ти ја зема сета радост..

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.110
    Докторкава е обичен гинеколог.и јас размислував да отидам кај некој доктор од систина,некој специјалист,ама тоа ќе видам после нова година.овој месец така малку да одморам од се и после со нови сили во нови победи:D

12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.110
    Леле немој да плачеш,така требало да биде.а зошто не побараш и друго мислење? Јас не сум била трудна,немам искуство,ама често читаме овде дека и докториве знаат да згрешат.ако можеш побарај си уште едно мислење и само храбро,понекогаш Господ не става пред големо искушение,мораме да издржиме.ние сме овде со тебе,ја имаш нашата поддршка !

13. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.099
    Доколку не си запознаена со клиникава,може да видиш и тука https://www.facebook.com/NEWBORNCLINIC -центар за плодност :)

14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.110
    Е за оваа клиника не сум чула,ама ќе разгледам какви услови имаат.а бил некој од вас таму?

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.320
    Мила ти даде ли некаква поконкретна информација. Точна големина на ќесата, на плодот, на цистата со која се храни плодот, срцева реакција?

16. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ete gledas deka ne boli i nema od sto da se plasis?super flower30 stom pomina i taa rabota,sega opusteno,da si go guskas mm :*

17. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.099
    Јас пред некој ден ја најдов случајно бидејки на групер имаше ваучери баш конкретно за клиникава,решив да ја споделам со вас.Можам само да кажам за еден од докторите кој што работи таму,дека мене лично многу ми има помогнато.Има на нивната официјална страна се што ве интересира и за секој доктор посебно :)

18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.110
    Помина и тоа,сега малку овој месец ќе се посветам на маж ми,богами малку мора поопуштено,а не само да бројам плодни денови и да викам сега може,сега не може :D
    Сум заборавила, ти овој месец правеше ХСГ ?

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Da pred edna nedela :)

20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Jas ne osetiv nikakva bolka pri mestenjeto na spekulumot,po se izgleda mojot doktor lesna raka ima :)