Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.323
    Барај второ мислење, те молам не превземајте никакви мерки дури не ти потврди и некој друг доктор. Можеби покасно се зачнало, или било како, не се разбирам до толку, ама обавезно кај друг доктор да одиш. Ти посакувам се најубаво :l:

На thebabylover и flower30 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Se soglasuvam deka vtlro mislenje vi treba. Ako nemas ciklus od 28 dena togas tesko da se poklopat nedelite od posledna menstuacija. Mislam imase tuka nekpja tema nedelite ne se sovpagaat. Ne si edinstvena.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    лелеее срцка не биди тажна господ е голем верувај,побарај мислење и од други доктори не треба да се нервираш мисли на убави работи :hug:

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.537
    @thebabylover и јас сум дека треба да побараш второ мислење, па може и трето не биди тажна што и да се случи животот иде понатаму со нервози ништо нема да направиш.

@flower30 проверуваше проодност во Систина? Колку те чинеше 4080така? Само седиментација треба да ти биде во ред за оваа процедура така, дали треба уште нешто?
    Сега работете турбо овој месец имаш поголеми шанси за бременост после ова така имам читано бидеќи каналите се проширени. Остави и кломифени и се здивни овој месец :)

Инаку имам одено во Сиситина на рутинска проверка, пап, ехо... Кај друга докторка ама го приметив и Бојаџиев по тоа што сестриве по него одеа како загарчиња по ходникот, кикотење, препаѓање...што да ти расправам. :lol:

На thebabylover и flower30 им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @flower30 И мене ме интересира цената. Јас во август сум платила скоро 4800 мкд.

6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    денес бев на гиенколог за да следиме фоликули и имам само едно фоликулче ...барем знам дека нешто се работи во матката...а докторката ми кажа дека имам многу гасови во цревата...што и значеше тоа незнам...а не ми кажа дали да пијам или каде да одам за да ги намалам истите.... пијам доксицилин за бактеријата и ако е се во ред следнио месец се надевам конечно ке ги проверам каналите,,,

7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.111
    Да во Систина правев,ама од пред некој ден ја покачиле цената и сега платив 4940ден. Мене само седиментација ми бараа да проверам. А планирам овој месец да се опуштам,после Хсг да пробам без стимулација,така ми рече и докторот дека поголеми билевшансите за забременување !

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Немам редовен циклус ми доцни па и јас не знам кога ке дојде.Инаку бев и на втор доктор истото ми го кажа..досега требало да има срвева реакција ноо нема.Тагувам много многу.Сега ке одам на титар бхцг да провераам во крвта дали воопшто се развива плодот или не..Но ја изгубив сета надеж

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Значи пак ги зголемиле цените. ццццц

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ако треба и 3 доктор консултирај. Ако немаш редовен циклус, тогаш тешко се одредуваат неделите.

11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    дали му кажа на докторот дека немаш редовна менсруација бидејќи и тоа има голем удл. можеби покасно се зачнало. не се откажувај побарај второ мислење

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.361
    Допаѓања:
    103.079
    И јас мислам да си побараш трето мислење, слично беше сестра ми, па ете го плодот 4ипол години има. Не се откажувај. Нека ти дадат некои лекови за да се задржи плодот, мислам ссестра ми Добростон примаше.

13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.323
    Не сакам да давам лажна надеж, ама мене ова кај докториве што те прегледале доста лаички ми звучи муабетот, не како доктори кои учеле за оваа работа. Два и два не се секогаш четири во медицината, особено во твојот случај. Ако ти имаш нередовна менструација, значи дека овулацијата може да се случила во било кое време, а со тоа и зачнувањето. Неделите се бројат од последната менструација, а не од зачнувањето, и не гледам тука зошто постои таков глупав став дека на толку и толку недели треба да се случи тоа и тоа со плодот. Да, доколку имаш редовна менструација, па ете да се каже од прилика кога била овулација. Ама, барем кај тебе не е таков случај. Ти можеби си овулирала една недела покасно, па плус една недела за зачнување, и еве ти ги тие две недели што фалат. Направи си ги сите проверки што треба, и не прифаќај чистење дури не сте 100% сигурни. Имало случаи каде што абортирале непотребно, заради неписмени доктори.

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    После инсеминација во ред е да те наболува стомакот малце?

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas ke se javam utre vo taa bolnica za vo cetvrtok da zakazam .
    Imaat ubava ponuda za malku pari, no dali nekoj gi znae cenite nivni bi sakala da mi gi pusti vo poraka :)

16. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Бев на проверка преку крв тоа титар бхцг. Покажува дека сум 6 недели бремена а и плодот ми е 6 недели.ке почекам во вторник пак на проверка дали расне односно дали плодот се развива малку се опуштив

На cvekence 03, jacqueline.s, MADO и 6 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ајде сега одмори се.. какви доктори значи има.. ццццц

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас не осеќам ништо посебно. Единствено малку како левиот јајник да ме штрекнува на секунда, ама на него беше водечкиот фоликул па мислам од тоа е.

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kade bokace?

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на: