Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Stiskame palci za tebe mila, :*

На flower30 и thebabylover им се допаѓа ова.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    New born?
    Gledam imaat popust na grouper..

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас видов на групер. Супер е понудата. Ама мене не ми се менува доктор. Од едно,друго, трето ќе полудам. Ако се посомневам во докторот би барала друго мислење. До тогаш ќе синседам мадро :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ајде @bokace ке каже искуство, и јас планирам да го купам купонот. Па само спермограм во Авицена е 1200, а за ехо во Систина кај Ивановски платив 2050. Планирав нарениот пат кога ке решам да одам, да одам кај Лазаревски ама не е на одмет повеке мислења.

На MADO, cvekence 03 и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Во право си за математикава.

6. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Драги мои феминки ме интересира дали фондот ке ми одобри инвитро доколку види од моите резултати дека јас немам проблем со зачнувањето ниту мажот ми со бројот на сперматозоидите а сепак две ипол години што сум без успех да забременам или пак ке ми предложува три четири пати инсеменација?

7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Јас мислам дека ке ти бараат 4 неуспешни инсеминации.

На MADO и cvekence 03 им се допаѓа ова.
  8. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Bebaa ти благодарам.А инсеманациите дали се прават на државно или мора на приватно да се?и која е процедурата припремите ...

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ke vi pisam kako sum pominala , no samo da go zemam kuponot neznam dali moze tamu da se plati treba da se javam . Trebase za spermogram da odime no den na drvoto i ne otidovme , pa go vidov ova pa poveke ova mi se isplati.
    Nego preaska koga se izbrisav imav nekolku tocki crveno nisto strasno eve sega nemam. Gi pijam kapkite malku mi e podobro na jajnicite , pomina eden mesec od koga dojde vesterkata pa sega se prasuvam dali pak ke me izmacuva .

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас така мислам.

На cvekence 03 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.537
    Да прашам кои се начините на вештачко оплодување?
    Ова инсеминации го имам читано тука ама не знам што е.
    За ин витро имам исто слушнато и одприлика знам што е - вадат јајце клетка ја оплодуваат надвор потоа ја враќаат во жената.
    Ова што се буцаат со инекции ми е најнејасна ствар, уствари што се прави имам слушнато ама незнам ни како се вика ни за што се буцаат.

Некој да ме просветли да не гуглам :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    1. Инсеминација. Прочистена сперма се вбризгува директно во матката. Остануваат само најдобрите јунаци да се борат за ј. Клетката. Инсеминацијата може да биде стимулирана или не. Жената се стимулира со кломифен, фостимон и сл за да има една или повеќе зрели фоликули за оплодување. Оваа стимулација е индивидуална, зависи од хормоналниот статус, од годините на жената, општата состојба на репродуктивните органи, проценка на докторот... Докторот го следи процесот на созревање и кога тие ќе ја достигнат потребната големина, се прима инекција да пукнат фоликулите. Во рок од 24-36ч од примањето на инекцијата се оди на инсеминација. Мажот остава сперма, па таа се обработува и по 2ч жената доаѓа на ред. СО катетер директно во матката се вризгува прочистенава сперма. Предноста е што се прерипува цервиксот и се дава поголема шанса јунаците да дојдат до невестата која ги чека. хихих :)
    2. Инвитро. Како што кажа се вадат ј.клетките. Постапката е поинвазивна. Значи жената се стимулира (боцка) со комбинација на лекови за да произведе повеќе фоликули зрели за оплодување. Во редовен циклус жената има обично една зрела, спремна за оплодување.

Ова во кратки црти - пиши ако уште нешто те интересира.

На AngelOfArh, flower30 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.537
    А ова што се боцкаат во стомакот сами дома жениве што е?

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Дали после инсеминацијата при односи жената не треба да свршува?Ова на друг форум го прочитав и ме збуни.Мене ми напоменаа само деновива да имаме односи редовно но не ми спомнаа друго.

15. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    па тоа за инвитро се боцкаат сами во стомак некои од инекциите се примаат во стомак некои мускулно, тие во стомак се лесни за ставање и затоа сами да не одат до болница , обврски ова она, а за оние мускулно пошто се тешки за ставање идат во болница :)

16. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    искрено јас не ни имам свршено вагинално за да ти кажам, ама после инсеминацијата кога имавме односи свршив клиторично и нема врска си бидна пак :)

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.537
    Не те сфаќам

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Тоа е дел од подготовките за инвитро. Се боцкаат со супрефакт. Поткожно е, може во рамо или во стомак. Доста одбираат стомак за да не им се познаваат модрици на раката.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Od toa sto go imam slusnato,vo vakvi slucaevi mislam se ispituvaat antitela taka nesto,pobaraj mislenje od specijalist,bi trebalo da ve upatat vo ponatamosni ispituvanja.Probaj so sledenje na folikuli t.e. so tempiranje na odnosi.So sreka i ti posakuvam od se srce da si gi vides sto pobrzo dvete crtki.

На cvekence 03 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Jas mislam deka posle inseminacijata e preporaclivo i odnosi,nema nikakvo vlijanie zenata dali svrsuva ili ne,duri doktorite toa go preporacuvaat odnosi posle inseminacija.Eve kukla21 momentalno e najupatena vo toa,taa najdobro znae.

На cvekence 03 и bebaa им се допаѓа ова.